Selamlar, yeni cub motosiklet almıştım. Mağazadan sıfır. Motoru alıp gerirdikten sonra kontrolunu rshat bir şekilde yaptım, gevşek vidalar bildum, eksik yağı tamamladım,, birde gidon tam düz durunca tekerin ön kısmı 1-1,5 cm sağda duruyordu. Montaj hatası dedim, neticede sıfır motor, elimde yüzuk anahtar takmı olmadığı için ve mağaza uzakda olduğu için, en yakın yetkili servisine götürdüm. Olayı ustaya gösterdim, oda iki gencein eline verdi. Biri sağdan diğerde soldan gidon ve ön tekere asılmaya başladılar. Hemen ''Hoop'' dedim. ''Öyle olmaz, amörtisötler yamulup bozulur'' dedim. Amortisörlere yamultmaya güçleri yetmedi, çamurluğu zorluyorlamaya çalıştılar. Bıraksam ön çamurluğu kıracak. Motoru ellerinden aldım. Baktım, hala aynı. Ustalarınada dönüp tamamdır, usta diyorlar, a...!. Ustalarına baktım, başka bir motora kafasını sokmuş içinden beni izliyor. ''Oldumu bu şimde.'' dedim. Tamam diyo birde borcun yok. ValeMotor mağağda çektiğin fiyatada, yetkili servisininde taaa A...Töğbestafullah.
Küçük bir lokma takımıyla evimin önünde kendim düzelltim. Çamurluğuna milimetresine kadar. Sade gereken vidaları gevşetip düz bir şekilde tekrar sıkarak. Sanayle konuştum, mağaza sorumlu dedi. Mağazayı aradım, kapanmış. Serviside bahsettiğim gibi.
Hatta başka bir servise göstermiştim. Yine yetkili servis, mekansahibi ve asıl usta galiba, tamam ayarlarnır dedi. Birşey değil. Ücret bile almayız, dedi. Çalışan genç ustası, az bir işim var, bitireyim, sonra seninkini hemen hallederiz, dedi. Üreticinin selamıyla gitmiştim. Mekan sahibi mekanı terk ettikten sonra tam bir kabus yaşadım. Çalışanlar hepsi telefonlarına asıldı, 5-10 dakika geçmeden içeride müşteri doldu, tamirciler 10 dakikada bir müsteri ve motorunu içeri alıp hallediyorlar, satıcı çatır çatır satış yapıyor. 2 saaten fazla bekledikten sonra, satıcı bana demesinmi, Seenin çatal değismesi gerek, zatrıyla zurtu6la, işciliğiyle 280,- lira mastaf çıkatdı. Birde, elimde birtane var, sipariş verip bekemeyede gerek yok, diyor.....töbe töbe. Sallamak için nakit yok dedim, posmakinam yok diyor, internet bankacılıkdan hesaba yarırırsıniz, diyor. İnternete kapalı kartım, didim. Zaman kazamak için, bekleyi dedim, ceptelefondan aktiv rdebilkrim, dedim. Çıkıp gidicem, ama mekansahibine görüşmeden gitmeyeyim, dedim. Cepe uraşırken, mekan boşaldı, sahibi geldi. Beni görünce, neden hala beklediğimi sordu. Satıcı şu kadarlı parça değiştirmek istediğini söyledi, ben yok bozuk diye, değiştirmek istedikleri parça için para ve zamanım yok dedim, çıktım. Satıcı, peşimden koşup hala, abi, motoru bırakabilirsin yarına kadar halllederiz, diyor, İçerdede mekan sahibi patlıyor. Nese dedim, şamarı ben yapıştırıp, üstü kalsın diycektim. Arkama bakmadan bastım geldim.
Beyler, bayanlar, malınıza sahip çıkın, Belge, bilgi alîp vermekten hiçbir zaman çekinmeyin, hakkınıza ilk talep olan çakal çapuldur.
Hayırlı günler...
Kuzu kürkünde kurt gelse nesayar, karanlıkda Kara Kaplan beklerken...