Antalya’da korkutan kaza: Polisler yola savruldu

Motosikleti
Yok
Antalya’da korkutan kaza: Polisler yola savruldu

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde polis motosikleti ile otomobilin çarpıştığı kazada 2 polis memuru ile otomobil sürücüsü yaralandı.

Kaza, saat 15.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi 916 Sokak’ta meydana geldi. Motorize polis ekibinin kullandığı 07 A 4892 plakalı motosiklet ile Kemal Ü. yönetimindeki 48 AEB 083 plakalı otomobil sokak kesişiminde çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle polisler yola savrulurken, otomobil ise yol kenarındaki elektrik trafosuna vurdu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralı 2 polis memuru ile otomobil sürücüsü, sağlık ekibinin ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Motosiklet ve otomobil, çağrılan çekiciyle bölgeden kaldırılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/antalya-da-korkutan-kaza-polisler-yola-savruldu-2505615

67719fc2-c313-4958-b75d-6976ed88e43a.jpg

Motosikleti
D400
Videosu var mı merak ettim.

bizim buradaki yunus polisleri yazın eldiven kuralına bile uymuyor.
Filtreleme, kırmızıda geçme, bodozlama dalma vs. cidden kötü kullanıyorlar.

Geçmiş olsun; araba haklı olsa bile haksız bulacaklar.

Motosikleti
Dominar D250
Video ekran kaydırırken denk geldi izledim, 4 yol kesişiminde bir taraftan yunuslar yardırmış gidiyor, diğer taraftan araç yardırmış geliyor, ortada buluştular.
Eşit kavşakta sağdakinin geçiş üstünlüğü olduğu için yunuslar hatalı,
fakat yaralanma olduğu için zabıt tutacaklar, ona da kavşağa yaklaşırken yavaşlamadı diye karşı araca da kusur yazacaklar,
yunuslar asli, karşı araç tali kusurlu olacak.

Yunuslar çok iyi sürüş eğitimi alıyor olabilir ama dokunulmaz olmadıklarını, kusursuz olmadıklarını düşünerek sürmeleri gerekli.
videoyu izleyince göreceksiniz.

Motosikleti
1190 ADV
Polis motorunun sirenleri açıkmıydı bilemem ama kavşakta polislere dur tabelası var. Her türlü polisler hatalı gözüküyor, geçiş üstünlüğü var diye bodoslama kavşaktan geçilmez. Karşı taraf polis aracını duyacak, görecek ve sonrasında yol verecek.

image.png

siren açık değilse geçiş önceliğin yok diye biliyorum. Herkes gibi kurallara uyulmak zorunda.

Super Moderator
siren açık değilse geçiş önceliğin yok diye biliyorum. Herkes gibi kurallara uyulmak zorunda.
Türkiye de Stop Sign sadece bir kenar süsü. Sirenleri açık dahi olsa, diğer araçların kendisini gördüğünü ve durduklarından emin olduktan sonra devam etmesi gerekir. Video’da çarpıştıkları arac da hızlı gibi gözüküyor, tabi asli kusur polislerin olduğu net.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yunuslar çok iyi sürüş eğitimi alıyor olabilir ama dokunulmaz olmadıklarını, kusursuz olmadıklarını düşünerek sürmeleri gerekli.
videoyu izleyince göreceksiniz.

Benim bizim buralarda gördüğü yunuslar motorda ikişer kişi, yalnızca kask var kafalarında başka ekipman yok, ellerinde eldiven bile yok ama havalı günşe gözlüklerini unutmuyorlar, havalı havalı dolanırlarken etrafta iyi görünsünler diye de kasklarının çene kısımları açık geziyorlar, kısa kollu, mont falan yok. Devle tbunlara ekipman veriyordur ama giymiyorlar. Demek ki eğitimleri yeterli değil, çok iyi sürüş eğitimlerini formalite olsun diye alıyorlar gibi, gerçekten hakkıyla eğitim alan o şekilde eksik ekipmanla gezmez, gezemez, demek ki eğitmenler işin o tarafı konusunda ihmal etmişler.

Motosikleti
DUKE 250
trafik kanunu bilmem kaçıncı maddede, geçiş üstünlüğü olan araçların, acil olay/vakaya giderken sesli veya ışıklı olarak uyarı vermesi mecburidir.
ama burası Türkiye olduğu için sesi yüksek çıkan haklı olur her zaman.

Motosikleti
Yok
Ben şunu anlayamıyorum; ben bir amatör sürücüyüm, ancak böyle yolların kesiştiği yerlerde muazzam tehlike olduğunu biliyorum, hele de Türkiye gibi kuralların hiçe sayıldığı bir ülkede. Bu vesileyle bu tür yerlere gelince hemen hızımı mümkün olduğu kadar düşürüp, kesişen yerdeki her tarafa hızlıca bakıyorum (ters yol olsun ya da olmasın); ona göre kararımı veriyorum ve güvenli bir şekilde geçiyorum.

Şimdi bu polis kardeşler bana nazaran profesyonel sürücü, artı özel eğitimleri var, artı bütün gün trafikte görev yaptıklarından tecrübeleri bana nazaran kat kat fazla.

Benim uyguladığım yöntemi veya benzerini onlar niçin uygulamıyor? Yani kendilerinin kaptırıp gittikleri gibi diğer yoldan da aynı şekilde kaptırıp gelen birilerinin olabileceğini düşünemiyor olamazlar.

Bunun benzeri pek çok kaza oluyor. Motosiklet cambazı Tek Teker Arif de o kadar tecrübesine ve yeteneğine rağmen yine aynı şekilde, önüne çıkan bir kamyonet yüzünden rahmetli olmuştu doğru hatırladıysam.

Bu tür kazaları anlayamıyorum.

Motosikleti
Dominar D250
Medeni ülkelerde kavşakta önce dur, kontrol et, sonra geç uygulanırken,
bizde kavşağa aynı hızla gir, biri çıkarsa mecbur kalırsan fren yap üstünlüğü var.
hepsinin özü genel eğitimsizliğe dayanıyor.

Şimdi bu polis kardeşler bana nazaran profesyonel sürücü, artı özel eğitimleri var, artı bütün gün trafikte görev yaptıklarından tecrübeleri bana nazaran kat kat fazla.

Benim uyguladığım yöntemi veya benzerini onlar niçin uygulamıyor?
'Tecrübeliyiz, işi biliyoruz. İlk defa mı yola çıkıyoruz? Eğitimini almış adamlarız ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz' modu bizim ülkemizde çok moda.

Benim uyguladığım yöntemi veya benzerini onlar niçin uygulamıyor? Yani kendilerinin kaptırıp gittikleri gibi diğer yoldan da aynı şekilde kaptırıp gelen birilerinin olabileceğini düşünemiyor olamazlar.

Çünkü çakarlı vasıtaya geçince, kendilerinin kast sisteminin en tepesinde görüyorlar.

Onlara herkes yol vermek zorunda, kanun ve kurallar biz faniler için.

Yollar çakarını yakıp dolaşanlarla dolu, biride diyor mu, hayırdır opresayona mı gidiyorsun diye.

Motosikleti
Voge 250RR
Videosu var mı merak ettim.

bizim buradaki yunus polisleri yazın eldiven kuralına bile uymuyor.
Filtreleme, kırmızıda geçme, bodozlama dalma vs. cidden kötü kullanıyorlar.

Geçmiş olsun; araba haklı olsa bile haksız bulacaklar.
ya 1 hafta oldu ya da 10 gün, emin değilim. ben ara caddede ilerlerken caddeye bağlanan yunusun teker yaptığını gördüm, Belki ani gaz açtı istemeden oldu bilmiyorum ama o an çok şaşırmıştım, Şansıma kameramın şarjı bittiydi, kayda alabilseydim muhtemelen tekrar tekrar izlerdim

Motosikleti
D400
ya 1 hafta oldu ya da 10 gün, emin değilim. ben ara caddede ilerlerken caddeye bağlanan yunusun teker yaptığını gördüm, Belki ani gaz açtı istemeden oldu bilmiyorum ama o an çok şaşırmıştım, Şansıma kameramın şarjı bittiydi, kayda alabilseydim muhtemelen tekrar tekrar izlerdim

şaşırmam. kurallara kendileri uymuyor zaten =)

Motosikleti
apec apx7
Çünkü çakarlı vasıtaya geçince, kendilerinin kast sisteminin en tepesinde görüyorlar.

Onlara herkes yol vermek zorunda, kanun ve kurallar biz faniler için.

Yollar çakarını yakıp dolaşanlarla dolu, biride diyor mu, hayırdır opresayona mı gidiyorsun diye.
Aga doğrusunda seni devlete karşı kim koruyacak?

Aga doğrusunda seni devlete karşı kim koruyacak?

Devlete karşı vatandaşı kimsenin korumasına gerek yok.

Devletin görevi vatandaşı korumak.

İçlerinde şımarmış varsa ,vatandaş olarak biz bilinçli davranarak onlara fırsat vermemeliyiz.

Tabi bazıları duyarlı vatandaşız diye her şeye maydanoz oluyor o da ayrı konu.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
adamların vatandaşı bi s.kmediği kaldı ama hala daha devlet de devlet :ROFLMAO:

Devlet, hükümet, memur, vatandaş gibi kavramların ne anlama geldiğini, bilmeyenlere bazı şeyleri anlatmaya çalışmak, anlamasını beklemek, Rahmetli Demirel'in dediği gibi abesle iştigal.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Burada kavramları birbirimize sabaha kadar anlatsak da arada kuşak farkı olduğu sürece anlaşamayız.

İsmet Abi sizin ve bizim nesil farklı bir Türkiye'de büyüdü, yeni nesil Akp Türkiyesinde daha farklı bir ülkede büyüdü.

Polisten ömrüm boyu hak ettiğimden fazla zerre olumsuz bir davranış görmesem de sen de haklısın ama sampsonte de haklı.

Biz gençken duvarlara koyun, kurt, ay may çizerdik. Bizi inandıran adamlar sonradan en büyük terörist sevici çıktılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar