Antalya kask sorunu ?

Arkadaşlar ben her zaman, bakkala da gitsem tam korumayla giden biriyim ama bu günlerde kaskın içinde kafam pişiyormuş gibi hissediyorum.Düdüklü tencerenin içinde sanki et haşlama oluyormuş gibi, yarın arkadaşımla Antalyanın ilçelerine gezmeye gideceğiz ama kask alsam mı çok kararsızım sizce ne yapmam lazım? Kullansam bir dert kullanmasam ayrı bir dert, baygınlık geçirmekte istemiyorum... ?:pr: :silent:

Kasksız yola çıkmayın. Sık mola verip kafanızı havalandırmaktan başka çare yok. Güneşin dik olduğu öğlen saatlerinde hiç böyle bir geziye çıkmamak da bir çözüm. Gezmeleri akşam saatlerine bırakmak en iyisi sanırım.

Hayatının kalan bölümünü baygın olarak geçirmek istemiyorsan takman gerek...

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------

Acaba kaskı ıslatmak işe yarar mı? Bi dene derim. Zatüre olma ihtimali yüksek ama haberin olsun :)

Ben de hep kask mont ve dizlikse sürerim. Ama 2 yıl önce eşimle manavgat motor festivaline gittiğimizde çevreyi gezerken sadece kask taktık. Sıcaktan aklını oynatacak gibi oluyor insan. Kask zorunlu ama gerisi isteğe bağlı.

noz

Şu an Antalya'da sıcaklık 41 c derece, kaskın koyu renkli değildir umarım....

Çözüm :

Hiç kask takmamaktan da yarım veya çene açılır kullan.

Gerekirse gezme. Çok sıcakta insanım muhakeme yeteneği zayıflıyor. Tecrübe ile sabit.

Yolda kasksız vaziyette düşmek çok kötü bir senaryo ancak birde sürekli kaskın camına çarpan arı sinek böcek taş toprak var. Özellikle yaz aylarında ben kasksız binmeye cesaret edemem yine de siz bilirsiniz, yüzünüze arı çarpma ihtimalini de göze alırsanız yolda kaza yapma riskiniz artıyor. Dolayısıyla yaz aylarında kask takmak bence kaza riskini de azaltıyor. Aynısını eldiven içinde söylüyorum parmakların arasına kocaman bir eşek arısının girmesini istemezsiniz emin olun.

Şehiriçi ışıklarda falan beklerken baya işkence oluyor haklısın ama ilçelere gideceğim demişsin. Hareket halindeyken vizörü bir tık açtığın zaman o kadar da bunaltıcı olmuyor. Tamamen siyah ekipman kullanan birisi olarak seyir halindeyken 1 defa Salda yolunda çok terledim mont yüzünden, petrolde montu ıslatıp giydim yarım saat kadar idare etti. Vücudunu serinletmek bir nebze çare olabilir.

Hayatının kalan bölümünü baygın olarak geçirmek istemiyorsan takman gerek...

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------

Arkadaşa katılıyorum, sakın kasksız çıkma.

Kask değil ama montsuzluğun acısını çekiyorum şuan. Geçen hafta Yazılı Kanyon a gittim, mont giymedim, şu an her iki kolum uzun kollu t-shirt giymişim gibi, simsiyah yanık. 2 gün çok acı çektim. Millet kışın montsuzluktan yakınır, biz yazın. Durt Look yazlık mont alayım mı acep?

Geçen gün istanbul sahil hattı boyunca arkadaşımla bisiklet turuna çıktık. Kafamda bisiklet kaskı vardı. Gayet nizami, tek gidiş tek geliş olan bir yolda kimseyi tehlikeye atmayacak ve zorlamayacak şekilde kendi halimde gidiyordum. Gerizekalı doblo nun biri, benim hemen 1 araç önümdeki otopark boşluğunu gördü ve önüme atladı. Atlama esnasında ben otopark boşluğuna kaçmaya çalıştım ancak yine de öyle bir girdi ki yapabileceğim hiçbir şey yoktu, kafa kafaya çarpıştık. Arabaya çarpmamla beraber arabanın üstünden aşırıp yerde biraz süründüm. Şuan yüzümde hafif yanıklar ve sıyrıklar var. Kask olmasa muhtemelen sert bir şekilde direk kafamı vurucaktım. Yani bu kadar boş lafın özeti; düşün ki bu olay motorun üstündeyken olmuş olsaydı neler olurdu... Siz ne kadar düzgün sürerseniz sürün, hatta kaza olmaması için tehlikeden kaçmaya çalırsanız çalışın aptalın biri gelip sizi bulabiliyor. Bu sebepten kasksız binmektense motora binmeyin derim.

Su sicaklarda elbiseyle bile disarda dolasmaya katlanamiyorum bazen kendimi eve atiyorum. Motosiklete binerkende zor oluyor ama ekipman giyiyorum, giymeden olmaz. Mumkunse aksama dogru cikin gezin daha rahat

Eğer sıcakta kask takmak sizi çok zorluyorsa bence motora binmeyin, eğer binecekseniz de kaskınızı takın lütfen ( ama açık ama yarım kask) kafanıza bandana vs. takarak terleme ve sıcaklığı bir nebze azaltabilirsiniz.

Hayatınızdan önemli ne olabilir ki?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla ağustosta bile buff takarım yaz kış ondanmıdır bilmem ben hiç öyle triplere girmiyorum rahatım.saçlarıda ona göre ayarlaman lazım yaz ayı için bugün bile görüyorsun antalya havasını 44 yazıyordu arabaya bindiğimde sabah 11 de

Dediğiniz gibi artık gece çıkmaya çalışcam, gerçi gecede çok bir fark yok.Millet kışın motoru kaldırır ben yazın garaja kaldırıyorum :sunny:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

Bu gün 42 dereceyi gördü antalya, hissedilen sıcaklık 50 dereceydi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim gibi gezi günlerinde sabah 5 de yola koyulur öğlene kadar gezme tozma işini bitirirseniz. Öğlende şöyle ufak bi kestirip akşam üzeri devam ederseniz sıkıntı olmaz 😃

Antalya'da çektim dün ve tüm yaz bu şekilde dolaşıyorum. Kask, buff, mont,dizlik, eldiven.

Açık renk yazlık montlar çok iyi ve oldukça şık, simsiyah gezmekten iyidir.

Genel yanıtlarda tam ekipman kullanın önerisi var. Ben de herkese katılıyorum. Yaz sıcağı da olsa, siyah da olsa tam ekipman olmadan çıkmayın. Kaza yapma ihtimali olmasa bile börtü böcek için gerekli. Ben her bindiğimde kaskımın vizörüne böcek, arı vs çarpıyor. Geçen gün ne olduğunu anlayamadığım erik büyüklüğünde bir böcek çarptı. Vizör kapalı olmasa ne olurdu bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar