Apprilla Piaggio Yamaha Hangisi

Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
3
Arkadaşlar yeni motorculuğa adım atmak üzereyim.250 CC ile başlamayı düşünüyorum. Bugün fuarada gittim. Motorlar çok harikaydılar. Yamaha nın estetik olarak görünüşü piaggio ve aprilla ya göre daha kötü.(aynalar ve Göstergeler) Yakıt tüketimi ekonomik olan bir motor almayı düşünüyorum. Fuarda kimle konuştumsa bana kesin bilgiler veremediler. Aradığım motorda öncelikli Konfor-Özellik ve Güvenlik daha sonra Tasarruf ön planda olmalı. (Servis-Yedek Parça ve Yakıt Tüketimi) 3 model de kala kaldım. CNR daki Fuarda birtanesi alacağım. Lütfen teknik bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini belirtirlerse diğer arkadaşların fikirleri benide yanlış yönlendirmemiş olur.(diğer arkadaşlar sakın olada alınmasınlar.)

1. Piaggio X9 250
2. Yamaha XMAX 250
3. Aprilla Atlantik 250

Birde bugün fuarda duydum. Motorlarda yeni bir sistem çıkmış. Atılan çiğ benzini atmayıp tekrar yakarak ekstra bir tasarruf sağlıyormuş acaba bu modellere bu özellik mevcutmu.?? şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşşekürlerimi sunuyorum.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
17 Şub 2006
Mesajlar
79
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu 3 motor da çok iyi. Bence cevaplarla kafanı karıştırma hiç, gereksiz sıkıntıya girersin. Ben hepsini inceledim. Yamaha X-MAX'ın Almanya'da yapılan testte bu kategoride birinci olduğunu biliyorum. Ses olarak da daha farklı X-MAX. Hafif choperı andırıyor. Özellik olarak ise X9 daha zengin. Keşke Gilera'nın da 250 liği olsaydı o zaman onu önerirdim :) Ben 500'lük olanı aldım, inanılmaz memnunum


 
Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
3
arkadaşım iyi güzel demişsinde senin motor ne kadar yakıyorrr. iyice hesapladın mı? kilometre de ve bir depo ile kaç kilometre gidebiliyorsun deneyebildinmi bununla?
 
Katılım
18 Haz 2005
Mesajlar
138
ben bir x9 250 kullanıcıs olarak piaggio derim. diğerlerine göre bir çok artısı var fakat fiyat olarak da biraz daha artı oluyor. güvenlik çaısından dersen merkezi fren sistemi önlerde çift fren disk arkada fren disk olması motoru durdurma açısından gayet güzel. performansıda sınıfına göre oldukça iyi diyebilirim. motor iki kişi bindiğinizde dahi çok rahat bir şekilde sürüş keyfi sağlıyor. fakat yedek parça biraz pahalı gibime gleiyor. diğerleri hakkında binmediğim ve kullanmadığım için hiç yorum yapamayacağım ancak tip olarak x9 un hepsinden güzel durduğunu söyleyebilirim. aynalarının da motorun gövdesinde olmasının hem avantaj hemde dezavantajları var. trafikte bazen arabaların arasından bir gilera runnner kadar rahat geçemiyorsun takılabiliyorsun fakat geniş görme açısıyla bu deazavantajını ortadan kaldırıyor. özellikle de viraj içlerinde neden daha iyi olduğu ortaya çıkıyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst