ani gazda stop etme

Gaz kolunu cok hizli bi sekilde acinca motor stop ediyor usta bunun karbutorun bi ozelligi oldugunu soyledi yani normalmis pinton tipli karburatormuymus falan biseyler dedi. Bu dogrumu gazkolunu normal kullaninca bisey yok cok ani sekilde yarim gaz yapinca motor srop ediyor

Bence sorun var. Ben mini mini gaz verirken stop ediyodu. Buji degisti duzeldi. Manifolttan da kaynaklaniyo olabilir. Sik sik stop ederse baska ustaya gosterin derim.

aynısı bendede oluyor çok ani açınca stop ediyor buraya dikkat çok ani açınca ani açınca değil rölanti düşük olunca daha kolay stop ediyor

Düşük rölantide ani gaz verdiğimde benimde aynısı oluyor. Ama hiç sıkıntısını yaşamadım herhalde boguluyor motor yahut bogulmnasın diye bi önlemmi bilmiyorum bende :)

tamam motor boğuluyo ondan oluyorda bu kadar çok ani gazı neden açıyosunuz bende onu merak ettim

Normal bi durum ben bi kere 1-2 aylık spacy mi böyle stop ettirmiştim ::baaas::

yok sadece motorda bi sıkıntı falan varmı onun için sordum. motoru temizlerken aniden açtım stop etti. sonra çalıştırıp denedim baktımki aniden açınca stop ediyor hep. yoksa gaz kolunu aniden açmıyorumki tabiiki. ayar falan bozuksa baktıralım diye sordum normalmi yani herkez normal demiş.sık sık stop etme sorunu yok sadece birden kolu çevirince stop ediyor.birde soğukken ilk çalıştırdığımda tek marşta çalışıyo ama 3-5 saniye çalışıp stop ediyor. sonra tekrar marşa basıyorum hemen çalışıyor soğukluğuna göre çok soğuksa ilk çalıştırmada 2-3 kez stop edebiliyor 3-5 saniye sonra. ama ısınınca sorunu yok.

Son düzenleme:
Problem yok, cbf 150 lerin sıcak dahi olsa, ''kill switch'' i gibidir :cherry:

motor soğukken yapardı bende de ısınınca geçerdi. sanırım yeteri havayı alamıyor.

Tek silindir makinaysa normal fazla benzin gönderiyosun birden oda boğulup stop ediyor karbüratör ayarı çok iyi olması lazım o zaman bi sıkıntı olmaz

Boğulmaz, aksine gazı birden açınca hava aniden fazlaca gelir ama aynı hızda benzini yetiştiremez ve stop eder. Hava girişini elinizle vb. ile kısıtlayarak deneyin daha iyi olduğu hatta düzeldiğini göreceksiniz.

Valla hocam dert etme derim benim bisandada aynisi var sıfır aldım şuan 12000 de bi sorun çıkarmadı düşük devirde 1. Vites dahi olsa kokleyince stop ediyor boğuluyor bence dert etme

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar