Apaçilik Eğitimi

Herkese merhaba,
Linç yemeden önce tek tekeri sadece kendimin ve motorumun zarar görebileceği bir yerde deniyorum. Neden deniyorum? Çünkü bağımlılık yaptı, zevkli. Amortisör keçem patladı şuan yapmıyorum, ama her yokuş çıkarken içimden bir ses "tokatlasana debriyajı" diyor. Benim sorunum motorumun sağa sola gitmesi, bununla baş edemiyorum. Bazen çok güzel ayarlayıp dümdüz gidiyorum 2 ye atıyorum çalıştığım yerin sonuna(yaklaşık 100mt) gidiyorum. Ama çoğunlukla motoru kaldırdığım gibi indirmek zorunda kalıyorum çünkü motor sağa sola gidiyor. Mt.net'in apaçilerinden yardım bekliyorum. Benim sorunum nedir? Okuyan kişilere çok basit gelebilir, ama ciddi anlamda bağımlı oldum, sigara alkol kullansam böyle bağımlı olmazdım :D

Çok düşük hızda çekersen, sağa sola gider. Açısal momentum sizin motorunuzun devrilmemesini sağlayan kuvvettir. Ama bu yük tek tekere bindiğinde daha fazla hız istiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:20 ----------

Dolayısıyla, sağa sola çekmeler oluyor. Ama ben hiç yaşamadım genelde 10-12kmh civarı alıyorum tekere, 2ye atmaya fırsat kalmadan, çöküyor yere motor :). Oturuş pozisyonu aşırı agresif olduğu için ağırlık merkezi çok önde ve, gidonu kendime doğru çekemiyorum. Yani sizin biraz daha hıza ihtiyacınız var, veya ters yönde ivmeye.. Yani tam yavaşlama anında clutch pop yapacaksınız.

Lastik havalarinizi düşürün. Normalde 29 bastiginiz lastige 20 23 arasi basin.

Lastik havalarinizi düşürün. Normalde 29 bastiginiz lastige 20 23 arasi basin.

Hocam lastiğim tubeless, daha önceden tubeless lastikli Discover kullanırken virajda bir anda lastik tamamen indi, düşmedim onun yerine viraj açısını düşürüp dümdüz gittim. Ama karşıdan araba gelseydi kesinlikle gömerdim. Travma olarak duruyor aklımda, o yüzden lastik basıncının düşük olduğu zaman hep korkuyorum. 33 basıyorum arkaya 29 denerim. Sağolun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:36 ----------

Dolayısıyla, sağa sola çekmeler oluyor. Ama ben hiç yaşamadım genelde 10-12kmh civarı alıyorum tekere, 2ye atmaya fırsat kalmadan, çöküyor yere motor :). Oturuş pozisyonu aşırı agresif olduğu için ağırlık merkezi çok önde ve, gidonu kendime doğru çekemiyorum. Yani sizin biraz daha hıza ihtiyacınız var, veya ters yönde ivmeye.. Yani tam yavaşlama anında clutch pop yapacaksınız.

Yavaşken zaten fazla dikiliyor, hızlıyken de yüksek devir çeviriyor. 125cc ile yapılacak işler değil demekki :D Ama şunu diyebilirim daha ufak bir commuterde teker denerseniz çekme tekniğini öğrenebilirsiniz. Ben önceden zerre kaldıramıyordum, sonra kaldırmaya başladım ama kollarım omuzlarım ağrıyordu. Şuan hiç güç kullanmıyorum galiba.

Hocam lastiğim tubeless, daha önceden tubeless lastikli Discover kullanırken virajda bir anda lastik tamamen indi, düşmedim onun yerine viraj açısını düşürüp dümdüz gittim. Ama karşıdan araba gelseydi kesinlikle gömerdim. Travma olarak duruyor aklımda, o yüzden lastik basıncının düşük olduğu zaman hep korkuyorum. 33 basıyorum arkaya 29 denerim. Sağolun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:36 ----------

Yavaşken zaten fazla dikiliyor, hızlıyken de yüksek devir çeviriyor. 125cc ile yapılacak işler değil demekki :D Ama şunu diyebilirim daha ufak bir commuterde teker denerseniz çekme tekniğini öğrenebilirsiniz. Ben önceden zerre kaldıramıyordum, sonra kaldırmaya başladım ama kollarım omuzlarım ağrıyordu. Şuan hiç güç kullanmıyorum galiba.

Ben de kullanmıyorum, kendi geliyor. Gidonu çekme imkanınız yok. R6 Ya oturduysanız; aynı pozisyon.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende Duke 390 var böyle şeyler yapmak gelmiyor içimden :d

Bu yaza doğru uygun fiyata, çıtır hasarlı bir CBR isteyen arkadaşların bu başlığı takip etmesini öneriyorum.

Bu yaza doğru uygun fiyata, çıtır hasarlı bir CBR isteyen arkadaşların bu başlığı takip etmesini öneriyorum.

Hocam önceki motorumu satarken de söyledim, ben ön kaldırmaya çalıştım amortisör keçesi patlak diye. 1900 liraya verdim. Ayrıca motor cb.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------

Bende Duke 390 var böyle şeyler yapmak gelmiyor içimden :d

Kişilik meselesi hocam :D MT07 ile Şile yolunda 100ü geçmeyen insan tanıyorum şaşırmam

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:43 ----------

apaçi olmak? :queen:

Ben olmasam, sen olmasan nasıl gelecek bu kabilenin devamı :D

Motosikleti
D400
Hayatın cilvesi işte.

Çocukken kaldıramıyorsunuz, gençken indiremiyorsunuz, ihtiyarlıkta bulamıyorsunuz.:silent:

kaldırmak için çeşitli güç verici ilaclar var

hqdefault.jpg

Bazen bende heveslenmiyor değilim. Motor pahalı korkuyorum masraf açarım diye. Cbr250 de varda onu satmayı düşünüyorum sorar adam teker filan yapıldı mı diye yalan diyemem diye. Denemk bile denemiyorum

Bazen bende heveslenmiyor değilim. Motor pahalı korkuyorum masraf açarım diye. Cbr250 de varda onu satmayı düşünüyorum sorar adam teker filan yapıldı mı diye yalan diyemem diye. Denemk bile denemiyorum
Tek teker olayını en başta motora başlama zamanlarında düşseniz canınızın acımayağı bir motorla öğrenmek gerekiyor ve tek tekeri tam bilmiyorsanız pahalı motorla hiç yapmayın çünkü genellikle kafaya geçiyor

Tek teker olayını en başta motora başlama zamanlarında düşseniz canınızın acımayağı bir motorla öğrenmek gerekiyor ve tek tekeri tam bilmiyorsanız pahalı motorla hiç yapmayın çünkü genellikle kafaya geçiyor

Bende 80cc kit motorlu bisiklet vardı, ilk aldığım haliyle tekeri bırak kalkış yapmıyordu. Sonra bunu rektefiye ettik, bisikletle güzel teker yapıyordum o zamanlar ama kendim bacak kuvveti uygulamadan tekere gelmeye alışık olmadığım için gazı kapatmayı unuttum kafama geçti :D Daha sonra bu bir travma oldu ve ben bisikletle bile teker yapamaz oldum. Bu motosiklet Mayıstan beri 13bin kmdir bende yeni yeni cesaret ediyorum. Dozunda yapılırsa benimki gibi bir motoru kafaya geçirmek zor, ama vites atmak gibi işin b*kunu çıkarmak çok riskli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar