anahtar takılı olmadan ayak marşı çalışırmı

kafama takılan bı soru var beyler anahtar takılı olmadan ayak marsı ıle calıstırma yapılabilirmi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eh bi dene istersen..
.............................

ayak marşı, düğmeye basıp marş dinamosuyla çalıştırılan motorun,marş dinamosu olmadan insan gücüyle çalıştırmanı sağlar.Anahtar olmadan marşla çalıştıramadığın gibi ayak marşıyla da çalışmaz.Sadece bi yolla çalışır; motoru düzkontak yaparsın anahtar kullanmazsın.Burdada motoru durdurmak için stop düğmesini kullanman gerekir.

Evet arkadaşlara +1. Ve tecrübe ile sabittir ayrıca:) Sabahları ayak marşıyla çalıştırıyorum motoru,kontagı açmamış oluyorum bazen,tam motor niye çalışmıyo diye hayıflanırken kontagı kapalı görüyorumm vee ->:pr: Kafamı garajın duvarlarına vuruyorum böleee :)

motorun bujisine akim gitmezse benzin patlamaz dogal olarak motor calismaz,bujiye giden akimda kontak anahtarindan gecer,kontak acik olmadan calismasi diye bi ihtimal yok,ancak kablolar ile oynayip duzkontak seklinde calistirabilirsin...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ayak marşı olan motorlarda (bazı scooterlar)Marş düğmesine gelen kablo soketini dişi soketten sökün... Ayak marşına basın çalıştığını göreceksiniz... Ama bazı modellerde sanırım....

Honda kinetix...

Hatta kinetix im bu yöntemle çalındı..... Arkadaşlara tavsiyem ayak marşını takılı tutmamaları.....:cat:

Son düzenleme:
Ayak marşı olan motorlarda (bazı scooterlar)Marş düğmesine gelen kablo soketini dişi soketten sökün... Ayak marşına basın çalıştığını göreceksiniz... Ama bazı modellerde sanırım....

Honda kinetix...

Hatta kinetix im bu yöntemle çalındı..... Arkadaşlara tavsiyem ayak marşını takılı tutmamaları.....:cat:

bir ornek daha,103 pejolarin kablosunun birini cikarinca basin pedala ,dewam edin

evet arkadslar sağolun anladım bazı motorlarda yok ayak marsı (ör honda dylan cbf 150 )hırsızlıga karsı koymamıs olabılırler

dayımda Java Ts 350 var. ilk goz agrım .nese konuya geleyim.
Anahtarı genelde arka sepete atar durur orda ole.tatillerde yanına gittigimde bizim pederle turlarız. Bi kere dayım cebe atmış anahtarı koyde degil motor burda tabe. ole bakıyor :queen: bi baktım bizim peder ucu düz ( önemli degil :wiinkk:) bir çivi getirerek anahtar yerine düzgün bir şekilde yerleştirdik.aküden gelen elektirik lambaları çalıştırmaya yetti.Ha bismillah diye ayak marşına bastıgımızda o da ne çalışmaya başladı .Ama sole bir durum var sonuçta anahtar yerine bişey yerleştirmek şart.

not: Zaten çivi yapısı geregi elektirigi ilettiginden dolayı yeni buluş gibi olmasın:)
+ konuyla tam olarak ilgisi yok sanırım:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar