anlıyamadığım sorun

slm arkadaslar foruma 1 aydır girmiyordum ve kanuni breton 125 cc motor aldım.bugün 3 veya 4 saniye kesici yapmıstım denemk amacıyla ve motor birden stop etti bujimi yanmıştır sübabmı kesmiştir acil yardımlarınızı bekliyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kesici ney ?

son devri buluyor ve motor elektrik kesiyor kesik kesik ses geliyor ben böyle biliyorum tanımını:)

Marşa basınca sağ taraftaki eksozun orada pervane var o dönüyor mu?
Yada marş eskisine göre çok hızlı mı dönüyor çok yavaş mı?

hızlı dönüyor.azdaha gürültülü

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:09 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:08 PM ----------

cıyık cıyık gibi bir ses geliyor

Hmm büyük ihtimal kapak contasını patlatmışsındır :)
Servisin yolunu tut fazla masraf çıkmaz..

slm arkadaslar foruma 1 aydır girmiyordum ve kanuni breton 125 cc motor aldım.bugün 3 veya 4 saniye kesici yapmıstım denemk amacıyla ve motor birden stop etti bujimi yanmıştır sübabmı kesmiştir acil yardımlarınızı bekliyorum

başta hayırlı olsun. :) ama yeni aldığın motora hemen yüklenmesen iyi olurdu . garanti kapsamı açısından tavsiyem daha narin kullanman. en azından rodaj aşınması bitene kadar :)

sübap kesmesi çok zor. zaten sübap keserse pistonun üstüne düşer ve pistonu ve silindir üst kapağını yerinden kopartır araya sıkışamayacağı için :) en fazla bujisi yanmıştır. bujinin ortasında elektrot dediğimiz şey var. o bazen çabuk kopabiliyor bazende devreyi tamamlamadığı için motor yüksek devirlerde tekleme yapar :cat:

Marşa basınca sağ taraftaki eksozun orada pervane var o dönüyor mu?
Yada marş eskisine göre çok hızlı mı dönüyor çok yavaş mı?

ustam, pervane nerde bunda ? scooter değilki bu :)

motoru alalı 1 ay oldu:) 2500 km de..motor stop etti ve acyip ses gelmedi stop ettikten sonra nebliyim aşınma veya cayırtı gibi ses gelmedi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar