[Ankara] 21 Temmuz Cumartesi GÜDÜL Gezisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
logo_phpBB.gif

MT ANKARA - HİTİT GEYİKLERİ GÜDÜL GEZİSİ VE PİKNİĞİ

21 Temmuz Cumartesi 8.30'da İstanbul Yolu Carefour'da buluşulacak, tahminen 1 ila 1,5 saat arası bir mesafe katedilerek Güdül'de orman içinde yer alan göl kenarı pikniğimizi yapacağız.

ULAŞIM

Ankara - Ayaş yolunu takip etmek gerekmektedir. Ankara - Ayaş arası 57 km.dir ve arabayla 1 saat kadar sürmektedir. Ayaş çıkışından 10 km. sonra sağdan Güdül yolu ayrılmakta ve bu yol takip edildiğinde 24 km. sonra Güdül'e varılmaktadır. Ankara - Güdül arası 91 km.dir ve arabayla 1 saat 20 dakika sürmektedir. Güdül'den 7 km. sonra Yeşilöz'e gelinmektedir. Yeşilöz'den 3 km. sonra Yelliköy yol ayrımından geçilip 12 km. daha gidildiğinde Sorgun Köyü'ne ulaşılmaktadır. Sorgun Köyü'nden Sorgun Yaylası 3 km. sürmektedir. Yayla çıkışından sola ayrılan yola girip 2 km. ilerlendiğinde göl ve piknik alanına gelinmektedir. Ankara'dan bu göle olan toplam uzaklık 118 km.dir ve hiç mola vermeksizin 2 saat 5 dakikada ulaşılabilmektedir.

Stop
stop.gif

Yavaşla
slow.gif

Hızlan
speed.gif

Tek Sıra
single.gif

Fermuar Düzeni
stager.gif

ve tabi şu bilgiler:

*Öncü ve artçıya mutlaka ama mutlaka uyunuz.Hiçbir şekilde öncüyü sollamayınız.

*Yolda seyir halinde giderken kullanılan yolun solundan giden artçının arkasına çapraz kaz adımı şeklinde sıralanınız.Hem aranızdaki mesafe fazla açılmayacak hem de tehlike anında yeterli fren mesafeniz olacaktır.
(Buna kısaca fermuar düzeni denir)

*Unutmayınız kalabalık gurupla toplu seyahat ederken herkes önündeki motora dikkat ederek yol alır ama arkasındaki motordan sorumludur.Arkanızdaki motorun yeteri hızla guruba uyamaması durumunda gaz açıp gitmeyiniz,gurubun bölünmesine yol açarsınız.Sizde hızınızı düşürünüz.Gurubun uygun hızla gitmediğini gören öncü en kısa zamanda duracak sizin uyarınızla ve görevli arkadaşlarında yardımı ile gerekli düzenlemeyi yapacaktır.

*Eğer arkanızdaki araç durmuşsa sizde güvenli bir şekilde motorunuzu sağa çekerek durunuz.Artçı yada görevli arkadaşların müdahale etmesini bekleyiniz.gerekirse siz müdahale ediniz.

*Grup içinde ne sebeple olursa olsun kişisel sollama yapmayınız.

*Öncünün sol sinyalini vermesinden sonra artçınında yolun sol şeridini güvenli bir şekilde kapattığını gördüğünüzde ,önünüzde seyreden motordan sonra sinyalinizi vererek sollama yapınız ve hemen eski pozisyonunuza dönünüz.Gurup sollamaları yılan görüntüsünde olmalıdır.

*Yolda seyir halinde giderken herhangi bir sebepten dolayı guruptan çıkan motorun yeri arkasındaki motor tarafından bir öne kayarak doldurulur.Kesinlikle şerit değiştiremezsiniz aksi taktirde tüm gurubun düzenini bozarsınız.

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
göle kadar gidelim gideceksek eğer , ben söz vermeyeyim gelmeyebilirim :)

ankaranın etrafında gezecek yer az sanki :cherry:

benim motorum yok ben gelmiyom...
...

ama isterseniz hemen akçakoca kampı düzenleyebilirim hehehhe...

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
erginbay arabayla gelsin malzeme taşır :p
ben de koşarak gelmek istiyorum

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İyide dağlık taşlık yol çok orda...... Caponord giderde er6 lar gidermi?....

:queen::queen:

Ulen gene buldunuz mu işim olan zamanı. I. Güdül gezisini haftaya ertelemeyi teklif ediyorum. Onaylayanlar, onaylamayanlar. Kabul edildi. (TBMM ambiyansı) :queen::p:mrgreen:

(Not: Gezide olmayabilirim ama haddim olmayarak, eski tecrübelerime dayanarak söylüyorum, grup sürüşünden bihaber veya bildiği halde uymayacak olan arkadaşlar tek başlarına gelsinler, bizleri ve kendilerini tehlikeye atmasınlar.)

eğer cumartesi çalışmazsam ben gelebilirim ama güdül tarafında yol yapısı nasıl bilmiyorum.pazar günü kesikköprüye gitmiştik.yol çalışması vardı.haliyle yol bozuk olduğu için sıkıntı oldu biraz.hatta ertesi gün ekzos susturucumun kırıldığını farkettim.ordada buna benzer yol varmı merak ediyorum?

abicim sende sürekli artçı olarak aranıyon ama...
bü türlü gidemedin galiba hehehe...

bende motor yok....olsa da biraz zor giderdim oraya...bizim harduro muz yok kine...
akçakoca olursa giderim...
hehehe

Motosikleti
Forza250-cygnusL
:cat:
alp abi anlatıyon herkese toplantıda gezilerde yaş olayını sonra götürün artık sizde yapacak bişey yok abi biz gene ararızz gene bulamayızz:cherry:

Arabayla gelecekler için dedim....Onlara takıl.....:p

Motorda 18 yaş altı kesin yasak.....:cat::cat::cat:

güdüldeki yollar hakkında bi soru sormuştum.bozuk yol,çukur,taş,kum,v.s...
bu konuda bilgisi olan varmı?:silent:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benim gittiğim gölse tamamen taşlıklı yol....Hiç tavsiye etmem.....

valla ben neresi olursa gelirim de.tabii ehliyet henüz yok.gerçi çubuğa -karacabeye felan gittim.otoban etrafında 150 km lik turlamalarım felan oldu.
kask-mont-dizlik-eldiven yani full olunca polisler yüzüme bile bakmıyor.
tabii sizin için engel olursa ayrı da gelebilirim.
birde benim motor uzun yolda hafif şişiyor düz yolda gazı köklesem de 85 i geçmiyor(işime geliyor ben zaten 70-80 takılıyorum).
bu gezi işi ilk kimin aklına gelirse mesaj atma şeklinde mi karar veriliyor.yani yer bile belirlenemiyor bir buçuk gün kalmış şunun şurasında.üstelik 1-1.5 saat yol için sabah 8:30 çok erken9:30 olsa öğlenden önce orda olunurdu.tabii yer ve zaman değişmez yada iptal olmazsa

valla ben neresi olursa gelirim de.tabii ehliyet henüz yok.gerçi çubuğa -karacabeye felan gittim.otoban etrafında 150 km lik turlamalarım felan oldu.
kask-mont-dizlik-eldiven yani full olunca polisler yüzüme bile bakmıyor.
tabii sizin için engel olursa ayrı da gelebilirim.
birde benim motor uzun yolda hafif şişiyor düz yolda gazı köklesem de 85 i geçmiyor(işime geliyor ben zaten 70-80 takılıyorum).
bu gezi işi ilk kimin aklına gelirse mesaj atma şeklinde mi karar veriliyor.yani yer bile belirlenemiyor bir buçuk gün kalmış şunun şurasında.üstelik 1-1.5 saat yol için sabah 8:30 çok erken9:30 olsa öğlenden önce orda olunurdu.tabii yer ve zaman değişmez yada iptal olmazsa
Beypazarı gezimizde biri otobandan önce, biri de Beypazarı girişinde, önce polis, sonra jandarma çevirmesine maruz kalmıştık grup olarak, hiç belli olmuyor yani. Kaskına montuna fazla güvenme, bir an önce ehliyeti almana bak. :cat:
Malum cezası ehliyetten daha ağır.

Sorgun yolu geçen sene derin mıcırdı.Bu senede yapıldığını sanmıyorum.Tecrübesiz arkadaşlar, sıkıntı yaşayabilir.

Naçizane Önerim Ayaş Beypazarı Seben Karagöl yapabilirsiniz.Hem daha keyifli bir yol.Hemde Karadeniz'in havasını ciğerlerinize çekme imkanınız olur.Yol yaklaşık 130 km civarı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar