:bounce: merhaba,
geçmiş olsun öncelikkle.. Ama bu tam benim konum.. Sevgili arkadaşım, faydalı bilgiler forumunda "siz motora binmeye hazırsınız ama bedeniniz hazır mı" ve " ellerdeki sinsi uyuşmaya dikkat" başlıklı yazılarıma bir göz atmanızı öneririm..Bu konu cidden önemli bir konu.. Beden tam anlamıyla , duruş, oturuş, sürüş, rüzgara karşı dayanm, kas tonusu, omurganın güçlendirilmesi, vücudun her bölümünün beynin komuta ettiği şekilde görevini eksiksiz yerine getirerek kazalar ve sakatlanmalardan uzak durabilmesi ve motora binmenin eziyet değil, keyif olarak devam edebilmesi için mutlak surette belli egzersizlerin yapılması gereklidir. Sizin ayak bileği ve baldırınızdaki problem ve muhtemelen el bilek , dirsek ve kollarınızda olabilecek probemler bilinçli olmadan kendinizi kasmanızdan kaynaklanıyor kanaatindeyim. Ama bu durum belli bir basınç ve süreden sonra artık hamlıktan öte süreli rahatsızlıklara sebep olacak şekilde sinir ve eklemlere basınç yaparak pek çok istenmeyen aksaklığa sebep olabilir ki bunu kimse istemez. En güzeli bedeninizin her bir parçasına hakimiyetinizin artmasıyla ve motorunuza da bedeninizin ihtiyacı olan doğru oturuş ve kullanımşeklini yerleştirmenizle mümkün olacaktır.Motor alırken hep hatırlamanız gerekir ki ne olur motoru kazak beğenir gibi beğenmeyin. Aynı ayakkabı alır gibi üzerine oturup doğru oturuş ve sürüş imkanını size sağlayabilecek bir ergonomiye sahip mi diye bakın.. Her boy, bacak- kol boyu vb. ne göre doğru motor değişik oacaktır.. Chopper hayranıyım ama modele bakıp chopper seçmem mümkün olamaz benim için ,çünkü bakış açım çok farklı.. Oturduğum zaman 2 150 lik chopper arasında bile ergonomi farkı var.. Aynı boydalar.. Aynı yüksekli, aynı ağırlık Aynı güç . Ama dizayn ,benim ergonomik yapıma doğru cevabı vermiyor olabilir. Birisi doğru iken başka bir markanın aynı cins motoru benim için yanlış olabilecektir. Lütfen seçim yaparken bunu mutlaka göz önüne alın.. Almadan eğer tercih yaptıysanız da gereken ,hassas bölge olarak duruşunuzda size sıkıntı yaratacak gibi görünen bölgelerinize ekstra dayanım ve güç kazandırmaktır.. Umarım ifade etmeye çalışırken fazla dağılmamışımdır.. Tekrar geçmiş olsun. Saygılarımla..:cat: