Şimdi benim anlamadığım, minibüs kiraladım ve kendi eşyamı taşıyorum. Motosiklet yük olarak mı geçiyor? Valizim yük olarak değil de neden motosikletim yük olarak geçiyor?? Yük Kriterleri nasıl?
Kiraladığınız aracın "yetki belgesi , "yük taşımaya" uygunsa ve ilgili evraklara sahipseniz ( motorun ruhsatı ve sizin hüviyetiniz uyuşursa buna yani evrağa gerek yok kanımca) ister valiz taşıyın ister motor fakat valizlerin içinde ! diyelim ki aynı gömlekten , parfümden vs yüzlerce var ! veya motorun ruhsatı size ait değil o zaman fatura ve sevk irsaliyesi istenecektir !.
Şimdi bu motoru sevkeden araç , (yolcu şirketinin otobüsü) "Yolcu taşıma belgelidir" belirli kg da yolcu bagajına izin verilir , motorsiklet veya makina cinsi şeyler nakledilebiliyor zaman zaman , fakat hukuğu yok bunun yani yasaya aykırı hareket edilmiş , "ulaştırma bakanlığı bunun altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere (U.B denetleme noktaları), gelişen süreçte her şeyin Yetki belgesi ne uygun olarak nakledildiğini göreceğiz!!.