Antalya-izmir.yaklaşık 525 km.fotolu..

arkadaşlar motorumu ocak ayında almıştım ama izmirde kışın yağmuru ve çamuru atlatabilceğim,motoru muhafaza edebileceğim bir yer olmadığı için antalyadaki evin garajında bırakmıştım motoru.geçenlerde bindim motora ve izmire getirdim.işte fotoğraflar.

evet yola çıkma vakti saat sabahın 09:30 civarı.
fotoraf0049l.th.jpg

antalya'da yakıt ikmali..benzini dolduran arkadaş nereye böyle abi falan diyor.izmir'e diyorum.eleman da abi kafayı mı yedin motorla izmir'e mi gidilir diyor :)
fotoraf0050u.th.jpg

antalya'dan çıktım artık korkuteli'ne doğru tırmanırken..
fotoraf0052.th.jpg

fotoraf0055n.th.jpg

korkuteli merkez..mola verme zamanı geldi.
fotoraf0056k.th.jpg

motoru koyup serinlemek istiyorum.
fotoraf0059.th.jpg

antalya'nın meşhur yanık dondurmasından aldım kendime :)
fotoraf0060t.th.jpg

yola devam.daha da yükseğe tırmanıyorum.artık öğlen saatleri olmasına rağmen hava soğuyuverdi birden.halbuki aynı saatlerde antalya merkez yanıyor.
fotoraf0061o.th.jpg

fotoraf0062z.th.jpg

denizliye yaklaşık 100 km kaldı.bir mola daha veriyorum.popom baya uyuştu
fotoraf0063t.th.jpg

fotoraf0064.th.jpg

denizli'ye 53 km kala duruyorum resim için.
fotoraf0065.th.jpg

denizliye geldim artık.şehre inmeden tepeden şehrin görünümü.
fotoraf0066u.th.jpg

hemen bir alışveriş merkezine girip karnımı doyuruyorum.
fotoraf0070.th.jpg

fotoraf0071.th.jpg

işte menüm :)
fotoraf0072f.th.jpg

yemekten sonra yola devam ettim.aydın tarafına değilde manisa alaşehir tarafından gittim.
fotoraf0073i.th.jpg

fotoraf0074.th.jpg

fotoraf0075a.th.jpg

fotoraf0076i.th.jpg

son molamı da veriyorum ve yine serinlemek için birşeyler arıyorum.bu arada bir dahaki sefere motor pantolonu giymeyeceğim.tuvalete gittiğimde farkettim ki terden ıslanmayan bir yerim kalmamış.tüm vücudum ter içinde kalmıştı.
fotoraf0077.th.jpg

fotoraf0079.th.jpg

işte bu da serinlememe biraz olsun yardımcı olan meyve tabağım :)
fotoraf0080.th.jpg

evet artık tam yol izmir'e.son bir kez yolda fotoğraf çekmek için durdum.durunca farkettim ki yol çalışmaları yüzünden bazı toprak yollardan geçerken motorun çoğu yer çamur olmuş.bir de motoru boşta çalışırken bırakıp indim ve fotoğrafları çektim.daha sonra motora tekrar bindiğimde vitese takar takmaz kendiliğinden durdu.boşa alıp bir kez daha çalıştırdım yine vitese takınca durdu.bunu birkaç kez daha denedim ama gitmek üzere vitese her taktığımda motor durdu.bir an sinirlendim ve bekledim biraz.sonra aklıma motoru vitesteyken çalıştırmak geldi ve debriyaj çekili iken motoru viteste çalıştırdım ve direk kalkış yaptım işe yaradı.ama neden boştayken durdu onu anlayamadım.ha birde motorun 6000 devirlerde gaz kesmesi yada 3-5 sn gaz yememesi olayı uzun yolda iken nerdeyse hiç olmadı.motor uzun yolda kendini buluyor,hoşuma gitti.neyse son resimler..
fotoraf0081k.th.jpg

fotoraf0082k.th.jpg

veee sonunda bornova'ya kazasız belasız geldim.motoru otoparka koydum ve en son nişanlım ile otoparka motora bakmaya gittik.veee huzurlarınızda yeni motorcu arkadaşım sevgili nişanlım..
fotoraf00012u.th.jpg

işte bu kadar :) yaklaşık 500 km lik yolu bir günde bu şekilde aldım işte :) umarım beğenirsiniz :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
tekerine sağlık güzel yol yapışsın...gündüz yolculuğu nasıl çok sıcak olmadımı ?

oldu :) hemde çok sıcak oldu.hele pantolon varya ıslanmayan yerim kalmadı terden.dizliklerimi kullanmalıydım.birdaha kış haricinde giymem zaten..

9 saat gibi bir zaman oldu.ama çok fazla zaman harcadım molalarda..

Tebrikler. Gayet güzel ve keyifli bir yol olmuş sanırım.
O yolları yıllardır gide gele birçok kez arşınlayan biri olarak, bir motosiklete kavuştuğumda yapmak istediğim yegane yollardan biri olduğunu söyleyebilirim.
Bizlerle de paylaştığınız için ayrıca teşekkürler.
"Size sormak istediğim şu, molalar harici yolculuk toplam kaç saatinizi aldı ve yoldaki ortalama hızınız neydi?" yazmıştım ama, benden önce soranlar olmuş, mesajı düzelteyim dedim.
Ortalama hızınızı hala merak etmekteyim ama :)

şöyle hesap edecek olursak iki yakıt ikmali 10ar dk dan 20 dk.
2 saat kadar da molalarda vakit harcadım.işte 2,5 saat falan olur galiba.
motorla düz yolda 100-110 gibi bir hızla seyrettim.bir ara 135 lerde seyrettim ama yamaçlarda ve tırmanışta 60 lara kadar düştüğüm oldu.ortalama 95 falan diyebiliriz.yakıt olayınıda şöyle yaptım.depoyu doldurdum ve 300 km yapınca tekrar doldurdum depoyu ve 32 tl benzin aldı,300 km sonra.yani karma yakıt tüketimi yaklaşık 300km/32tl çıktı..

Yolculuğu o yolun sıcaktan soğuğa, soğuktan sıcağa olan hava değişimine göre gayet makul molalarla tamamlamışsınız ve iyi dayanmışsınız. Özellikle pantolonun yarattığı sıkıntıyı tahmin edebiliyorum. Ben olsam çıldırırdım!
Tekrar tebrikler. ;)

çok teşekkürler..umarım bir gün siz de çıkarsınız uzun yollara..

Güzel yol yapmışsınız.Motosikletinizi çok beğendim.Ama kafama takılan birşey var.Şimdi motosikletlerde otoyolda hız sınırı 80 km değil miydi? 80 km'yi geçince radara yakalanma gibi bir durum söz konusu olmadı mı?

bişi sorcam ayıp olmazsa:D 500km yolda ne kadarlık yakıt gıttı ?

Moderatör
Motorun 5-6 bin devirde teklemesi, hava filtresi ile alakalı. Benimki de aynısını yapıyordu, hava filtresi temiz gözüktüğü için bujiden diyerek bujileri değiştirdim, olmadı karbüratörü söküp temizledim. Yine olmadı hava filtresini parçaladım, dıştan tertemiz gözüken filtrenin içinden bir avuç toz çıktı. Kısaca hava filtrene bakıp temiz diye yeniden takma :)
Ayrıca motorun boşta ilen durması da hava filtesinden :) Hava filtresinden olduğunu çözene kadar yaklaşık 800-900 Km yok yaptım, harcadığım fazla benzinde bana eşlik etti yolculuğum boyunca.

Son düzenleme:
İlerde bolca kullanacağım bir istikamet .:)Fotolar için teşekkürler gezi süper olmuş
yola devam.daha da yükseğe tırmanıyorum.artık öğlen saatleri olmasına rağmen hava soğuyuverdi birden.halbuki aynı saatlerde antalya merkez yanıyor.
Torosların en sevdiğim tarafı :cherry::cherry:

omur.38
bişi sorcam ayıp olmazsa:D 500km yolda ne kadarlık yakıt gıttı ?
tam hesaplamadım ama yaklaşık 50-55 tl gibi bir yakıt sarfiyatı oldu.

Ömercik
Güzel yol yapmışsınız.Motosikletinizi çok beğendim.Ama kafama takılan birşey var.Şimdi motosikletlerde otoyolda hız sınırı 80 km değil miydi? 80 km'yi geçince radara yakalanma gibi bir durum söz konusu olmadı mı?

evet doğru söylüyorsunuz ama yolda hiç radara denk gelmedim :)

kartalizma07
güzel gezi olmuş, opet ciyiz herhalde

evet hem motoruma hemde arabama opetten alırım yakıtı..

lucas hava filtresinde sorun olduğunu sanmıyorum.ama haftasonu 4000 km bakımı yapılacak o zaman temizlendiğinde bakacağım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:15 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:13 AM ----------

bu arada iyi niyetleri için tüm arkadaşlara teşekkür ederim..

Fotolardan hangi km de nerede durduğun km göstermesine bakınca görülüyor zaten :)

Güzel bir yolculuk olmuş. Motorunun cc si ve markası nedir acaba ?

İlker' ciğim çok güzel bir seyahat olmuş. GV250 kendini uzun yolda bulan 10 numara bir asfalt motosiklettir. Şehir içi trafikte GV250 nin yorulduğunu düşünüyorum. Ben gv mle 250 300 km lik yollara çıkmaya bayılıyorum. Ama 400 km den sonra tadı kaçıyor derim ben..

motosiklet ti "kahramanlar katlı otoparkınamı bırakıyorsunuz ????????

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar