Karışım geri zekalı bir öneri bence. İşin yok bir de saf su bulmakla ve oranla uğraş. Artık su karıştırmaya gerek duyurmayan hazır antifrizler var, şimdiki motosikletin kitapçığında Motorex M5.0 öneriyor. Motosikletin içindekiyle aynı. Farklı tipte antifrizleri karıştırma riski olmadan eklenebiliyor.
Saf su bulması çok kolay. Her benzinlikte bulunur. Orta ölçekli marketlerde araba bölümü olur orada bulunur. Sanayi sitesindeki her dükkanda ve yağ vs satan her dükkanda bulunur. Antifriz almaya gittiğim yerden almıştım ben.
Kullanım kitapçığında genleşme kabı 0.25L, tüm sistem için 1.93L olarak farklı değerler verildiği için genleşme kabıyla beraber toplam 2.2L karışım yaptım ama meğerse genleşme kabı dahil tüm sistem 1.93L imiş. Yoksa karıştırma konusunda bir zorluk yok. Ben zorluğu kendi kendime çıkardım hesap hatası yaparak.
Ben 1 litre antifriz yeterli olur diye ikincisini almadım ama sonradan aklıma takıldı acaba dedirtti.
Yoksa 1 Litre antifrize 1 litre saf su karıştıracaksın. Öyle hesap kitap gerektirmiyor.
Markalı olan kullanıma hazır antifrizler konsantre olanlara göre epey pahalı. E ikisi de aynı işi yapıyor. Kalite olarak altta kalır yanı da yok. En azından Türkiye şartları için gereksiz bir harcama.