axoyum yeni aldı. ondan öğrenebilirsin pm at..
vekalet verilmesi falan gerekiyor biraz problem olabilir. bir diğer konu da illa nakar ve ilçesi diye bakma.. ne yazık ki motosiklet pazarımız yok, en işe yarar kaynak da sahibinden.com bana göre..
ama başka yerden alırken de, bence dikkat edilmesi gereken bir sürü konu var..
yani modeli belirledin diyelim.. ama önce ikinci el alacaksan alacağın kişinin güvenilirliği motosikletin temizliği çok önemli..
bir başka şehre gideceksen de motosikletin gerçekten söylenildiği gibi olup olmadığı da iyi irdelenmeli.. kız gibi diyo satıcı, resimlere de aldanıyorsun.. sonra gidip bakıyorsun ki 70 lik nine bile daha genç duruyor motosikletin yanında..
bunları, kazası belası olup olmadığı, v diğer küçük noktaları eşitledin diyelim..
bir başka şehirde alabileceğin fiyatın %15-25 oranında fazlasını istiyorlar ankarada.
bir sürü sebebi var tabi ki ama öncelikle satıcının doygunluğu, satılan motosiklet sayısındaki azlık, zaten iklim koşulları sebebi ile ankarada motosiklet alanların keyiften aldığını, haliyle biraz daha az maddi sıkıntı içinde olduklarını öngörmek mümkün..
arada nakliye ruhsat farkı boşa gidip gelme ihtimali gibi masrafları öngörerek hangisini almak istersen onu alırsın. dürüstçe söylemek gerekirse ben gider ucuz olanı alırım. vatandaşın birini ihya edeceğime, gider motosikletin gerçek değeri neyse onu veririm, belki yaptığım masraf aradaki farkı da aşar ama o kısmı beni ırgalar
sonuçta keyif için aldığım bir şey.. demirden korkan trene binmez hesabı..