Android İntercom

Katılım
13 Nis 2010
Mesajlar
5,448
Denedik arkadaşla, arada kesiklikler olsada biraz daha geliştirseler 10numara olacak gibi
 
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
990
Selam, Konu biraz eskimiş.

Ben bu gün buldum bu programı. sabah denedim. Bluetooth üzerinden gayet sorunsuz ve güzel çalışıyor.

Telefonlar, Galaxy s2 ve galaxy s3.


Ancak unutmamak lazım ki, bluetooth maksimum 10 metre çapında çalışıyor.


Yani iki ayrı motosiklette bu programla bluetooth üzerinden intercom mümkün değil. Aynı motosiklette artçı ile iletişim için süper bence. Bu amaçla kullanacağız bundan sonra hatunla.


Ancak Android telefonların sanırım hemen hepsi kendi wifi ağını destekliyor. Bir kişi ana merkez olup wifi açarsa, diğer motosikletler bu wifi ye bağlanıp iletişim kurabilirler diye düşünüyorum.

Yine de 20 - 30 metreden sonra wifi ile de verimli olmaz.


Kısacası, Artçı ile iletişim için çok güzel :) eğer ikinizin de akıllı telefonu varsa, interkom bedavaya geliyor. Ancak motosikletten motosiklete interkom bu programla yalan :)
 
Katılım
8 Eki 2011
Mesajlar
338
Galaxy ace ve s2 ile wifi baglandim sorunsuz ama birisi vfr kullanirken acmis hiz artinca baglanti gidiyomus heralde sinyal arkalarinda kaliyo :D ama bluetooth la calistiraadim :(
 
Katılım
16 Nis 2013
Mesajlar
278
Masada karşılıklı otururken bile çalışmıyor hemde aramız 1 metreyken bluetooth ile denedik telefonlarda Note 2 Galaksi 4s idi biz sonuç alamadık.
 
Katılım
30 Ağu 2014
Mesajlar
2
Arkadaşlar merhaba,

geçen hafta programı indirmiştim ancak bugün yolda deneme fırsatımız oldu. En son yorumun 4 Temmuz'da yapıldığını düşünürek bugüne kadar neredeyse 2 ay olmuş. Belki geliştirmeler yapılmıştır.

Öncelikle şöyle söyleyeyim, genel anlamda memnun kaldık.

Yukarıda bahsedildiği gibi 1m'de net bir şekilde konuşamadığınız oluyor. ancak otoban veya açık arazide gayet net konuşabiliyorsunuz. Şehir içinde seste bir kalitesizlik olmuyor ama voip kullananlar bilir, kesikli kesikli gidip geliyor sesler net anlaşılamıyor. Bunu da bu sistemi deneyen 2 Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak şöyle yorumladık. Sanıyoruz ki; şehir içinde ve/veya kalabalık yerlerde ve/veya ev içinde çok sayıda wireless modem ağı olduğundan frekansta kirlenme oluyor. Zira evdeki modeminiz de cep telefonunuzda kullandığınız bu intercom ağı da bazı belediyelerin ve TT'nin de vermeye başladığı Wi-Fi ağının da frekansları aynı.

uzun yolda denemenizi tavsiye edebilirim. biz 2 ikişi denedik. 10 kişiye kadar desteklediğini okudum biryerlerde ama deneme şansım olmadı.

2 kişiyken bile yoğun rüzgar sesi zaman zaman kullanıcaları rahatsız edebiliyor, daha kalabalık bir ortamda deneme şansı bulan olursa tecrübelerini paylaşırsa sevinrim. zira biz iki arkadaşta maksimum 3-4 kişiden sonra bu uğultunun rahatsızlık verebileceği yönünde kanı oluştu.

kullanımı gayet basit. Bir kullanıcı create network diyor, bu kullanıcı "intercom" isimli bir wireless ağ oluşturmuş oluyor. diğer arkadaşlar da sadece join network diyor ve "intercom" isimli ağa bağlanıyor.

Açık arazide (az virajlı yollardı) 100-150m ye kadar verimli konuşabildik ancak mesafe açıldıkça ses kalitesi tamamen kötüleşiyor ve belirli bir mesafenden sonra iki telefon arasındaki bağlantı kopuyor.

Açılan mesafeden ve/veya normal telefon araması almanızdan dolayı bağlantınız koptuğu zaman, telefonunuzdaki çağrı sonlandığında ve/veya iki motosiklet arasındaki mesafe yine yakınlaştığında sistem otomatik olarak siz itekrar aynı ağa bağlıyor ki bu çok iyi bişey ;)

programla ilgili olumlu/olumsuz yorumları paylaşırsanız sevinirim. ya da alternatif program bilenler varsa denemek isterim.

güvenli sürüşler dilerim.
 
Katılım
21 Kas 2008
Mesajlar
3,845
Konusurken cumlenin başı kesiliyor, sedi algiladiktan sonra gonderiyor galiba. Buna nadil cozum buluruz, varmidir bir ayari
 
Katılım
3 Şub 2013
Mesajlar
612
Konusurken cumlenin başı kesiliyor, sedi algiladiktan sonra gonderiyor galiba. Buna nadil cozum buluruz, varmidir bir ayari

her cümleye başlarken adınızı söyleyin, ilk olarak adınızı algılayacağı için kayıpsız iletişim kurabilirsiniz. bitince de stop diyebilirsiniz. bu şekilde karşılıklı daha rahat anlaşırsınız.
 
Katılım
26 Haz 2007
Mesajlar
1,248
Arkadaşlar merhaba,

geçen hafta programı indirmiştim ancak bugün yolda deneme fırsatımız oldu. En son yorumun 4 Temmuz'da yapıldığını düşünürek bugüne kadar neredeyse 2 ay olmuş. Belki geliştirmeler yapılmıştır.
.....


Hocam, 4 Temmuz ama 2013, yani 2 ay değil 1yıl 2ay olmuş son yorum yazılalı. Ancak programın en son güncellemesi Şubat 2013'de yapılmış, yani o zamandan bu zamana bir geliştirme yok bu programda.
 
Katılım
30 Ağu 2014
Mesajlar
2
Hocam, 4 Temmuz ama 2013, yani 2 ay değil 1yıl 2ay olmuş son yorum yazılalı. Ancak programın en son güncellemesi Şubat 2013'de yapılmış, yani o zamandan bu zamana bir geliştirme yok bu programda.

@maktama doğru söylüyorsun yılları karıştırmışım :) dediğin gibi sitesini de inceledim yeni bir geliştirme yok...

kendi sitesinde bir video buldum. Belki rüzgar sesini engelleyebilir.

http://www.androidintercom.com/home
https://www.youtube.com/watch?v=QIQBJYcUOEM

bu arada sesi geç algılama olayına çok dikaat etmedim açıkçası, bir dahaki tecrübemde ona da dikkat ederim. ayarlarından belki bir şeyler çıkabilir. çünkü hiç konuşma olmazsa sanırım stand by'da bekliyor. "voice detection" diye bir özelliği var belki bu sorunu çözebilir ama sürekli dıt bıt sesler duyuyorsunuz bu rahatsızlık verebilir.
 
Katılım
29 Ocak 2015
Mesajlar
137
konuyu hortlatayım bari:) biz dün bir arkadaşla denedik uzun yolda.

yukarıdaki arkadaşların yorumları hala geçerli. şehir içi cızırtı olmasına rağmen şehir dışında gayet verimli. 10-12 mtye kadar gayet bağlantı kurulabiliyor.
bağlantı koptuktan sonra 2 motor yaklaşınca bağlantıyı tekrar kurması çok güzel olmuş.

300-400 liralık intercom masrafından kurtardık şimdilik.
 
Katılım
3 Haz 2015
Mesajlar
116
Uzun yolda artçı ile denedim 100 km hizdan sonra ses gidiyor duyulmuyor anlasilmiyor (Kaliteli kask). Düşük hizlarda gayet iyi.
 
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
5,134
bluetooth v3 ise 2 kişiden fazla bağlantı yapılabiliyor şahsen denedik ama max kaç kişi bilmiyorum sanırım 3 4 kişi bağlandık biz

en büyük sıkıntı wifi modunda modem hangi telefon oluyor ise bütün telefonların mobil veri kullanımı bu telefona yükleniyor veri bağlantısını kapatmanız tavsiye olunur bunun için. ve ayrıca modem olan telefonun wifi adı intercom oluyor ve şifre olmuyor durduğunuz yerde birisi rast gele bağlanıp internetinizi bi güzel hüpletebilir sonrasında...
 
Katılım
14 Mar 2016
Mesajlar
854
Motosikleti
Hero Dash 125
Selamlar , uygulamayi artçıyla bir telefon bir tablet olarak wifi üzerinden bağlanıp denedik. Bluetooth ile bağlanti 3 5 dk sonra kopuyordu galiba biz beceremedik. Genel olarak memnun kaldik . Artciyla iletisim icin tavsiye edebilirim.
 
Katılım
7 Mar 2016
Mesajlar
1,086
Apple Store da en kullanışlı İnterkom uygulaması nedir bilen var mı?

Artçı ile uzun yola çıktığımda kullacağız.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst