ANLAS - Scooter / TOURNÈE - Honda Spacy için lastik

Merhaba arkadaşlar durumumu şöyle özetleyim
Honda spacynin üzerinde gelen lastikler naylon olduğu için çok kayıyordu berbattı hatta 1 kez düştüm
sonra michelin power pure 2 ön lastik
michelin s83 arka lastik aldım (power pure de arka janta uygun ebatta lastik yoktu s83 te de ön lastiğe uygun ebatta lastik yoktu)
power pure 2 ve s 83 ü 1 yıl yaz kış kullandım, kuru performansı iyi, ıslak ve sıfır derece soğukluklarda kayma eğilimi gösteriyordu bir kaç kez kaydı da neyse havalar ısınmaya başladıkça ön lastik 1 defa paatladı normaldir yol şartları filan dedim fitil attırdım devam ettim sonra 1 kez arka lastik patladı aynen ona da 1 fitil devam sonra arka lastik 1 defa daha 1 defa daha patladı işin tadı kaçmaya başladı hatta son patladığı yer lastiği tabanı değil yanağa yakın yeri olunca fitil tutmadı içten sıcak kaynak yapmak gerek onda da 30-40 lira verecen ve iyi sonuç çıkarmı kesin birşey diyemem deyince lastikçi hiç uğraşmayım gideyim anlaş winter grip 2 alayım dedim paketçilerin neredeyse hepsi bunu kullanıyor (ben işe gidip gelirken kullanıyorum) neyse gittim takdırdım lastikleri herşey dahil 200 lira tuttu ucuz sayılmaz ama performansı paketçilerden gördüğüm kadarıyla bile olsa değer dedim

anlas winter grip 2 taktırınca yol tutuşu inanılmaz arttı ama motorun atikliğini bariz düşürdü muhtemelen yakıtını arttıracak daha 50-60 km oldu tam deneyemedim
lastikte m+s yazıyor bunun anlamına kar lastiği diyen var kış lastiği diyen var 4 mevsim lastiği diyen var anlaş winter grip lerde 4 mevsim kullanılabilir ibaresi olduğu söyleyen çok yorum okudum ama winter grip 2 lerde öyle bir ibare göremedim

http://www.anlas.com/product/sheet/Scooter/TOURN%C3%88E/

radyal diyor sitesinde, başka bir sitede de şunlar yazıyor

http://www.lastikdeposu.com.tr/anlas-90-90-12-tournee-44m-tl-motosiklet-lastigi-2017-pmu6488

Anlaş’ın iddiası: Üstün yol tutuş, kısa fren mesafesi, ıslak zeminde yüksek performans.
Artıları
City Grip kadar yumuşak, en az onun kadar hızlı ısınıyor, ona göre daha sportif bir görünüşe sahip ve özellikle arka lastik son derece dolgun görünüyor. Görünüş testini pozitif yönde geçtikten sonra lastikleri takıp piste çıkıyoruz. Her iki rakibinden teknik olarak daha hafif olan bu lastikler, hafifliği sayesinde virajda daha hızlı yön değiştirmeye izin veriyor. Tournee’nin hissiyatı Michelin City Grip’e göre daha konforlu bir sürüş sundu bize. Hamuru oldukça yumuşak. City Grip’de yüksek hızlarda –her ne kadar iyi balans yapılmış olsa dazaman zaman gidonda hissedilebilen titreşim, Tournee’de yok. Pist üzerinde bu lastik ile de fren testi yaptık. Hissiyatını City Grip’ten iyi, Dunlop’la benzer bulduk. Her iki frende de ABS devreye girmeden yavaşlamayı başardı. Fren esnasındaki hassiyat Dunlop’tan bir parça daha sert olması haricinde mükemmel iş çıkarttı.

kullanan var mı arkadaşlar, yazlık lastik olarak veya 4 mevsim olarak alınır mı, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar