Kardeşim merhaba ben Okan 26 yaşındayım. Zonguldak'ta yaşıyorum, öğrenciyim ve çalışıyorum. Yaklaşık 10 senedir araba kullanıyorum 1 senedir de motosiklet. İlk kazamı geçen ay yaptım ve motorum pert oldu :cherry: benim hiç bir suçum yok. Karşıdan gelen araba garajına girmek için üstüme sürdü bana çarptı uçtum ve yaralandım. Şimdi sana neden kaza yaptığımı anlattığımı açıklayayım. Birkaç tavsiye vereceğim o yüzden.
Nasıl bir motosiklet kullanacaksın bilmiyorum ama;
Öncelikle korumalı pantolon ve ceketin olsun. Pantolon sürtünmeye ve yırtılmaya dayanıklı( Tech 90 tarzı) ve dizlerinde koruyucuları olsun.
Ceketin omuzlardan dirseklerden ve sırttan korumalı olsun.
Belki tulum giymek istersin bilmiyorum.
Botların olsun ve bu botlar burun topuk ve yanlardan korumalı olsun.
İyi bir kaskın olsun.
Bunlar paran olduğu kadar yapabileceğin şeyler. Bir de senin elinde olan şeyler var. Mesela;
Trafikte çok dikkatli olmalısın. Kavşaklarda geçerken sağdan soldan araba zıplamadığından emin ol çünkü kırmızıda geçen çok olur - yakınlarda Samsunda bi kaza olmuştu onun gibi-.
Işıklarda yaklaşırken sana kırmızı yanıyorsa aynadan arkanı kontrol et. Çünkü arkana büyük bir araç yanaşabilir. Öyle olursa onun seni görebileceğinden emin ol çünkü yeşil yandığında kalkış yaparken seni görmeyebilirler -geçenlerde burda bi arkadaşı ışıklarda tır ezdi vefat etti-.
Mahalle aralarında her an herşey olabilir dikkatli ol.
Daha söyleyecek çok şey var ama baştan bu kadar kafanı şişirmiyim istersen yazarım.
Tekerin düz bassın.