antifiriz atımı

motosiklet kawasaki er-5 2005

bi kaç gündür motosiklette dikkatimi çeken bir husus var özellikle motosikleti sıkıştırdığımda tahliye gibi düşünerek herhalde
antifirizi dişariya atiyor ama attığı yer enterasan

resimleri çekeyim ne demek istediğimi o zaman daha net anlatabilirim
ustalara sordum sorun yapmaz bu diyorlar ama o ha bire antifiriz atiyor ve motorun motor kısmını kirletiyor

IMG018.jpg

IMG019.jpg

IMG020.jpg

alttaki resimdeki silindirdeki delikden dişariya atiyor yere damlayana kadar akıtabiliyor özellikle durduğumda farkediyorum
lütfen bir çözüm

IMG021.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sanırım conta yakmışsın... Çok sıkıştırdığında hararet falan yapmışsa yakabilir.... Miktar ciddi değil ama ilerde artabilir... Hemde hiç farketmediğin anda.....

Yağı kontrol et... Antifiriz karışmışmı ona bak... Karışmamışsa müsait bir zamana kadar idare edecektir..

Sanırım conta yakmışsın... Çok sıkıştırdığında hararet falan yapmışsa yakabilir.... Miktar ciddi değil ama ilerde artabilir... Hemde hiç farketmediğin anda.....

Yağı kontrol et... Antifiriz karışmışmı ona bak... Karışmamışsa müsait bir zamana kadar idare edecektir..

conta kolay değişen bişeymidir
teknik bilgim neredeyse 0 düzeyindedir
sadece kullanıcıyım
biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:04 ----------

ve bu delik ne işe yarıyor
delik.jpg

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kolay değişen bir şey değildir... Motor üst kapağının açılması gerekir... Ama o delik ne işe yarar inan bilmiyorum... Bende de er5 vardı ama hiç görmedim o deliği.. :p

Varsa yaşadığın yerdeki servise götürmen en doğrusu olacaktır.... Bu arada çok sıkıştırmamaya özen göster..

biraz önce konyadaki servisle görüşüp aynı resimler onada gösterdim
kawasaki er5 conta yakmaz ama sıkıştırmadan gel bakalım ne olduğuna karar verelim dedi
üst kapağı açarız dedi tamam dedim
zaten bu aralar motoru bırakacak bi yer lazımdı isabet oldu :)

Allah Allah bende merak ettim şimdi o deliği. Gidip bakacağım.

Sogutma sistemi ile alakalı bigi vereyim.

Bende KLE 500 var sol arka tekerlegin uzerindeki grenaj parçasının altında fazla suyun topandıgı bir hazne var. Buradan eksılen yada fazla olan suyu alıyor radyator.

Yanlız bu hazneye radyatorden ulasmak ıcın yaklasık olarak 1 metrelık bır hortum hortum deponun altınfan gecıyor ezılmıs olabılır. Bu durumda fazlas usu bı sekılde bıryerlerden cıkıyor olabılır. Sen bu hortumu kontrol et bende gıdıp su delıge bakayım.

akşam kawa servisi bu konuda yardımcı olacaktır umud ediyorum

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kawasaki er5 conta yakmaz ama sıkıştırmadan gel bakalım ne olduğuna karar verelim dedi
üst kapağı açarız dedi tamam dedim
zaten bu aralar motoru bırakacak bi yer lazımdı isabet oldu :)

conta yakmaz derken? doğaüstü bir üretim mi ki conta yakmasın? ayrıca motoru bırakacak yer çıktı diye seviniyorsunuz ama bu işler masraflı işlerdir, haberiniz olsun...

zaten arkadaşım bu ana kadar sahip olduğum hiç bir japon motosiklet yüzümü güldürmedi
bundan da fazla umudum yok
olursa olur olmazsa motosiklet işine veda ederim bunuda bu sekilde birine hediye ederim ;)

Arkadaşların da dediği gibi kapak contasından kaçırıyor. Conta para değildir de işçilik fazla tutar. Motoru açmışken süpap ayarlarını da yaptır.

şimdi aşağıda tekrar calıstırdım motoru
sadece olduğu yerde rolantide calıstırdım
o delikden antifirizli karısık su attı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:57 ----------

Arkadaşların da dediği gibi kapak contasından kaçırıyor. Conta para değildir de işçilik fazla tutar. Motoru açmışken süpap ayarlarını da yaptır.

tamam teşekkür ederim

motorun tahliyeden su atması ilk bakışta conta yakmaktır.. ama silindir kapağınta çatlakta olabilir... yani sonuç itibari ile silindir kapağın sökülecek ve conta ya bakılacak.. conta yanık değilse silindir kontrol edilecek...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aslında basit bir şey gibi duruyor.... Er-5 ler kolay conta yakmaz... Nedeni hararet yapması çok kolay değil... Fanda ya da hararet müşirinde arıza yoksa imkansız gibi...
Bir arkadaşta da seninki gibi aynı sorun vardı...SAnrım fazla antifirizi atmış demişlerdi...
Çok basit bir şekilde halletmişlerdi....

Aslında basit bir şey gibi duruyor.... Er-5 ler kolay conta yakmaz... Nedeni hararet yapması çok kolay değil... Fanda ya da hararet müşirinde arıza yoksa imkansız gibi...
Bir arkadaşta da seninki gibi aynı sorun vardı...SAnrım fazla antifirizi atmış demişlerdi...
Çok basit bir şekilde halletmişlerdi....

inş. kardeşim inş. o kadar kolay sorundur
valla sogur gibi oldum
hatta aksamı beklemek bile istemeim cıkacaktım işten gidecektim servise

ilk ustalardan biri dedi fazla koymuslar oda kusuyor demişti

delik.jpg

bu delik bujiye biriken suyun veya yağmurun dişariya atılmasını sağlayan tahliye miş

burada kawasaki dist. olan z-moto sesleniyorum bu işi bırakın artık milletin canını yakıyorsunuz

delik.jpg

bu delik bujiye biriken suyun veya yağmurun dişariya atılmasını sağlayan tahliye miş

burada kawasaki dist. olan z-moto sesleniyorum bu işi bırakın artık milletin canını yakıyorsunuz

Şu Son Söylediğini anlamadım... Z moto Dediğin Firma Benim NE ismimi NE cismimi Ne motorumu Hİç Bİrşeyimi Bİlmeden Sırf Sözüme İstinaden İŞi Gücü Bırakıp Bİr Cuma Günü SAat 16.30 da Bir Sözümle Resmi Yazı Yazdı ve Benim Satış İşimi Halletti.

Onlar Olmasaydı Daha 3 günüm Boşa Gidecekti Kendi Evimden 300 Km Uzakta..

z-moto ya bağlamamın tek nedeni var
mail attım mailime cevap yazma tenezzülünde bile bulunmadılar
resimli bi sekilde mail attım

er-5 de deponun altında radyatörden dönüş hortumunun bir bağlantı noktası var. oarada hortum bir kelepçe ile başka bir boruya bağlanır. eğilip kontrol edersen o kelepçenin oradan kaçırmış olabilir. motor üzerindeki o delikler su tahliye kanalıdır. üstten eğer su gelirse motor içine girmez ve o deliklerden atılır. bujileri filan korumak için. ama sen ilk iş deponun alt tarafında o boru bağlantısını bul ve kelepçenin orayı kontrol et. bir de eksilen suyun yerine biraz takviye yap

Motosikleti
Forza250-cygnusL
er-5 de deponun altında radyatörden dönüş hortumunun bir bağlantı noktası var. oarada hortum bir kelepçe ile başka bir boruya bağlanır. eğilip kontrol edersen o kelepçenin oradan kaçırmış olabilir. motor üzerindeki o delikler su tahliye kanalıdır. üstten eğer su gelirse motor içine girmez ve o deliklerden atılır. bujileri filan korumak için. ama sen ilk iş deponun alt tarafında o boru bağlantısını bul ve kelepçenin orayı kontrol et. bir de eksilen suyun yerine biraz takviye yap

Bu arkadaşın sorunu da aynı seninki gibi.Eminim...

Sorun çözülür umarım.... :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar