ya iyide zaten yabancı bir şehire gidersen araç kullanmakta zorlanırsın
kim nerde nasıl geçer, kim nerde bekler, beklemez
bunları kendi şehrimizdeki yollarda kafamıza yazıyoruz dolayısıyla başka şehirde biraz daha zordur araç kullanmak
Enteresan bir yorum gibi geliyor ama çok da değil

. Neden diyeceksiniz. Şöle anlatayım: Askerliğimi Ankara'da yaptım yedek subay olarak, acemilik bittikten sonra eve çıktım, arabayla yaklaşık 1 yıl tanıma imkanını buldum Ankara'yı. İlk zamanlarda araba ile çıktığımda neredeyse hep kaza yapıyordum. Kıl payı kurtarıyordum veya küfür vs yiyordum. Sonradan alıştım trafiğine. İlginç şeyler öğrendim. Mesela bazı kırmızı ışıklar var, oralarda kimse durmuyor, durursan basıyorlar kornayı, ama bazı ışıklarda mutlaka duruluyor. Bir de bazen durulup bazen durulmayan ışıklar var ama bu daha çok aracı kullana kişinin ruh hali ile ilgili

.
Bu arada konuyu açan zat'ın kardeşiyim ben ve anlatılanlar abartı değil. Bu Antalya'ya mahsus değil. Trafik, genel olarak Türkiye'de düzgün değil. İstanbul çok mu güzel, hayır, rezalet. Ama benim o günkü tecrübem (daha uzun süre kalsam fikrim + veya - olarak değişebilir) Antalya'daki trafiğin İstanbul'a oranla daha bir keşmekeş olduğunu gösterdi. Yani her ikiside rezalet, Antalya bi gıdım daha fazla ekside. Belkide değil, bu sadece o günkü tecrübe ile yapılan bir yorum. Herkesin memleketi kendine güzel gibi bir yorum yapılmış, bunu da çok saçma buluyorum. Tek bir memleket var oda Türkiye

.
Konu çok saptı belki ama, trafik kuralları şehirden şehire, yöreden yöreye değişmez, değişmemeli. Her yörenin bir geleneği vardır, şivesi olabilir vs ama trafik kuralları değişmez. Bizde niye şehirden şehire değişiyor peki? Çünkü her şehirdeki trafik polisinin kuralları yaptırım ve ceza uygulamaları farklı. Bazı şehirlerde hız'a önem veriliyor, bazılarında ışıklara, bazılarında kemer takmaya vs.
Bazıları diyorki eğitim şart, saygı şart! Bu çok doğru, eğitim ve saygı olmalı gerçekten ama çözüm bu değil bence. Yurtdışına gittiğinizde trafik gayet güzel akıyor, herkes kurallara uyuyor (çoğunluk). Çok iyi mi eğitilmişler. Doğdukları günden araç kullanacakları güne kadar, nasıl saygılı olunur bunu mu öğrenmişler, yada hepsi ordinaryüs profesör mü aynı zamanda??? Alakasız. Peki niye herkes kurallara uyuyor? Çok basit bir sebebi var. Uymadığın an ceza yiyorsun. Diyeceksiniz ki, bizde de kırmızı ışıkta geçince ceza yazılıyor! Evet, yazılıyor, bazı illerde. Diyelim her ilde. Peki bu yeterli mi? Durum ortada, sorunun cevabı belli: Hayır.
Yurtdışında üniversite okudum, son sene kullanılmış bir araba alabildim ve araba kullanma tecrübem oldu. Arabayı ilk aldığmda aynen Türkiye'de kullanır gibi kullandım, herhalde ilk cezamı ilk 1 saat içinde yemişimdir. Allah allah, diye kafa kaşırken. Eski sistem kullanmaya devam. Cart, anında 2. ceza. Hmmm, oldum tabi. Ondan sonra biraz daha dikkat, biraz daha dikkat. Bir bakmışım ki bir yılın sonunda ben süper eğitimli ve saygılı bir sürücüyüm

Hemde hiç bir eğitim almadan.
O kadar çok uyulması gereken kural varki, aynen Türkiye'deki gibi. Tek fark, orada, kurallara uymayınca anında cezanı yiyorsun. Bizde burada Antalya'nın trafiği, İstanbul'unkinden daha iyi, daha kötü tartışması yapa duralım. Cevap zaten verildi. Antalya'daki trafik daha kötü
Uzadı biraz, ama bende fikirlerimi paylaşmak istedim. Umarım anlatılmak istenen(ler) anlatılabilmiştir.
Not: Burada her yazılana o kadar çok saldırı varki, sağlıklı bir tartışma ortamı bile sağlanamıyor. Ehehüehüheü vb yorumlar çok can sıkıcı. 1 yıl oldu neredeyse üye olalı, 8-9 aydır hiç bişi yazmıyorum sırf bu yüzden. Bir silkelenip kendimize gelsek o kadar iyi olacakki. Ama eğitim şart, saygı şart 
Sağlıcakla kalın...