Hiç farkında değilim buraya daha önce konu açılmış, ben de konu açmış bulundum kusura bakmayın

Buna hiç uğraşılmaz, bu paraya şu marka motor alınır, değmez uğraşmaya, diye yorum yapan arkadaşlar var. Bu yorumlar ben projeye başlarken de hep geliyordu, no problem

Sonuna kadar DEĞER arkadaşlar, şöyle ki; ybr125 in cbf 150 nin 23000 25000 tlye satıldığı günümüzde, böylesine efsane bir motoru, motor bloğu ve aprilia şase de dahil 20000 tl ye bitirmişim, bence sonuna kadar değer. Mt07 yi alacak bütçem de vardı ama o paraları o motora vermek istemedim, hem mt07 bu motorun yapacaklarını yapmayacaktı, ayrıca aklımda hep böyle bir swap projesi vardı onu hayata geçirmek istedim.
Motordan bahsedecek olursak; şase gerçekten sağlam arkadaşlar ondan emin olabilirsiniz, ön arka dişli hizalarında ve oranlarında problem yok. Amortisörlerde problem yok, ne cok yumuşak ne de cok sert tam olması gerektiği yumuşaklıkta BENCE. Yeri geliyor canavar gibi araziye de giriyor, yeri geliyor çok güzel uzun yol da yapıyor, yeri geliyor virajlarda reyzing de kovalıyor
Genel olarak motordaki eksiklikler;
**Frenler normal kullanımda problem yaratmıyor ancak çok agresif kullanımda frenler o ağırlıkla ve o güçle baş edemeyip aşırı ısınıyor ve fren performansının azalmasına sebep oluyor. Gerçi bu durum birçok motorda var diye tahmin ediyorum.
**Diğer bir sıkıntı da ana depodan 2. depoya dolum yapan hortumlarda çatlamalar var. Benzin hortumu diyerek almama rağmen hiç hoşuma gitmedi bu durum, çatlama yapmayacak uzun yıllar mukavemetini koruyacak bir hortum bulmam lazım.
**Diğer problemde 2. deponun altından, benzin pompası kısmından benzin sızacak olursa marsa giden ilk insan olabilirim, çünkü pompanın hemen altından sıcak egzoz boruları geçiyor. Oraya bir çözüm üretmem gerekiyor.
Bunların haricinde bir problem yok çok şükür. Katır gibi motor oldu MAŞAALAH
Sevgilerle...