ne demek istiyorsunuz? bunlar zaten bildiğimiz şeyler, eğitim şart da, şimdi eğitim verilmiyor, kimse de kurallara uymuyor diye, denetim yapılmasın, hatalı olanlara ceza yazılmasın, herkes bildiği gibi at mı koştursun diyorsunuz?
bu mudur yani?
bunca yıldır motorlu araç kullanırım. bugüne kadar 2 bilemedin 3 defa çevirmeye girmişimdir. onda da problemsiz geçmişimdir. çünkü problemlik bir durumum yoktur. kendime güvenirim, kurallara uyarım. polis isterse günde 50 defa durdursun, açık bulamayacaksa niye bunu problem yapayım? bu 50 demetimin içinde beni işimden ederlerken 3-5 de çapulsuz, kuralsız, kanunsuz adamı yakalıyorlarsa kar sayarım...
muhalif olmak, sistemin ve düzenin açıklarını eleştirmek derseniz benden alasını bulamazsınız. günde kaç defa saçma sapan uygulamalara kızar köpürür, bağırır çağırır, hatta küfrederim bilemezsiniz. bazen "bu ülkede yaşanmaz, bir gün çekip gideceğim" dediğim de çok olur (her ne kadar yapamayacak olsam da), ama iş kurallara uymaya geldi mi, elimden geleni yaparım. benim de hatalarım olur ama, yapabildiğimi yapmaya çalışırım ki, ben kendi evimin önünü süpürmüş olayım diye...
abi mevzu başka. kaos olsun diyen yok da; devlet polise çöker, polis vatandaşa çöker, vatandaş çökebildiğine çöker.
maksat üzüm yemek mi bağcıya çökmek mi?
trafik karadüzen gitsin, bizde ceza keselim dalgamıza bakalım böyle sürsün gitsin havası hakim. samimiyetsizlik var. eğitim meselesinden kastım budur şahsen.