Ampul sorunu ?

merhabalar
öncelikle Windy's min ön far ampulunu değiştirmek istiyorum.
Normal ampulu 12v 35w/35w.
Benim işe takmak istediğim
12w 60/55w

benim takmak istediğim ampulu takarsam ne gibi bir sorunla karsılasırım.
sizce iyimi olur kötümü aydınlatmada. ?

akünü çok zorlayacağı için akün çabuk bitecektir.zamanında bende honda titana taktım.daha güçlü ışık olsun diye.ama elektriğini manyetodan aldığı için ampul yüzde 60 civarında ancak aydınlık verebiliyordu.tekrar 35 e döndüm hemen...

Dostum aydınlatma sorunu ile uzun araştırmalarım sonucunu anlatayım.:D Şimdi sanırım s2 duylu ampül kullanıyorsun.Akünde 5 A olmalı.Bizim motosikletlerimize göre pek bir alternatif yok.Xenon takarsan biraz daha güzel aydınlatabilirsin.Ama odaklanma sorun olur ve yine aydınlatmadan verim alamazsın.MErcekli xenon yaparsın.Bu seferde akün,konjektörün,far anahtarın kaldırırmı bilinmez. . .En güzel yöntem sanırım bir elektrikçiye gidip h4 duy şekline çevirmek olacaktır.Bu sayede daha çok ampül seçeneğin olur.Beyaz güzel bir ampül takarsın ve sorun çözülür.Ama xenon işi çok karışık haberin olsun.Ve takmak istediğin ampül daha fazla enerji çekerek akünü bitirebilir,elektrik kablolarını yakabilir,far taşını da eritebilir. . .

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
H4 55-60w halogen ampul akünü bitirir

aynı amperde cıvalı ampul var
daha ıyı ısık verıyor
onlardan alabılırsın

Eğer şarj sistemin sağlam farın yansıtıcısı metalse sorun olmaz kendi motorumu öyle çevirdim 2 senedir öyle kullanıyorum bir tek marşa bastıktan sonra farı açıyorum :)

anladım sağolun. bilgilernizi en kısa zamanda deniyeceğim. çok tesekkürler.

Akune bir sey olmaz demisler, gulmek lazim. Yolda kalinca anlarsin

Akun dayanana kadar kablolarin , sigortan ve reflektorun dayanmaz. Ampul sicakligindan ve cektigi akimdan her seyi eritir. Belkide kucuk bir yangin bile olur.

Xenon hic taktirma. Xenon ilk yanma esnasinda o kadar yuklu bir elektrik cekmektedir ki, akuye gereksiz sok yasatiyorsun.

Kaliteli bir ampul alman Philips yada osram gibi senin icin en dogrusu olacaktir. Millete caka satiyim derken motoru ittirmek zorunda kalma.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merak etme dostum o ampüle çare bulunur.
Beni korkutan başka ampüller.

Akune bir sey olmaz demisler, gulmek lazim. Yolda kalinca anlarsin

Akun dayanana kadar kablolarin , sigortan ve reflektorun dayanmaz. Ampul sicakligindan ve cektigi akimdan her seyi eritir. Belkide kucuk bir yangin bile olur.

Xenon hic taktirma. Xenon ilk yanma esnasinda o kadar yuklu bir elektrik cekmektedir ki, akuye gereksiz sok yasatiyorsun.

Kaliteli bir ampul alman Philips yada osram gibi senin icin en dogrusu olacaktir. Millete caka satiyim derken motoru ittirmek zorunda kalma.

Valla onun motoru bilmem ben 2 seneden beri kullanıyorum aküyü 2 sefer değiştirdim birinde ömrü doldu diğerin sarsıntıdan içi dökülmüş .Bizim motorlara reno 12 lerin ve murat 131 in yansıtıcıları uyduğundan ondan taktık 2 senedir yolda bırakmadı :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar