antifiriz suyu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
iyi akşamlar motosikletimi yeni aldım mt 125 antifirizi değiştireyim dedim radyatördeki kapakta ağzına kadar doluydu altta bu parça vardı low un altındaydı bende içindeki pembe gibi olan sıvıyı boşaltıp yarı yarıya antifiriz ve arıtma su koydum doğrumu bilmiyorum size danışayım dedim bu hazneye antifiriz koyuyoruz değilmi birde radyatörün içindeki antifirizi tamamen nereden boşaltabilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

bu kutunun ne olduğu hakkında bilgisi olan yokmu acaba motosikleti çalıştırmıyorum garajda duruyor bi sıkıntı olmasın diye

Soğutma suyu genleşme kabı elindeki, buradan eksik ilave edebilirsin, youttubede bunla ilgili videolar var bakabilirsin

Devirdaimin hemen altında 6 veya 8' lik bir cıvata/tapa olmalı. Onu açarak sistemdeki soğutma sıvısını boşaltabilirsin. Ardından tekrar yerine takarken dikkat etmelisiniz, çok çok çok az sıkmalısınız. Unutmayın, o bir cıvata değil aslında cıvata şeklinde bir kapak, kendisini tutsa yeter.

Sonrasında (sizin motosikletiniz için) %50 sulandırdığınız antifrizi radyatör kapağını açıp radyatöre doldurun, motoru rölantide çalıştırıp havasını alın, artık sıvı eklenemeyeceği hale geldiğinde kapağı kapatın ve yine rölantide çalışmaya devam ettirip fan açana kadar bekleyin, ardından çok dikkatlice ve yavaşça radyatör kapağını tekrar açıp sıvı seviyesini tekrar tamamlayın.

Söktüğünüz radyatör suyu rezervuar tankını da içini temizledikten sonra üst çizgiye kadar doldurup yerine monte edin.

Motosiklet ile ilk sürüşünüzün ardından motor soğuduğunda radyatör kapağını açıp seviyeyi son kez tekrar kontrol edin, eksikse ekleyin, rezervuar tankında eksilme varsa tamamlayın, kaçak kontrolü yapın.

Radyatör suyu rezervuar tankından fazla sıvıyı atacaktır, bu normal bir tepkidir, endişelenmeyin.

İşlemleri doğru yaptıysanız sistemin soğutma sıvısını sağlıklı şekilde değiştirdiniz demektir. 2-3 yılda bir değiştirmenizde, mutlaka üreticinin önerdiği nitelikte antifriz ile değiştirmenizde büyük yarar var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cevaplar için çpk teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar