Antalya'da motosiklet kullanabilen üstadlara sesleniyorum...

Yazmayacaktım ama tutamadım kendimi. Az sonra anlatacaklarımdan Antalya'lı dostlar alınmasın, sözüm meclisten dışarı, sadece yaşanan gerçeklerle ilgilidir.

Bir vesile ile kardeşimle birlikte Antalya'ya motorlarla gittik. Bende BMW 1200GS Adventure, kardeşimde ise BMW K1200S var bu arada, bilgi olsun diye ekleyeyim. Hani öyle ufak tefekten aletler değiller. Şimdi geleceğim sebebine neden motorların büyüklüğünü gündeme getirdiğime.

Kavşağa gelmişiz, kırmızı ışıkta duruyoruz, arkadan son sürat gelen arabalar sağımızdan solumuzdan ve hatta bazıları korna çalarak "ne duruyorsun kardeşim" bakışı atarak aynalarımızı yalayarak geçiyorlar. Geçsek bi türlü, geçmesek bi türlü. Panik içinde birbirimize bakıyoruz... neyse yeşil yanıyor, ufff, hadi ilerleyelim deyip devam ediyoruz. Bu sefer de kavşağın sağından solundan gelen arabalar üzerimize çıkarak geçiyorlar etrafımızdan. Uzatmayayım, atlatıyoruz bu badireyi, gazı vermiş gidiyoruz tıngır mıngır. O sırada sağdan bir araba yola çıkacak, bir hamle yapıyor çıkacak gibi, çıkmıyor, aha diyoruz tamam gördü bizi, yol verecek. Yooo, eleman tam önüne geldiğimizde biz hiç yokmuşuz gibi aniden yola fırlıyor, hop çüş falan derken zor kurtarıyoruz paçayı. Abiyi yakalıyoruz ilerde, korna, küfür, hop n'apıyosun sen falan... hiiiç oralı değil baba, ::blusssh: yola devam gidiyor. Hele ki arabaların arasından geçmeye kalkma, anında pastırmalı tost oluverirsin walla, ::evil:: hiç affı yok kimsenin. Adeta orada değilmişsin gibi üzerinde geliyor cihan alem.

Antalya merkez'de yaklaşık 40dk. bu şekilde stres içinde geçti. 40dk.'da en az 5-6 ciddi kaza riski atlattık. Ne olduğumuzu anlamadık, serseme döndük. Motorun üstadı olsanız yapacak bişey yok çünkü herkes delirmiş. Olay bitmiş.

Antalya'dan çıkıyoruz, Kemer istikametine gidiyoruz. 1-2 tünel var bu yolda, oralılar bilir. Neyse, ilerliyoruz, tünele giriyorum, bir bakıyorum motorum ışıl ışıl... o da ne, ::eek:hmy:: 5cm. arkamda devasa bir 07 plaka kamyon ense traşımı inceliyor. Önümde araba, gazlasam gazlayamıyorum. Kazara azıcık yavaşlasam, tarla böceği gibi yapışacağız kamyonun silecek lastiğine. Sonunda dayanamıyorum, elimle "geri git" anlamında bir hareket yapıyorum abimize. Neyse mesafeyi açıyor biraz, 1m. falan oluyor, rahatlıyoruz. Sonra bir topuk, 3-4 ara gaz, vın uçar gidersin.

Otelimize geri döndüğümüzde ikimiz de sinir harbi içindeydik. ::ranntign Ben hayatımda böyle bir düzen ve trafik akışı görmedim. Canım İstanbul'umun gözünün çapağını yiyeyim. Paris gibi burası yemin ederim.

Daha hikaye çok ama uzatmanın alemi yok. Şimdi tüm Antalya'lı motosiklet sürücülerine sesleniyorum. Eğer bu ortamda kaza yapmadan motorunuzu kullanabiliyorsanız, hepiniz bence birer motor üstadısınız. Sizleri gönülden tebrik ederim. :rendeer:

Sevgi ve saygılarımla.

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Vay be! O kadar uçmuş yani ordakiler öyle mi? Hikaye gibi okudum valla abi. Çok geçmiş olsun. Beterin beteri varmış derler ya o hesap... Ben de bi kere Ankara'ya gitmiştim arabayla. Ordakiler de ben sanki yokmuşum, gelmiyomuşum gibi davranmışlardı. Yaya ve arabalar dahil! Atıyolardı kendilerini yola ben gelirken. Çok şaşırmıştım. İstanbul gene iyi yaa. Allah daha iyi etsin. :cherry:

Eğer öyleyse biz yine İstanbul'umuza kurban olalım:rendeer:

ahaha hakkaten öyle usta ama sen bir de Şanlıurfayı görmelisin alanyadan sonra burada araç kullanmak ya hindistan trafiğinden farkı yok

hele bi diyarbakırı görün dilinizi yutarsınız kırmızı ışıkta durdum diye adam nerdeyse dövecekti netmiş yolunu kapatmışım allah akıl fikir versin

ya iyide zaten yabancı bir şehire gidersen araç kullanmakta zorlanırsın

kim nerde nasıl geçer, kim nerde bekler, beklemez

bunları kendi şehrimizdeki yollarda kafamıza yazıyoruz dolayısıyla başka şehirde biraz daha zordur araç kullanmak

antalyada motosıklet kullanmak bır san'attır.....herkesın harcı degıl yanı...:mrgreen:

antalya sanırım nüfüsüna oranla en çok motosiklet olan il miydi yanlış mı hatırlıyorum ?

Senin anlattığın Antalya ise ben başka bi şehir de yaşıyorum.. :) Kusura bakma ama, bilmediğin bi şehirde, kim bilir hangi caddeden geçtinde bunları yaşadın. Kırmıızı da geçersen bir değil bilemedin ikincide gidersin. Abartmışsın.. :) Bende İstanbul'da iki gün kaldım ve bunun bütün gündüzü trafik de geçti,sayısız köprüden geçtik, hiç de özlenecek bir yanı olduğunu sanmıyorum.

arkadas bence biraz degil çook abartmıssın sagından solundan geçen arabalar falan burada işik yok mu hadi bi kişi uymadı hiç biri mi uymuyo kurallara. peki burada çok kotü bir durum var neden burada ölum sayısı kullanılan motor sayına göre çok az.. bence yanılıyosun.. herkezin memleketi kendine güzeldir...

Motosikleti
Mondial Virago 50i
İstanbul'u sevmediğim aşikar olduğu için yorumum pek objektif olmayabilir :) fakat buradaki trafik hiç örnek verilecek gibi değil! Antalya'da kalabalık bir il, hiç trafiğinde araç kullanmadım ama keşmekeş olması büyük ihtimal.

Hani yaşadıklarında da biraz kötü şans, abartı var gibi! 'Tünele girdim 5 cm arkamda kamyon' benzetmen tuhaf, 5 cm yakınına tünele girer girmez mi geldi, tünele kadar farketmedin mi 'devasa' kamyonu.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence cok ayip etmis o antalyadakiler:mrgreen:
saka bir tarafa ama gercekten bu devirde duyarli surucu hic kalmadi denilebilcek kadar az:pr::pr:

senede 2-3 defa antalya ya giderim şehir içi trafiği bazen 100 -120 arası oluyor sinyal vermeden şerit değiştirenler , motosikletli trafik magandaları , tuning tayfası sonracıma piskopat dolmuşçuları bunlardan kaçacaksınız ha sen nerde denk geldin derseniz b.onat caddesi lara ya giderken bide akdeniz universitesinden kaleye giderken :)

unutmadan kepezden aşağı inerken metro için yolu kazmışlardı hala öyledir sanırım bi trafik tıkanıyor otogarın ordan taa güllük caddesine kadar ne biçim memleket anlamadım yaa :)

Son düzenleme:
Çok komiksiniz. Sizin için övünülecek bişey heralde bu. Ayrıca trafikte bulunsanız yorum yapın diyeceğim de, motorunuz dahi yok. Oluncada kafada kasksız, tek teker çalışması yapan tiplersiniz..

ben de Antalyalıyım (trafige çıkış yılım 1997). motorum da var. hayatımda tek teker de yapmadım.

ve ilk mesajda yazılanlara şaşırmadım. Antalya trafikteki kro oranının yüksek oldugu şehirlerden biri, bu yeni bir şey degil. sadece 4tekerci de degil, Türkiye'nin en çok motosiklet olan 2-3 şehrinden biri olan Antalyadaki motorcular da hiç "bilinçli" degil. kask takmayan, trafigi tehlikeye sokan motorist sayısı da çok fazla.

İstanbulla kıyaslarsam... gene de Antalya daha iyidir derim. Ist.daki şeytan üçgenini (taksici, minibus, otobüs) dünyanın hiçbir yerinde görmedim. (New York taksileri dahil). insanı trafige çıktıgına pişman eden bi yıgın magara insanı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar