Tüm iki teker dostlarına merhabalar, uzun zamandır forumları takip ediyorum, aktif olarak hiç bir foruma kayıtlı da değilim, yalnız birşeyler yazmam gerektiğini hissettim. Yıllar sonra bu başlığı tekrardan forum tabiri ile hortlattıysam affola.
İki teker hayatıma yaklaşık 4 sene önce 400'lik dominar ile başladım, kendisi ile kısa bir sürede yaklaşık 45.000km uzun yol yaptım, bu yolların içerisinde d-915'den tutunda, taşyollardan, küre dağlarından tutunda, bolu dağlarına kadar sürdüm. Piyasa da o zamanki fiyatları ile alınabilecek en mantıklı ve içerisinde sağlamlığı bir japon kadar olan bir motorsiklet olduğunu bizzat kullanım şartları ve başlangıç deneyimi ile test ettim. Defalarca düşürdüğümü tahmin edebilirsiniz.. Daha sonra 2014 Model f800gs adv ile tanıştım, bajajdan kendesine geçtiğimde hem ağırlık hemde yükseklik olarak biraz zorlandım. Motor gerçekten de çok iyi ve yere sağlam basıyordu, lakin bajajdan alıştığım titreşim hala devam ettiği gibi lastiğinde etkisi ile sanki titreşim ikiye katlanmıştı. Parça sayısı fazla olmasına rağmen fiyatları çok pahalıydı. Günler geçti, gün geçti, internette dolaşırken daha önce hiç görmediğim bir motor ile tanıştım, caponord. ikinci el fiyatları çok uygundu neredeyse f800 satıp iki tane alabiliyordum, ki aldım. 116.000km ilk sahibinden temiz bir caponord sahibi olmam la beraber zamanın nasıl geçtiğini anlamadım, 4 ayımdayız ve şu anda capocan, 136.000km de. Her hafta mümkün olduğunca kendimi hafif stabilize dağ yollarına atıyorum, virajlara giriyorum anı hızlanma ani fren yapıyorum yok banamısın demiyor. 1200GS ile bir hızlanma denememiz oldu, resmen 3 boy fark attı. Motor 6bin devirden sonra bir anda 13.bin devirlere geliyor, böyle bir hızlanma eş değer ducati multistarada falan olması gerekli. Parça fiyatları çok uygun, büyük şehirlerde belli başlı ustaları varki en iyi ustası capocanlar için istanbul yedi moto hüseyin küçük. En güzeli ise, gittiğim her yerde, her toplantıda sanki kendi başıma farklı bir dünyayım, insanların bakışı bile değişiyor. r1250 gs sahibi omm eğitmeni bir abimizin dediği tek kelime, bugun bu kasanın sıfırı olsa bir dk düşünmeden alırım. Capocanlar iyi motormuş bende anlıyanlar arasına katıldım. Eğer bir gün farklı bir deneyim yapmak isterseniz, tenere, africatwin arasında kalırsanız caponurdu tercih etmelisiniz. En azından, beni bulun, bir iki tur atın fikriniz değişecektir. 2019 Yılından tüm caponord sevenlere selamlar. bosgezendoluadam