Aparman Yöneticisi Motoruma 2. Sınıf Araç Muamelesi Yapmaya Karar Verdi.

F54

bence hiçkimseye dert anlatmaya çalışma her zamanki yere bırak git
biri sana direk birşey derse motosikletin onlara ne zararı olduğunu sor?
belli ki efendi bir arkadaşsın bu memlekette zorbalar her zaman üstün gelir herhangibir hırt'a diş göstermessin başın belaya girmesin/aran bozulmasın diye heh orada kaybedersin
benim garajın önüne de araba bırakan 3 kişi vardı 1 tanesi izin aldı benden araç bırakabilirsin dedim diğer 2 sini bizzat ben uyardım buraya araç bırakmayın diye
hiç tanımadığım araçlara birşey demem kapayı kapatmadıkca müsafir'dir 1 seferlik ama sürekli olursa bıraktırmam

Motosikleti
750x
Hiç kimseye dert anlatma, hatta yazılan yazıyı görmezden gel. Ta ki seninle birebir muhattab olana kadar. O zamanda sende efendi efendi derdini anlatırsın.

Aynı durumu bende yaşadım. Kat malikleri kararına rağmen motorumu Aynı yere koymaya Devam ettim, çünkü başka seçeneğim yoktu, ekstra bir aidat fazladan vereyim konu kapansın dedim kabul ettiler.

Ben de geçmişte bu gibi sorunlar yaşadım. Ölü bir alana park ettiğim motorumdan rahatsız oldular, halbuki park yeri yetersiz diye iyi niyetimden arabalar için yer kaplasin istememiştim. Ben de sonra otoparka koymaya başladım, yasal hakkimdir, 1 arabalık yer kaplıyor zaten. Sonra kıymetli arabalarına yer kalmıyor diye ağlamaya başladılar ama iş işten geçmişti tabi :) Çünkü iyilikten maraz doğar.

Kısaca, bina yöneticisi tek başına buna karar veremez, böyle bir yetkisi yok, istediği kadar yazı assin, istiyorsa masaya çıkıp tepinsin, fark etmez. Kat maliklerinin çoğunluk kararı olmasi gerekir. Çoğunluk kararı yoksa bunu kötü niyetinden ya da cehaletinden yapmıştır. Ayni zamanda park ettiginiz yer ortak alan ise, arsa payı kadar bu alanı kullanma hakkınız da baki.

Ama çoğunluk kararı varsa, imzalı vs, bir şekilde komşuluk ilişkilerinizi, iyi iletisimi kullanarak bu kararı geri aldirabilirsiniz.

Merhaba,

Tahminime göre 20 dairelik bir binanın otoparkı vardır. Öyle kuytu köşelere "aman millet rahatsız olmasın" diyerek sıkıştırıp koyma. LAAAPS diye bir arabalık yere koy. Diğer motorcu arkadaşa da söylersin o da yanına park eder.

Benzer durum benim de başıma geldi, adam "motorunu kaldırıp kaldırıma koysana oraya araba park etsin" diyordu. "Abi amca ehe ehe ama" desem kendini bi bok sanıp büyükleneceğinden "Aidatımı sen mi ödüyorsun" diyince bi irkilip kendine gelip uzadı gitti. O günden sonra da diğer motor kullanıcıları yanıma doğru dize dize devam ettiler kafe önü gibi herkes nizami şekilde çapraz park ediyor herkes mutlu(herbokolog dayı hariç).

Hayatımdaki en büyük öğretilerden birisidir basit eylemler ile çözülebilecek şeyler uzun uzun konuşmalarla asla çözülmüyor hele ki belli bir yaşın üstünde hayattan sıkılmış, kendine heyecan arayan insanlarla asla.

Senin olayında da bir iyi niyet olsa seni arar bulur gerekirse bir not bırakır konuşalım derdi. Ama eyleme döküp LAAAPS diye kanunu asmış oraya, kim ki seni kaale alıp muhatap olsun koskocaman 20 dairelik apartman yöneticisi o ve yine evet hayatındaki gücü elinde hissettiği ilk an bu.

Senin olayında da bir iyi niyet olsa seni arar bulur gerekirse bir not bırakır konuşalım derdi. Ama eyleme döküp LAAAPS diye kanunu asmış oraya, kim ki seni kaale alıp muhatap olsun koskocaman 20 dairelik apartman yöneticisi o ve yine evet hayatındaki gücü elinde hissettiği ilk an bu.
Hayatımda gördüğüm en iyi nokta atışlarından.
Güncelleme: 3 gün geçti hala aynı yerde bırakıyorum ne bi şikayet ne de kapıma gelip konuşma var motorum durmaya da devam edecek

Yıllık toplantıda alınmamış hiç bir kararın geçerliliği yoktur.

En son 2 araçlık yer kaplayıp gideceğim 2 tane evim var...
Ama ne yaparsın komşular bebekliğimi bilir sever sayarlar bu sebepten aram bozulsun istemem. Ama bina yöneticisini tanımam etmem kahvehane idare eden biriymiş neden yönetici yaparlar ki
Bu yaklaşım bizim en büyük problemlerimizdendir. herkesi tanıyorum iyi insanlardır muhabbeti kendini kandırmadır.
iyi insan olsalar veya sizin hassasiyetinize sahip olsalardı burada bu konu açılmazdı.
ben bu tür durumlarda kesinlikle hassasiyeti kenara bırakıp maganda olma taraftarıyım
kötü birşey mi evet ama işe yarıyor
bizim insanımız güce tapıyor maalesef

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Penceresine motor bağladığın daire yarı bodrum sanırım. Küçük bir penceresi var. Öyle olmasa bile giriş katta oturanlar için rahatsız edici olabiliyor. Ben de benzer konumda park ediyorum. Komşum rahatsız olmasın diye oraya girip çıkarken motor çalıştırmam. Herkes aynı olmuyor. Motoru bağırtan bile var. Benden olmasa da diğerlerinden şikayetçi komşum. Bu konularda karşılıklı yüz yüze diyalog kurmak, izin almak doğrusudur. İzin vermiyorsa o daireyi rahatsız etmeyecek bir yere koyarsın. Çözüm her zaman var.

Motosikleti
D400
Öncelikle böyle şeylere takacak kadar boş vakti varsa yöneticinin orası ayrı bir konu fakat fotoğraftan gördüğüm kadarıyla orası otopark değil.

motosiklette bir araç olduguna göre, yöneticinin otopark olmayan yere araç park edilmesini yasaklaması normal. zaten oraya koymanız yasak.

Komple yasak olan bir bölgede insiyatif alıp yer göstermesi yine de incelik, direk burası otopark değil koyamazsınız da diyebilirdi (evet diyebilir)

ha orası otopark ise ben anlamadıysam o başka.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar