Antalya-Gündoğmuş-Alanya Gezisi 400 KM..

Antalya Gündoğmuş gezisi epey süredir aklımda idi. Bugün fırsatı bulunca havanında güneşli 23 derece olacağını öğrenince yüksek rakımlı bir gezi yapma fikrimi icra etme zamanıdır diyerek motorize arkadaşlarımı aramaya başladım..
İşte Parkurum...

Antalya'dan çıkış, Serik Manavgat geçilip, Güngörmüş,Alanya ve Antalya yapılacak....

Bunun için arkadaşlar ile sabahın erken bir saatinde sözleşmiş ancak 2000 metre Toros Dağlarında yağmura yakalanma riski beni düşündürmeye başlamıştı...:silent:

Hadi hayırlısı deyip günün ilk ışıkları ile buluşma noktamız olan Isparta sapağına doğru gaz açtım... Bi baktım bizimkiler orada bile.. Saat 08;30... Eee yol uzun 400 km dile kolay...
Malaguti İbrahim, Kymco Himmet...:queen:

Gezi motosikletleri Hyosung GV250cc; Kymco Maksi Scooter 250cc, ve Malaguti 250cc Scooter idi... Demek ki motorlar denk idi...

Kısa bir grup sürüşü kurallarından sonra bir gaz açtık ki; sormayın 110 km lik bir hız ile Akseki Alanya Sapagına gelmiştik bile...

Eeee boş durmak yok... Hava güzel, orman süper, rakım yüksek, motorlarımız hızlı.... Yapalım bakalım kahvaltımızı.. Neler var...
Termos çayımız çıtır Ankara simitlerimiz, peynir, domates ve zeytin...
[URL=http://img219.imageshack.us/my.php?image=dscn6407.jpg][IMG]http://img219.imageshack.us/img219/2339/dscn6407.jpg

Ehh kahvaltımızı engin yeşilliklere bakarak ve bol oksijenli yaptıktan sonra durmak yok! Yola devam....

Bir ara gaz verdikçe gazı karbüratöre yolladıkça çıkan sesle çoştum desem az olmaz... Bekle bizi dağlar, yollar...

Manzarada irtifa ile güzelleşiyordu...

Yola devam....

İrtifa ile karla kaplı tepelere yaklaştık.. Aynı anda sahilde yüzenleri görmek ile 50 km sonra karlı tepeler ile karşılaşmak Antalya'ya ait galiba...

Yola Devammm.....

Aman Allah'ım.. Bu ne hoş.. Bu ne mükemmel bir güzellik... Az önce resmini çektiğimiz karlı tepelerin suyu aşağıda erimiş şelale olmuş çağlıyor...:cyclopsan

Burada hepimiz resim çektiriyoruz.. Rakım 2000 metre sanırım. Hava soğuyor.. Ama keyfimize diyecek yok burada sıcak bir termos çay... Kolamızıda erimiş kar suyu ile soğutmayıda unutmuyoruz...:queen:

Bu arada en nihayet Gündoğmuş'a varıyoruz.. Yaklaşık 200 km civarında yol yapmışız...

Gündoğmuş'u geçince manzaralar gittikçe mükemmeleşiyordu.. Toros Dağlarının heybeti tamamen ayaklarımızın altında idi... Ne muhteşem... Dağları delip yollar açmışız... Ama yinde tabiatın heybeti çok uluğ..

Bu arada karşıki dağların orada bir yol görüyoruz. Acaba derken evet yol bu resimde görülen yol. Oradan devam edeceğimizi anlıyoruz....

İşte o yol bu yol...

Biraz Mola...

Top İrtifadayız.. Bulutlara dokunuyoruz.... İkibin küsür herhalde...

Sanki İsviçre Alplerindeyiz.. Nehirler, köprüler, kanyonlar... Herşey çok güzel.. İnsanoğlunun bu güzellik içine pislik doldurduğuna hayret edemeden yapamıyoruz...

Ama yola devam etmek gerek.. Sırada Alanya var...

Bu arada güzel bir nehir kenarındaki çay bahçesinde çay molası.. Hava serin.. Ve oturduğumuz yerin altındaki suda yaklaşık 2kg ağırlığında Toros dağlarının kar suyu ile büyümüş yağlı bir alabalık var... Napsak yakalasak restaurant sahibi fark edermi?:silent:

Güzelbağ Hatırası 2009:mrgreen:

Bu arada bir JAWA..

Durmak yok yola devam ama... Bunlarda ne .. Koyunlar ve hepsi kuzulamışlar.. Çok tatlılardı...

İnişte bir sandeviç ve çikolata molası.....

En nihayet Alanya..... Ancak fazla durmuyoruz... Vakit hayli geç olmak üzere....

Artık çıkış için son hazırlıklar. Ancak Alanya çok sıcak 26 derecelik bir ısı bizleri rahatısız ediyor.. 50 km lik bir sürüşte bu kadar iklim ve coğrafya değişikliği fazla geliyor...
Düz 6 şeritli yolda 100- 110 km hız kararı alıyoruz.

Direkt ALanya'dan Antalya yaparız diyoruz ama olmuyor, acıkıyoruz... Gene bir benzinlikte yaklaşık 100 km sonra mola...
Motorlarımızı değil; Kendimizi dinlendirmek istiyoruz... Serik'e gelmeden bir benzinlikteyiz..

Açık havadan mı ne? Acıkmışız!

Benzin molası....

Alanya çıkışı, yola devam... Antalya'ya vardığımızda 400 km yol yaptığımızı görüyor ve birbirimize teşekkür edip ayrılıyoruz...
Teşekkürler Himmet ve İbrahim...

Son düzenleme:
ben bu antalya gib yer gormedim bu kadar deniz ve dag iç içe olsun paylaşım için çok teşekkürler

walla Selka dostum alanya taraflarına gelipde alanyada bana uğramamışsınız..Neyse bi dahaki sefere mutlaka bekliyorum..ben sizi Alanya girişinde Beklerim ;) Bu arada umarım o kadar yükseklere Gündoğmuş tarafına gitmişken Alara Çayının merkezi olan Uçansu'ya da gitmişsinizdir..Orayı kesinlikle görmelisiniz..Dağın içinden öle bi tazyikli su fışkırıyoki dışarıya görülmeye değer yani..ALANYAYA BEKLİYORUM...

harika bir gezi, ormanın kokusunu içime çektim. Elinize sağlık. Sormadan duramayacağım, motorla giderken fotoğraf nasıl çektiniz?

Mersin İl Temsilcisi
güzeldi... ancak dönüşü hızlı yaptığınızdan olsa gerek dönüş fotoları yoktu :( ben beğendim valla hatta ne zamandır böyle bir uzun soluklu gezi yapmıyorum diye de içlendim doğrusu. devamını bekliyorum :)

vallha bana inat geziyonuz. enişteyi de kandırmışsınız bakıyom da. iyi vallaha. ben de anca sizin yaptıklarınıza yorum yapayım ankaradan.

herzaman ki gibi süper...yeşil ormanlar beyaza bürünmüş tepeler....emeğine tekerine sağlık....:cat::cat:

öyle güzel anlatmışsın ki gezmiş gelmiş gibi oldum.fotoğraflar çok iyi.tebrikler:cat:

Tüm arkadaşlara samimi yorumları için teşekkürler...:rendeer:

Çok güzel bir gezi olmuş.Fotoğraflar da çok güzel.Kazasız sorunsuz sürüşler.

Selçuk bey ,
2002 de bir arkadaşım gündoğmuşta görev yapıyordu onu ziyarete gitmiştim bir kaç gün kaldım yanlarında,Ömrümde ençok jawayı ben gündoğmuşta görmüştüm birarada herevin önünde çarşıda çirit atıp duruyorladı.Gündoğmuş Alanya arasıda motor seyahati için enfes güzellikte bir yol.. Paylaşımın için sağol sanki bir daha gittim gündoğmuşa...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İyi yemişsiniz :D Süper Bu gezilere bayılıyorum.

Hocam ya Antalyanın demirbaşlarındansın düzenli gezi yapan paylaşan bir üyesiniz.Eşinizlede yaptığınız gezileri takip ediyorum.Bu yaz antalya taraflarına uzamayı düşünüyorum umarım tanışırız ve görülmesi gezilmesi gereken yerleri hep beraber gezeriz.Kazasız belasız nice gezilere.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar