apache tvs 150 sente ayarı

Arkadaşlar motoruma piston sekman yeniledim yağ yakıyordu herşey sorunsuz topladım ama şu sente ayarı başıma bela oldu şimdi egzantirik milinde bi oyuk var ama ne tarafa bakacak ustaya sordum dediki ilk emme sübabı açılacak ona göre ayarladım ama şimdide sübab ayarı yapayım deyince t ye getiriyorum sübablar sıkı bidaha döndürüp getirince sübab boşlukları değişiyor sanırım sente ayarından dolayı o mildeki oyulmuş yerin nere bakması gerekiyo yardımınızı bekliyorum

tvs yi hiç söküp takmadığım için işaretin ne yöne bakacağını bilemiyorum ama dünyadaki bütün 4 zamanlı motorlara şu şekilde supap ayarı yapabilirsin , bujiyi sök pistonun tepesine değecek ince bir tornavida sok , motoru yavaşça elle çevir tornavida aşağı inerken emme supapının açılışını takip et , tornavida yukarı çıkmaya başlandığında supap artık tamamen kapanmış olacak , tornavida en üst noktada iken her iki supapıda ayarlayabilirsin..

hocam, statör kapağı ile külbütör kapağını sök, ekzantrik dişlisinin üzerinde bir çizgi olacak, statör kapağını söktükten sonra blok üzerinde üçgen şeklinde bir ok gözükecek.

ekzantrik dişlisindeki çizgi üst kapağa bu şekilde "-" paralel olacak ve eksoza bakacak,
statör kapağını söktükten sonra blok üzerinde üçgen şeklindeki ok ile volanın üzerindeki çizgi hizalanacak,
ekzantrik zinciri ise egsoz tarafına bakan bölümü gergin, emme tarafı ise gevşek olacak.

motorun bu şekilde toplandığına emin olduktan sonra egsoz süpapı kapandıktan sonra, emme süpapı açılmadan önceki zaman süpap ayarının yapılacağı zamandır. emme 0,06 eksoz 0,08 olmalı.

kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar