Ankadaşlar Sibop Ayarı çekmek Çokmu Zor..! Kendim yapamazmıyım..

Öncelikle S.A herkese günaydınlar..

arkadaşlar motorun sibop ayarları bozulmuş motor çalışırken siboplardan çat çat çat ses geliyor ayarlanması lağzım ama nasıl olacak bilmiyorum.. buğun bir abimin yanına götürüp yapcaz ama ben kendimde öğrenmek isterim

supap -bı
isim, teknik Fransızca soupape

1 . Bir yay yardımıyla gergin tutulan ve yatağın düzlemine dik olarak yaptığı gidip gelme hareketiyle bir akışkanın geçişini ayarlamaya yarayan kapak, sibop:
"Bu devasa kürenin ortasında bir musluk, sağında ve solunda ise iki supap vardı."- İ. O. Anar.
2 . fizik Bir devreye yerleştirildiğinde belirli şartlar altında, akımın yalnız bir yönde geçmesini sağlayan ve böylece dalgalı akımları doğrultmaya yarayan sistem, sibop.

Subaba sibop da denmesi TDK ya göre doğru olsa da sibop denince lastiklerdeki sibop akla gelmekte.
Subap ayarı yapmayı öğrenebilirsin elbette sentil çakısı ve anahtar setinin olması yeterlidir.

ve birde üst ölü noktanın nerede olduğu,ve eğer dekompresyon valfi var ise eğer sibob ayarı yaparken bu valfin siboba dokunup dokunmadığını,ve hangi boşlukta ayar yapılmasını bilmek gerekiyor.

sorduğuna göre seninde benim gibi bilgin yok demektir..:)
demekki yapamazsın..:mrgreen:

Bilene kolay bilmeyene zor arkadas, bence sen ustasina gotur yaptir. Ben SS motorlarda yapiyom bu ayarlari. Bilsen kac kisi yapmak icin motoru acip ugrasiyo sonra bana getiriyo yapamadiklarini toplatmak icin.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
subap ayarı belirli alet edevat ve teknik bilginin yanısıra el alışkanlığıda isteyen bi ayardır. yani tek seferde biraz sor. bikaç kere yapıldıktan sonra elinin hissiyatı şekillenir. yapamazsın diye bir durum yok elbette. azmin elinden ne kurtulmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar