10 numara yag konuluyor
tenekede satilandan alın
litresi 10 tl civarı
hava almayi da burda duydum
çıkan yag kadar yag ekle
tapayi sık tamamdir
tapa en altta alyanla açılır genelde
on tekeri sök
mili cikar görürsün
cg de 6 numara alyanla açılıyor
ve 100 ml civari yag kullanılıyor her amortisore
Gereksiz yorum yapan karaktersiz insanlarla muhattap olmaya gerek yok.
sağ sol tüpler amortisörün neresinde bulunuyor üst tarafı mı açıyoruz?
bu videoda yağ koyup havasını alıyor ama o tüpleri nerden söküyor onu öğrenmek lazım.
http://www.youtube.com/watch?v=K72fwbi7EPc
Buda amortisör yağı bazı arkadaşların kahvaltıda yediği teremyag'da diyebiliriz. Motul Amortisör Yağı
İlk segerinizse bilindik, iyi bir tamircide yaptırın bu işi, hem iş düzgün olur hem de görerek, izleyerek öğrenirsiniz.
Yağ değiştirmekle olmaz veya yağlama, amortisör yağlama diye birşey yok, tamir edilirken bakım yapılırken komple sökükken bazı yerler yağlanır o başka, durduk yere koca makinenin amortisöründen ses gelmez, tamircinin bakması gerekiyor.
Şanzıman yağı ayrı değil diye biliyorum. Motora koyulan yağla yağlanıyor şanzuman.
O zaman şanzuman yağı ayrı yere kullanılan motorlarda var. Mesela bizde atv var 250 lik onun şanzuman yağını ayrı bi yerden koyuyoruz. Büyük cc li motorların yağları ayrı konuluyo olabilir.O zaman neden şanzıman yağı diye satılıyor ki öyle oluyorsa![]()
O zaman şanzuman yağı ayrı yere kullanılan motorlarda var. Mesela bizde atv var 250 lik onun şanzuman yağını ayrı bi yerden koyuyoruz. Büyük cc li motorların yağları ayrı konuluyo olabilir.
Yamaha R6 dan bahsediyoruz.
Aynen tamirciye götüreceğim öyle herhangi bir sorundan değil de oranında bakımını yağını değiştirmek istedim.
Yamaha R6 dan bahsediyoruz.
Şimdi şanzıman yağını alıp normal yağ deposuna mı boşaltıyoruz? Yoksa yamaha r6 gibi motorlarda şanzıman yağına gerek yok normal motor yağı yeterli mi oluyor?