Aparman Yöneticisi Motoruma 2. Sınıf Araç Muamelesi Yapmaya Karar Verdi.

Merhabalar,
Konu başlıkta belirttiğim gibi; normalde motosikletimi binanın demir parmaklıklarının olduğu, yapısı itibarıyla kimsenin kullanımında olmayan bir bölgeye park ediyordum. Burayı tercih etme sebebim hem motorun yağmurdan korunması hem de gözümün önünde olmasıydı. Yaklaşık 2 senedir bu şekilde park ediyorum ve şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.
Ancak bugün evden çıkarken asansörde bir yazı gördüm. Kimseye danışılmadan, motorların merdiven boşluğuna park edilmesine karar verilmiş ve altına büyük harflerle "LÜTFEN KURALLARA UYALIM" yazılmış.
Burada şöyle bir sorunumuz var: Binada iki motosikletiz. Karar verilen bölgeye iki motorun sığması imkansız. Hadi bir şekilde sığdırdık diyelim, motorları oradan çıkarmak ayrı bir dert. Ayrıca bu alan tamamen açıkta; motorlar yağmur yağdığında sürekli ıslanacak.
Not: Motosikletimi bina içinde veya kapı önünde asla çalıştırmam, dışarı çıkarmadan marşa basmam. İnsanların huzuruna her zaman saygı duyarım, zaten şimdiye kadar kimseden ses veya başka bir konuda şikayet almadım. Kısacası bina yöneticisi, kimseye danışmadan tamamen kendi inisiyatifiyle böyle bir karar almış.

Bu durumda ne yapabilirim? Benzer bir süreç yaşayan veya tavsiyesi olan var mı?

mijdbq5.png

Motosikleti
Triumph Trident 660
Yağmur yağsın ne olacak ,yok yağmasın zincir bakımı felan uğraşamam diyorsan branda alırsın ön taraftaki demirlere bağlarsın kimseyle papaz olmazsın

Yağmur yağsın ne olacak ,yok yağmasın zincir bakımı felan uğraşamam diyorsan branda alırsın ön taraftaki demirlere bağlarsın kimseyle papaz olmazsın
Burada asıl mesele, motorları binanın arkasındaki küçücük bir bölüme bırakmamızın istenmesidir. Maalesef oranın fotoğrafını çekip koyamadım; ancak görseniz ne demek istediğimi çok iyi anlardınız.
Oraya motoru park etmek de oradan çıkarmak da ayrı bir dert. İki motorun yan yana sığabileceği bir alan değil, mecburen arka arkaya koymamız gerekiyor. Bu durumda da birisi dışarı çıkacağı zaman diğer motor sahibinin evinden inip motorunu çekmesi gerekiyor. Başka bir yere park ettiğimizde ise "Burası arabaların park yeri" denilerek motorlar kaldırılıyor.

Apartmanda kaç daire var?7 den fazla ise bu karar nerede ve ne şekilde alındı?Karar defterine işlendi mi?Kat Maliklerine tebliğ edildi mi? Ve siz ev sahibi mi kiracımısınız?

Motosikleti
Cruiser
Merhaba, komşuların kullandığı ortak bir WhatsApp grubu tarzı birşey varsa oraya uygun bir saatte, uygun bir dille yazmalısın ki üslubun zaten oldukça düzgün. Öyle bir grup yoksa da direkt yöneticiyle konuş. Bunlar sonuç vermezse ve ben senin yerinde olsaydım gösterilen yere koyardım ve bağırta bağırta 10 dkda çıkarırdım motoru, illa ki bir uyaran çıkar o zaman tekrar düzgün bir şekilde ifade edersen sorun çözülmüş olur. İyi sürüşler

Apartmanda kaç daire var?7 den fazla ise bu karar nerede ve ne şekilde alındı?Karar defterine işlendi mi?Kat Maliklerine tebliğ edildi mi? Ve siz ev sahibi mi kiracımısınız?
Kiracı değiliz apartmanda 2 daire sahibiyiz 20 daire var ve bizim binada yazılı bir karar yok maalesef ki kendi isteği için olduğunu düşünüyorum zaten saçma geliyor kime zararı var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba, komşuların kullandığı ortak bir WhatsApp grubu tarzı birşey varsa oraya uygun bir saatte, uygun bir dille yazmalısın ki üslubun zaten oldukça düzgün. Öyle bir grup yoksa da direkt yöneticiyle konuş. Bunlar sonuç vermezse ve ben senin yerinde olsaydım gösterilen yere koyardım ve bağırta bağırta 10 dkda çıkarırdım motoru, illa ki bir uyaran çıkar o zaman tekrar düzgün bir şekilde ifade edersen sorun çözülmüş olur. İyi sürüşler
Merhabalar öneriniz için teşekkürler kimse ile papaz olmak istemem 6 7 yıla aşkın komşuluk geçmişimiz var her dairede. WhatsApp grubunda maalesef ki yokum ailem ilgileniyor bu işlerden onlardan ilettim bakalım nasıl bir dönüş alacağım

Motosikleti
750x
Kiracı değiliz apartmanda 2 daire sahibiyiz 20 daire var ve bizim binada yazılı bir karar yok maalesef ki kendi isteği için olduğunu düşünüyorum zaten saçma geliyor kime zararı var.
Böyle bir durumda yerinde olsam hiç yerimi değiştirmezdim. Yönetici kendi başına karar alamaz, kararı kat malikleri kurulu verir. Yönetici binanın sahibi değil, sadece mevcut düzeni sürdüren kişidir. Aynen olduğu gibi yerinde kalmaya devam et, seninle yüz yüze konuşmak isterlerse de üslubunu bozmadan derdini anlat, gerekirse kat malikleri kurulunun toplanmasını iste. Haricinde yerini değiştirmene gerek yok.

Böyle bir durumda yerinde olsam hiç yerimi değiştirmezdim. Yönetici kendi başına karar alamaz, kararı kat malikleri kurulu verir. Yönetici binanın sahibi değil, sadece mevcut düzeni sürdüren kişidir. Aynen olduğu gibi yerinde kalmaya devam et, seninle yüz yüze konuşmak isterlerse de üslubunu bozmadan derdini anlat, gerekirse kat malikleri kurulunun toplanmasını iste. Haricinde yerini değiştirmene gerek yok.
Tamamdır güncel durumları paylaşacağım. Zaten motor eski yerinde duruyor bir allahın kulu başka yere park ettirtemez bana.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yerinde olsam iyi niyetli şekilde sorardım. Senin yüzünden falan derse de "Sana bundan sonra alkış yok, anca fingersnap ihtiyar !" der koymaya devam ederdim. Ara açmaya niyet eden taraf sen olma özetle, ne gereği var boş yere haksız olmaya. Umarım diğer komşularınla aran iyidir ama. :) Sitelerde, apartmanlarda lobicilik kötü birşey ya..

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Kardeşim sende 2. sınıf motor kullanma, git en babasından bir tane tiger 850 sport al saygıdan önünde eğilsinler, sonra istediğin yere park et.

Tiger serisi motorları herkes seviyor, heykeli dikilecek motor, bende tiger 1200 var bakan bir daha bakıyor, tank gibi makine.

Tiger aldıktan sonra saygı paketi yanında geliyor, polislerin bile davranışı değişiyor :D

Benzin koyarken pompacının çektiği eziyeti paylaşacam uygun zamanda, milletin boyu yetmiyor benzin deposuna, çok eğlenceli oluyor.

Burada asıl mesele, motorları binanın arkasındaki küçücük bir bölüme bırakmamızın istenmesidir. Maalesef oranın fotoğrafını çekip koyamadım; ancak görseniz ne demek istediğimi çok iyi anlardınız.
Oraya motoru park etmek de oradan çıkarmak da ayrı bir dert. İki motorun yan yana sığabileceği bir alan değil, mecburen arka arkaya koymamız gerekiyor. Bu durumda da birisi dışarı çıkacağı zaman diğer motor sahibinin evinden inip motorunu çekmesi gerekiyor. Başka bir yere park ettiğimizde ise "Burası arabaların park yeri" denilerek motorlar kaldırılıyor.
hocam burası arabaların park yeri diye bir şey yoktur eğer siz o apartmanda oturuyorsanız park alanı ananızın ak sütü gibi helaldir.
motorunuzu tek bir araçlık ayrılan yere parkedin ve kesinlikle muhatap olmayın. Bu durumu zamanında çok yaşadım muhatap olduğunuz anda sizi aşağılamaya başlıyorlar.
Motorun üzerine brandasını çektim motosikletime izinsiz dokunanın aracını otoparktan çekiciyle çektiririm diye not astım.
Apartmandakileri beni az çok tanıdığı için yapacağımı biliyorlar orada tartışma kesildi
Gönlünüz rahat olsun koyun motorunuzu bırakın havlasınlar

hocam burası arabaların park yeri diye bir şey yoktur eğer siz o apartmanda oturuyorsanız park alanı ananızın ak sütü gibi helaldir.
motorunuzu tek bir araçlık ayrılan yere parkedin ve kesinlikle muhatap olmayın. Bu durumu zamanında çok yaşadım muhatap olduğunuz anda sizi aşağılamaya başlıyorlar.
Motorun üzerine brandasını çektim motosikletime izinsiz dokunanın aracını otoparktan çekiciyle çektiririm diye not astım.
Apartmandakileri beni az çok tanıdığı için yapacağımı biliyorlar orada tartışma kesildi
Gönlünüz rahat olsun koyun motorunuzu bırakın havlasınlar
En son 2 araçlık yer kaplayıp gideceğim 2 tane evim var...
Ama ne yaparsın komşular bebekliğimi bilir sever sayarlar bu sebepten aram bozulsun istemem. Ama bina yöneticisini tanımam etmem kahvehane idare eden biriymiş neden yönetici yaparlar ki

Motosikleti
Dominar D250
neden yönetici yaparlar ki
apartman yöneticiliğine kimse niyetlenmez çünkü sıkıntılı iş, sıkıntılı apartman yöneticisi ise ayrı bir problem, muhatap olunmaz insanı dinden imandan soğutur.
Keyfi alınmış bir karar ise hiç umursamaya gerek yok bence.
2 daireniz varmış, eğer şuan içeriye koyduğunuz 2 araba yoksa kafanıza göre takılın bence, normalde araba bırakılan bir yer ise ve kimseye engel olmuyorsa bir problem olmaz.

Motosikleti
Cbr 650F
orada bir evin camı var galiba. eğer ki o dairede oturan kişi motor evimin güneşini kesiyor derse bence yönetici haklı. o dairedeki kişinin itirazı yoksa bence bırakılabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar