Arkadaşlar bu sabah site yönetiminden bir bayanla konuştum. Kadın kibar bir dille durumunu anlattı, kendi astırmış yazıyı.
Ben "merhaba, şu blokta şu dairede oturan şu kişiyim. girişteki motosiklet benim, üzerine site yönetiminden bir yazı yapıştırılmış, sizin haberiniz var mı?" diye sordum. kadın, "kusura bakmayın, ben yapıştırttım yazıyı ama uzun zamandır hep aynı yerde durunca(kışın 2-3 haftada bir biniyorum güneşli havada), kullanan var mı yok mu, sahibi var mı bilemedim. elimden geldiğince size ulaşmaya çalıştım ama bulamadım sizi. sahibi yoksa taşıtmayı planlıyordum" dedi. "sizin malınızı elbette sizden izinsiz taşıtamayız." diye olayı kıvırdı büktü toparladı. ben de bu konularda genelde uzlaşmaya çalıştığımı ama gürültü konusunun geçiştirildiğini, ayrıca apartman içindeki bisikletlere, ortak alanlardaki eşyalara laf edilmeyip sadece benim motosikletime özel böyle bir yazının yapıştırılmasının motosiklete kasıt olduğunu düşündürttüğünü söyledim. her konuda düzensizlik varken motosikletin göze batması zoruma gidiyor dedim. kadın sizin motosikletin sahibini bilmediğimden ona yazdım, yoksa haklısınız, kış aylarında siz de aracınız korunsun diye koymuşsunuz dedi. biz de insanların arasını bulmaya çalışıyoruz, sıkıntı olmasın diye uğraşıyoruz dedi. siz kış ayları artık yavaş yavaş bittiğine göre oradan kaldırsanız, şikayetleri kessek; daha sonra da 10 gün içerisinde apartman içerisindeki diğer eşyaların toplatıldığını, bisikletlere de sizden ayrı muamele yapılmadığını da göreceksiniz, gündüz ben de bu işlerle uğraşıyorum dedi. size kastımız yok, siz bir adım atın, diğer insanlara da bir adım attırmaya çalışalım dedi.
Gürültü konusuna gelince, kendisinin de sitede oturduğunu, bazı şeyler deneyip halen çözemediğini söyledi. 12den sonra park ve çardakta oturanların gürültüsünü; ışıkları kapattırıyorum kesemiyorum, her yere yazı asıyorum çözemiyorum. bazen polis çağırıyoruz, o gün gidiyorlar, ertesi gün yine çocuklarını alıp gece çıkıyorlar diyor. öneriniz varsa gelin beraber çözmeye çalışalım bu işi diyor.
Ben de sonuç olarak tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır hesabı, alayım o zaman dedim. bahçedeki kullanılmayan çardaklardan birinin altına koyarım, başka arkadaşlardan da oralara koyanlar var. bir 10 gün bakalım, başka değişiklik oluyor mu diye sitede. yine insanlığımızı yapıp kenara çekilelim, izleyelim gelişmeleri. bize mi gıcıklık varmış, iyi niyetle mi konuşmuşlar anlaşılır nasıl olsa.