Anlaş vs Michelin

lastik değiştirme zamanım gelmek üzere ve bu yüzden araştırmaya koyuldum. şu an michelin city grip var. kafamda michelin'in city grip 2'si var ama anlaş'a da göz kırpıyor değilim. anlaş ne kadar güvenilirdir? ya da bildiğim yoldan şaşmayıp city griple mi devam etmeliyim? bu arada yaz kış yağmur çamur demeden kullanıyorum motosikletimi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ocak ayında anlaş taktırdım her türlü hava koşulunda motor kullanırım.
Anlaş memnun etti beni.
Fiyat olarak ta Michelin den biraz daha uygun.
Michelin hakkında bilgim yok.

Kendi fikrimi yazayım katılan olur, katılmayan olur.

Anlas'ın Winter Grip harici hiç bir modeline güvenip almam.

2007-2011 arası yıllarda motosikletlerde IRC lastikler çok yaygındı, namını bilen bilir kuruda idare eder, ıslakta motoru dansöz ederdi.

IRC ile Anlas arasında bir bağlantı var, yanlış bilmiyorsam IRC'leri de zamanında Anlas üretiyordu ancak Anlas basılmıyordu.

2015'ten 2020'ye kadar 4 farklı Anlas lastiği olan motora bindim, ikisine sahip oldum. Ve Anlas'ın IRC'deki kuru-ıslak geleneğini devam ettirdiğini gördüm.

Bunun dışında sosyal platformlarda Tournee modelinin dağıldığını, yarıldığını bir değil hasbelkader 5-6 kere gördüm ve bu konuları takip ettim.

Gönül ister ki yerliyi destekleyeyim, ancak tercihim Michelin, Pirelli, Mitas, Bridgestone gibi markalar olur.

3 Ay önce aldığım VFR800X üzerinde gelen Anlas lastiklerimi Michelin Road 5 ile değiştirdim. Fark anlatılmaz meğer eskiden ben yere temas etmeden gidiyormuşum. Gaz verince tork kontrol devreye çok sık giriyordu. Her fren yapışımda ABS çalışıyordu. Vites düşürünce motorun arkası gezintiye çıkıyordu. Şuan hepsi bitti virajlarda ise bir güven geldi. Tabi fiyat çok büyük dezavantaj :)

lastikte paraya acımayın verin gitsin hayatınız söz konusu en iyisi hangisi ise ondan alın

tabikide michelin. fren ve viraj performansı çok iyi bence. bir arkadaşım anlaş almıştı tavsiye üzerine. keşke takmasaydım ufacık bi su görmesin hemen kayıyor dediydi.

bu zamana kadar hep pirelli kullandım, hiç pişman etmedi.
tek sıkıntı ömrü kısa oluyor, genelde 10 bin km civarında bitmeye başlıyor.

ben 125'lik motorumda da pulsarda da michelin pilot street kullandım. allah affetsin o nasıl bir lastiktir orası burası ayrı oynuyor ıslakta da kuruda da. pulsarda düşmediysem abs sayesindedir. yoksa çok defa yeri öpüyordum michelinlerle. pulsarın fabrika çıkış üzerinde gelenler daha güzel yemin ederim. 1 yıl sonra kösele gibi oluyor o michelinler. yeni aldığım motorun üzerinde gelen dunloplar mis gibi valla ama avrupa için üretilmiş türkiye'de satışı yok. pirelli nasıldır bilemem.

Super Moderator
Fiyat beş kat fazla da olsa, doğru bilinenden şaşılmamalıdır. Lastik bu, üzerinde gidiyorsun, Şakası olmaz.

lastikler için para konusunda cimri davranmayı düşünmedim hiç. ama yorumlarınızdan anladığım kadarıyla alışmış kudurmuştan beterdir deyip michelin ile devam edeceğim. çok teşekkür ederim.

Söz konusu lastik olunca eksik bilgi veya yetersiz açıklamayla olay kötülemeye gidiyor.

Bence bu başlıkta, aklı başında, anlaşılır ve oturaklı tek cevaplar @Blackeagletr ve ZERO'ya ait. Çünkü markayla beraber, modeldenden de bahsetmişler.

Bu durum yağdada aynen devam ediyor.
Neymiş Castrolün yada Motülün yada X markanın yağı kötüymüş. İyide birader diyorum, Motülün veya Castrolün hangi yağından bahsediyorsun. Hangi mevsimde, hangi motorda kullandın?
Cevap yok. Bozuk plak gibi X yağ kötüdür var ama...

Bu mevzunun aynını Anlas lastik kötülemede görüyorum.

Lütfen kötüdür derken hangi model lastik belirtin.

Yok ben tümden kötülüyorum diyorsanız, orda hele bir durun bence...

Anlas'ın Winter Grip lastiği "vaadettiklerini" sağlayan bir lastik örneğin.

Lütfen lastik ve yağdan bahsederken, markayla birlikte modelide belirtin.
Birde hangi motorda, hangi koşulda kullandığınızı...

Son düzenleme:
Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Söz konusu lastik olunca eksik bilgi veya yetersiz açıklamayla olay kötülemeye gidiyor.

Bence bu başlıkta, aklı başında, anlaşılır ve oturaklı tek cevaplar @Blackeagletr ve ZERO'ya ait. Çünkü markayla beraber, modeldenden de bahsetmişler.

Bu durum yağdada aynen devam ediyor.
Neymiş Castrolün yada Motülün yada X markanın yağı kötüymüş. İyide birader diyorum, Motülün veya Castrolün hangi yağından bahsediyorsun. Hangi mevsimde, hangi motorda kullandın?
Cevap yok. Bozuk plak gibi X yağ kötüdür var ama...

Bu mevzunun aynını Anlas lastik kötülemede görüyorum.

Lütfen kötüdür derken hangi model lastik belirtin.

Yok ben tümden kötülüyorum diyorsanız, orda hele bir durun bence...

Anlas'ın Winter Grip lastiği "vaadettiklerini" sağlayan bir lastik örneğin.

Lütfen lastik ve yağdan bahsederken, markayla birlikte modelide belirtin.
Birde hangi motorda, hangi koşulda kullandığınızı...
Wintergrip ve capra harici çöp bi marka.

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Msx 125'imde anlas tournee ve winter grip 2 kullandım, tournee beni hiç üzmedi ancak bazıları bu konuda sıkıntı yaşamış olabilir yağmurda da kullandım tüm mevsim iki sene kullandım. Winter grip 2 ise sonbahar ve kış sezonu kullandım çok beğendim, yağmur ve soğuk havada kuru performansı rahatlıkla Michelin'i devirir hiç şansı yok, tek kötü yanı çok yumuşak lastik olduğundan 15-20 derecelere yaklaşan bahar sezonu sonlarında rafa kaldırıp, diğer kışa kadar yazlık bir lastik seçmek daha mantıklı sonuçta winter grip sıcakta çabuk bitecek bir hamura sahip, büyük cc'li motorlarda da capra serisi kullananlar gayet memnun, viento da bu sene spor motorlarda kullanılmaya başlandı. Bence iyice araştırın emin olmadan fazla para vermeyin, lastik hayati bir mevzu ama zaten anlas bu konuda hata yapsa o zaman hiç lastik satamaz, eğer ki agresif bir sürüş tarzınız yoksa hiç düşünmeden bakın modellere.

1. Anlas dediğin marka yerli bir marka ve hakettiğinin çok üstünde fiyatlara satılıyor.
2. Michelin kendisini yillardır kanıtlamış bir marka
3. Anlas ile sorun yaşayan bir çok müşteri var.
4. Motorun modeli ne olursa olsun, en önemli şey lastiktir.
5. Ben anlas kullanıyorum sorun yaşamadım diyen insan, michelin ve pirelli gibi lastiklerin profesyonel olanlarını denememiştir.

anlas viento sport için iyi yorumlar görüyorum ama marka bazında bakınca michelin derim

anlas viento sport için iyi yorumlar görüyorum ama marka bazında bakınca michelin derim

Anlas, şu aralar argeye oldukça kafa yoruyor. Lastiklerini pistte test ettirdikleri profesyönel bir yarışçı ile yaptığımız konuşmada "Anlas Viento Sport modelini çok geliştirdiler. Bir çok lastikten daha iyi tutuyor" dedi. Pirellinin cadde lastiklerinden de mi iyi diye sorunca, "evet, viento sport da cadde lastiği fakat bu pistte pirelli cadde lastiği ile düşersin bununla düşmezsin" dedi. Tabi bahsettiğim Pirelli SC değil. SC ile yaptığı tur zamanları %15 daha iyi.

Bir Pirelli Rosso Corsa kullanıcısı olarak, hala inanamasam da, bu yorum, özellikle anlas viento sport modeline bakış açımı %100 değiştirdi.

250 NK da Anlas winter grip + kullanıyorum. Kışın kar üstünde de kullandım yazın öğle sıcağında da. Yazın kullanmak lastiği erken bitirir diye biliyorum ama lastiği 900 TL ye taktırdım. Ankara'da bir sökme takma 150 TL yılda 300 TL sökme takma parası vereceğime lastigin erken bitmesi daha mantıklı geldi. Lastikten çok memnunum. Islak kuru farketmiyor. Tek sıkıntı uğultu yapması ve motorun hızını düşürmesi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:20 ----------

Ayrıca biz Türk motosiklet kullanıcıları yerli malını desteklemezsek ileride anlasmi mişlen mi diye bir tartışma dahi yapamayız. Ondan sonra yerli mal yok diye çok aglaşırız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar