Antalya ve İzmir'de usta tavsiye.

Merhaba arkadaşlar, 0 km Salcano Tiger Speed 100 model motosikletini satın aldım, belirli sorunlarım var ancak ancak yetkili servislerde problemlerimi çözüme ulaştıramıyorum. Bir yerini yapıp diğer yerini bozuyorlar. Üstüne üstelik, 100 lük motordan çok şey beklediğimi, normal olduğunun altını çizip güle güle kullan diyorlar, sağolsunlar varolsunlar :pr:

Teşekkürler 112

112 Teşekkür ederim, tayfun abi çok uğraştırdı beni ya.

İlk 400 km de arıza yaptı çalışmadı, TAYFUNA çekiciye verdim servise gitti. GELDİĞİNDE ÖNDÜZENİ BOZUK GELDİ. Bu güne kadar alalı 50 gün kadar oldu 3 defa işyerine gittim bu gün 4. gidişim, telefonla aradım konuştum. Bunlar basit şeyler, 100 lük motor çok fazla birşey bekliyorsun diyor. Olacak o kadar diyor. Dükkanın içinde dört dönüyoruz derdimi anlatacam diye, adamın peşinden köşe kapmaca oynuyorum. Anlatamıyorum derdimide, bu gün en son kağıt verdim eline aşağıdaki yazanlar, rolanti devri kendi kendine düşüyoru görünce sibop ayarı yapılcak dedi, depoyu sordu pazartesi gel bakalım ok. okda, saç yoldum baş yoldum allah belamı versin bin pişman oldum şunu aldığıma ya
Bu sırada, çamurluğun yamuk durması, direksiyonun sağa çekmesi ve boşluğu, farın sola bakması, arka fren telinin egsoza değmesi ve 2 kilo çeken bir debriyaj. Sinyalin sallanıp düşmesi v.b

Salcano Genel Merkez yardımcı olmuyor, istediğin servise git hepsi bizim yetkili servisimiz diyor. Biri sipariş veriyo gelmiyo, biri sorun yok diyo.
, başka servise gönderiyor, o servis bakıyor ayarlıcaz ok diyor, yeni depo, öndüzen, egsoz, far sipariş ettim bekliyoruz diyor,( Yaman motor ) bi tayfun usta sıkıntı yok diyo, normal motor tamircisine gösterdim, bu motorda çok acayip bi ayarsızlık var biranönce yaptır dedi. 2 hafta sonra (bugün) genel merkezi arıyorum bi iletişim eksikliği olmuş demekki, servis bizden bişey istemedi diyor. Ve size yemin ediyorum, adam gevşek gevşek istediğin parçayı gönderiyorum daha ne istiyon benden ne halin varsa gör nereye gidiyosan git dedi 2 hafta önce, bende, maddi manevi hürri haklarım saklı kalarak noterden gerekli işlemler için prosedürlere başlıyorum dedim. Süt döktü herhalde, ve açıkça diyorlar bana sizin aracınızda fabrikasyon bir hata var, serviste fabrika çıkışı gibi vericez ama servis hiç bi sıkıntı yok diyo. Bu gün işte subap ayarı yapılcak falan dedi zar zor adamın arkasından dükkanda fink atıyoruz dert anlatıcaz diye, aldığımdan beri servis geziyorum. dese ya halbuk kaporta garanti kapsamı dışındadır diyeceğine, bak sana şu şu şu kıyağı geçtim vidalarını sıktım, şu sana bu kadara patlar. Herkes övüyor Tayfun ustayı ama heralde büyük motorlara baktığı için genelde bu şekilde davranıyor. Adam bana Mantıklı bi fatura şişirsin bana kabulüm.

Aldığım günden itibaren yaşadığım sorunlar,

-Öndüzen bozuk
-Direk sağa çekiyor
-Egsoz patlatıyor
-Far ayarı
-Motordan ses geliyor ( motor ile egsoz arasında bir yerden zangır zangır titriyor 2.500- 5000 devir arası )
-Rolanti kendi kendine düşüyor.
-Depo yanlış gösteriyor ( Yakıt az gösteriyor ve bazen 2 metre öteden benzin kokusu leş gibi duyuluyor. )
-Gidonun sağ tarafında alyansı gevşiyor.
-Ön fren kullanıldığında süspansiyondan gıcır gıcır ses geliyor.
-Çamurluk sağa bakıyor ( Vidaları düşmüş )
-Km göstergesi çalışmıyor ( Servis söktü, yarım deponun üzerinde verdim kırmızı çizgide teslim etti. )
-Isıtma jiklesi motor ne kadar sıcak olursa olsun kapatıldığı taktirde stop ediyor.
-Far patladı.
-Km göstergesi aşırı gevşek, titreme yapıyor ( Yalamış heralde, boşlukta ve zangır zangır titriyor ancak servisimiz 100 lük olduğu için normal olduğunu iddia edip bakmaya yeltenmiyor, teşekkür ediyoruz.)
-Sinyal sallanıyor.
Teşekkürler.

Gecmiş olsun, Tayfun iyidir, ilgilenir, sorunsuz ayrılırsın normalde ama... Mümkünse b bir yetkili servise göstermeni ve salcano ile irtibatı kesmemenı öneririm.
Far ayarı, çamurluk, karburator ayarı... Bunlar ufak tefek şeyler ama ön düzendeki sıkıntının firma tarafından giderilmesi lazım.
Motoru aldığın bayiye git, ayıplı mal sattığını, değişim istediğini söyle.
Motor küçük diye önemsememek hiç hoş değil. Ben 125lik kanuni ile 1 yılda 40000 km yaptım, hiç de yolda kalmadım. Sattığım zaman hala sıfır gibiydi.

eski sanayii tayfun motor hizası 4 dükkan yanı CANER MOTOR'da kesinlikle tavsiyemdir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar