anahtarsız çalışan motorun aküsünü söktüm ve takamıyorum

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
merhabalar,

kymco dink-r150 model motosiklet ile ufak bir sorun yaşıyorum, arkadaşımın motosikleti bu... bana 5 dakikalığına akü lazım oldu ve arkadaşın motorunun aküsünü sökeyim dedim..

arkadaşımın motorunun seleyi açtım ve aküyü söktüm sonra seleyi kapattım... sonra bu akü ile işimi gördükten sonra tekrardan arkadaşımın motorun selesini açıp aküyü geri takmak istedim ama sele açılmıyor çünkü motor anahtarsız çalıştırılan bir motor ve şu an motosiklette elektrikler kesilmiş durumda...

kullanım kitapçığında seleyi manuel olarak açmak ile ilgili bir yazı yok, elektrikler de olmadığı için gidondaki sele düğmesi çalışmıyor. hapı yuttuk. bir fikri olan var mı?

çözüm olarak motorun kaportayı söküp ön fardan 12v elektrik verip sistemin devreye girmesini sağlamak ve sonra seleyi açmayı düşünüyorum. bu motorda yada benzer başka motorda bunu yaşayan var mı?

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Ön far doğrudan aküye mi bağlı ki oradan güç veriyorsunuz? Daha beter zarar verirsiniz öyle bir şey yapmayın.

Motorun karenajını söküp bir yerden kutup başlarına ulaşmak gerekecek muhtemelen. Gerçi bir şekilde açmanın yolu vardır, iki ay yatsa servislik mi oluyormuş bu motorlar?

Motosikleti
Ns200 15"
Bagajı açan tuş 2 fişliyse 12 volt vererek açılabilir, sonuç olarak o tuşta düğme gibi iş görüyor olabilir.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
çözdüm, son çare olarak elektrik verecektim zaten, ben direkman seleyi açan kilidin çelik telini seyrettim ve sonuç olarak arka artçı tutamacının oradan geçtiğini düşündüm... artçı tutamacını metrik 8 alyan ile söktüm ve grenaj boşluğundan sele kilidine giden çelik teli tornavide ile kastırdım... sonuç olarak sele açıldı..

aküyü taktim şu an herşey yolunda :D

ilgilendiğiniz için teşekkürler, bizde teneke değiliz kardeşim :) ama yine de sorayım dedim, sonuçta biz giderken gelenler de var burada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar