Analiz : Siz Olsaydınız Ne Yapardınız ?

Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde başıma gelen bir olay, gerçe çok oluyor fakat bu biraz değişik oldu gibi neyseki biraz kendime pay ayırmıştım. Kanalımda hoşunuza gidecek başka videolarda olabilir göz atmayı ve abone olmayı unutmayın :)

https://youtu.be/RgmU1QFGZJE

Türk işi sidik yarışı. Araba veya motorla birini sollayınca gurur yapıyor insanlar.

DKN

tereddüt etmeden ve duraksamadan geçer giderdim. kimin kullandığını hemen hissederler

aynı şekilde sollama yaparken, geçmek istediğim araç birden üzerime kırarak su birikintisine sokmuştu beni, sonuç olarak sırıl sıklam olmuştum :) bazı dangalaklar ayna özürlü oluyor.

tereddüt etmeden ve duraksamadan geçer giderdim. kimin kullandığını hemen hissederler

Dostum beni sıkıştıran aracın önündeki aracı gördüğüm için önüme kırar diye gazı kapattım, sonra yol verdiğini düşündüğüm için (genelde araçlar tam şeride girmeden motosikletin geçmesini beklerler) gazı açtım sonrası malum. O sırada birşeyler düşünüyordum o yüzden soüuk kanlılığımı kaybetmeyip adama sataşmadım :)

Benim videoda gördüğüm kadarıyla önünüzde giden beyaz focus hiç bir şekilde şerit ihlali yapmamış. Bence siz sollama hatası yapmak üzereymişsiniz.
Focusun sol tekerleri, şerit çizgisini aşmamış. Her bulduğumuz aralıktan sollamaya kalkmak yanlış bence.
Kusurum varsa affola.

Adam şeridinde ve büyük ihtimal sağındaki adamı sollamak için gazladı, senden haberi bile yok gibi.

Adam görse bile şeridinde yol vermek zorunda değil.

Biz motorcu kafasıyla yol hep bizim zannediyoruz ama öyle değil :silent:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bende senin hatalı olduğun kanısındayım, adam zaten şeridinde ilerliyor.

Ben olsam o arabanın soluna girmeye çalışmazdım (hiç girmedim mi, tabiki aynı hatayı illa yapmışımdır)

Adam ya senin farkında bile değil, bir an önce sağdaki arabayı sollayıp sağa dönmek istiyor, ya da seni son anda farketti ve sıkıştırmamak için hızlanıp sağa dönmeye çalıştı.

Diğer sürücüler ile göz teması kurmadan kendinizi riske atmayın lütfen

Yerleşim yeri içinde aşırı hız yapıyorsun. Biraz yavaş gidersen sorun olmaz.

Bende senin hatalı olduğun kanısındayım, adam zaten şeridinde ilerliyor.

Ben olsam o arabanın soluna girmeye çalışmazdım (hiç girmedim mi, tabiki aynı hatayı illa yapmışımdır)

Adam ya senin farkında bile değil, bir an önce sağdaki arabayı sollayıp sağa dönmek istiyor, ya da seni son anda farketti ve sıkıştırmamak için hızlanıp sağa dönmeye çalıştı.

Diğer sürücüler ile göz teması kurmadan kendinizi riske atmayın lütfen
Katiliyorum, sagdaki araca guvenemeyip sollayip gecmek istedi, sonradan motoru gorunce sikistirmamak icin hizini artirip gecti. Hep otomobil suruculerini hatali gormeyelim, inanin bizde daha fazla oluyor. Zaten hata otomobilde olsa bile bizim ekarte etmemiz gerekir, daha onsezili olup, o hata yapmadan yapacagini vsrsaymaliyiz ve temkinli olmaliyiz.
Sen sogukkanli davranmissin, en guzeli.

Böyle birşey yapıcagını kimse öngörmez bu ülkede, hata sizde arabada değil. Hiçbir kural ihlali yapmamış araba. Siz bence olmıycak aralardan çok girmemeye bakın..

Adam zaten yolun ortasından ortasından gidiyor. Sende son gaz adamın üstüne sürüyorsun. Adam frene bassa arkasından gireceksin içine, şerit değiştirmese öndeki arabaya çarpacak. Araba kendince doğru olanı yapmış, sen o anda yanlış yerdeymişsin.

100 metre ileride sağa mecburi dönüş var zaten, ben olsam aracı geçmeye çalışmazdım. Acelem varsa geçmem gerekiyorsa arkasına yanaştığım esnada korna çalar yol isterdim.

Şöyle yapardım, daha doğrusu yorumlardım: Adam yolun ortasından gidiyor, önünde ve oldukça sağında kalan ve daha yavaş giden bir araç var. Bu adam bunu geçecek derdim ve geçmek için sola kayacağını öngörürdüm, nitekim kaydı da... Buna istinaden yavaşlardım ve geçmesini beklerdim boş yere sinirimi bozmazdım. Önünüzdeki araçların neleri yapacağını kestirmek o kadar zor bir şey değil. Kendinizi o aracın sürücüsünün yerine koyunca neler yapabileceğini anlayabiliyorsunuz. Anlamayamadığınız zaman işte ona gerçekten kaza deniyor.

Burada kaza olsaydı suçun çoğu sende olurdu.

Beni sıkıştıran aracın önündeki aracı gördüğüm için önüme kırar diye gazı kapattım, sonra yol verdiğini düşündüğüm için (genelde araçlar tam şeride girmeden motosikletin geçmesini beklerler) gazı açtım sonrası malum ki dediğim şekilde trafikte yol veren oldukça fazla ama benimde hatam biraz daha beklememek. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------

Katiliyorum, sagdaki araca guvenemeyip sollayip gecmek istedi, sonradan motoru gorunce sikistirmamak icin hizini artirip gecti. Hep otomobil suruculerini hatali gormeyelim, inanin bizde daha fazla oluyor. Zaten hata otomobilde olsa bile bizim ekarte etmemiz gerekir, daha onsezili olup, o hata yapmadan yapacagini vsrsaymaliyiz ve temkinli olmaliyiz.
Sen sogukkanli davranmissin, en guzeli.

Olumlu yorumlarınız için teşekkür ederim, dediğim gibi onun o hareketi yapabileceğini tahmin edip biraz pay ayırmıştım kendime ki biraz daha bekleyip aracın hamle yapıp yapmayacağını tabii ki beklemem gerekirdi. Kamera taşımanın en iyi tarafı yaptığın hataları detaylıca görüyorsun :)

herzaman motorsiklet haklıdır diyenler nerede :) soğukkanlı bir şekilde sadece uyarı amaçlı kornaya basıp, gereksiz artislik hareketler (kameram var bak çekiyorum seni diye el hareketi veya sözlü uyarı veya yanına gelip indir camı arkana bakmıyormusun tarzı konuşmalar) yapmaman gayet yerinde olmuş. senin veya aracın hatasını telafi edebilmen iyi olmuş :) motosiklet kullanıcıları motosikletteyken maalesef araba sürücülerininde yerine dikkat etmeleri gerekiyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar