Ankara'da motosiklet

Selamlar,
İstanbul'da 2 senedir yaz-kış motosiklet kullanıyorum, önce honda activa ile 10bin km teptim, 1 yıldır da cbf250 kullanıyorum, o da 10bin km olmuştur. İstanbul'da her tarafa motosiklet kullanarak gidecek kadar motora hakimim. Seneye de iş nedeniyle Ankara'ya gitme ihtimalim var, ama motosiklet mevzusu beni çok düşündürüyor. Ankara'nın o soğuğunda ve buz tutmuş yollarında motosiklet kullanmak mümkün mü?
Özellikle Ankara'da yaşayan ve motosiklet kullanan arkadaşlardan Ankara'da motosiklet kullanmanın zorluklarını duyabilirsem çok memnun olurum.

dogru ekipmanla yilin %90 inda kullanirsin, %10 luk kisimda yerde kar oluyor

Kışın kullanıcaksan gizli buza dikkat ediceksin. Siyah buz da deniliyor. Yolun üstünde ince bi katman buz oluyor ama sen yolu kuru gibi görüyorsun. En tehlikelisi bu bence Ankara'da.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Scooterla çok sorun yaşamassın.....Biraz daha fazla dikkatle üstesinden gelirsin...

valla ankara nın yolları yapılacak diye daha fazla bozulduğu için araçlar için çok tehlikeli bence yazın bile dikkat etmek gerek :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu sene bişey olmaz....Yollar yeni yapılıyor...Çukurlar azalır işte....

Hoca alp_tunay var rayjay var. Bu insanlar ankaralı ve orda aktif motosiklet kullanıyorlar, sana dokunaklı bilgiler verebilirler kanaatindeyim, daha bir cok ankaralı arkadasımız var tabi forumda, ben göz aşinalığım olan arkadaslar olduğu için isimlerini verdim, ki alp_tunay hocam kurye yani yol adamı ?
Rayjay hocanın grubu var, organize yani. Umarım sana yardımı olucaktır bu arkadas/abilerin ve diger ankaralı MT li arkadasların, hayırlısı olsun hadi artık?

ankaralı araba kullanıcıları istanbuldaki kadar motorculara karşı bilinçli ve saygılı değil. burda yeri geliyo motorla geçerken uzay mekiği görmüş gibi bkıyorlar,bunun en temel nedeni ankarada motor sayısının ciddi az olması ve iklimi.:)
kışın kullannan arkadaslar seni daha güzel aydınlatırlar..

Süper Moderatör (BBRR)
bu sene başında ankaraya gitmiştim .. inanın şaşırdım motor yok denecek kadar azdı..demekki kullanıma uygun değil hava şartları dedim kendi kendime..
aslında marmaristen gittikten sonra istanbul izmir bile gözümüze az görünüyor motor kullanıcısı bakımından .. insan motoru park edecek yer bulamazmı ya burası o duruma geldi ..ve her geçen gün çığ gibide artıyor ..

ankarada uzun yıllar yaşamış biri olarak bencede ankara özellikle kışları motora uygun değil.. ama küresel ısınmanın azizlikleri olabilir motorseverlere..

bu sene başında ankaraya gitmiştim .. inanın şaşırdım motor yok denecek kadar azdı..demekki kullanıma uygun değil hava şartları dedim kendi kendime..
aslında marmaristen gittikten sonra istanbul izmir bile gözümüze az görünüyor motor kullanıcısı bakımından .. insan motoru park edecek yer bulamazmı ya burası o duruma geldi ..ve her geçen gün çığ gibide artıyor ..

ankarada uzun yıllar yaşamış biri olarak bencede ankara özellikle kışları motora uygun değil.. ama küresel ısınmanın azizlikleri olabilir motorseverlere..

Muğla Marmaris motosiklette forever mesajı alırım ben bundan :pl:

Bu sene ben motoru hiç kaldirmadim mesela zaten kar cok az yagdi. 1 kerede motoru cikarttim baktim yerler buz diye biraktim gerisin geriye... Yani sadece kar ve buz oldugunda birakmisim =)

Bence surucu acisindan ankaradakiler kesinlikle motorculara cok saygili.Belki bu Ankarada motorcunun az olmasından dolayı olabilir. Cunku motorlu kurye bile gormek hayli zor istanbulda gormemek imkansız =)

Ben bi tek ankaralı bayan suruculerden cekiyorum motor kullanırken. Nasıl inat yapıyolar oraya buraya giricez diye anlamıyorum. Gecenlerde biri ısıkta dururken o kdr yanıma yanastı ki sag ayagımı yere basamıyodum dusunun.
Hani bayan surucu cekinir dersiniz ya o inadına ustunuze geliyo hayatta yol vermiyo...

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
trafik olarak istanbul kadar yoğun değil , o bir avantaj
mevsim pek uygun sayılmaz o yüzden aksesuar donanım uygun giyinmek lazım
istanbuldan sonra hava şartları dışında pek sorun olmayacağı kanaatinedeyim

Aslında soğuk iki şekilde etkileyecektir, bir üşümemi sağlayacak, iki yollar buz tutacak. Üşümemi sağlam ekipmanlarla halledebilirim ama yolların buz tutması korkunç birşey, Allah'tan Ankara çok yokuşlu bir yer değil, buz tutmuş yokuştan daha kötü ne olabilir?
Peki buzlu yollar için street tarzındaki motorların lastikleri uygun mu sizce?
Şu an cbf250 kullanıyorum, seneye fazer, cbf500 gibi bir motora terfi edeceğim, yoksa vstrom,varadero tarzı birşey daha mı Ankara'ya göre olur?

ankaralı araba kullanıcıları istanbuldaki kadar motorculara karşı bilinçli ve saygılı değil. burda yeri geliyo motorla geçerken uzay mekiği görmüş gibi bkıyorlar,bunun en temel nedeni ankarada motor sayısının ciddi az olması ve iklimi.:)
kışın kullannan arkadaslar seni daha güzel aydınlatırlar..

erman ben raziyim ankara nin bon bon bakan soforlerine :mrgreen: araba soforleri acisindan istanbul dan rahat suruyoruz burda bence :cat: yollar berbat o ayri

Aslında soğuk iki şekilde etkileyecektir, bir üşümemi sağlayacak, iki yollar buz tutacak. Üşümemi sağlam ekipmanlarla halledebilirim ama yolların buz tutması korkunç birşey, Allah'tan Ankara çok yokuşlu bir yer değil, buz tutmuş yokuştan daha kötü ne olabilir?
Peki buzlu yollar için street tarzındaki motorların lastikleri uygun mu sizce?
Şu an cbf250 kullanıyorum, seneye fazer, cbf500 gibi bir motora terfi edeceğim, yoksa vstrom,varadero tarzı birşey daha mı Ankara'ya göre olur?

naptin hoca ya varadero vs kenyaya safariye mi gidiyorsun :mrgreen:
alptunayi dinle scooter la sorun yasamazsin demis her turlu motorla gezersin burada merak etme sen :cat:

Son düzenleme:
biraz dikkatle problem yaşamazsın sonuçta araç sürücüleri nerde bizlere saygılı davranıyor ki... gerekli ekipmana sahipsen yerde kar olmadığı her gün binebilirsin...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yine de ii düşün derim ben :)

ben bile kışın burda ankarada bindim motora ve senin kadar da tecrübem yok...
bence bi sorun yaşamassın arkadaşım...
kar diyosun ama kar istanbuldada var ara yola girmediğin sürece yollar genelde açık oluyor...tabi ilk kar ın düştüğü zamanı söylemiyorum...o zaman yapacak bişeyin yok...yavaş yavaş gideceksin :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar