Amerikadan Türkiyeye kargo

Iyi aksamlar sevgili forum uyeleri

Bir sorum olacak, bilenler yardimci olursa sevinirim.
Bir kac gun once akrabam amerikadan geldi, o gelirken bana getirmesi icin revzilladan amerikada ki evine bir kask siparisi verdim, maalesef 4temmuz kutlamalari falan filan dolayisiyla kargo ona ulasamadan Turkiyeye giris yapti. Kargom suan da amerikada bir akrabamda. Sorun şu ki bu yaz gelicek baska adam yok, ben bu kaski iade mi ettiriyim? Yoksa akrabam dolayisiyla kargoyla Turkiyeye mi getirtiyim? Gümrukte falan takilma ihtimali var, ya da kargonun cok pahaliya gelmesi durumlari. Bilgisi olan arkadaslar yesillendirirse sevinirim

Saygilar
Mobilden yaziyorum imla icin kusura bakmayim.

facebooktan interrail gruplarından vb akrabanızın yakınına gidecek birini bulup kaskı getirtebilirsiniz belki

Hocam cevap icin saol ama interrail avrupayi kapsiyo diye biliyorum, bide guvenemem problem olur.

olursa, hediye paketi yapıp göndersin akraban; aksi takdirde gümrükte açıp bakıyorlar ve vergiyi kitliyorlar

olursa, hediye paketi yapıp göndersin akraban; aksi takdirde gümrükte açıp bakıyorlar ve vergiyi kitliyorlar

Hediye pakedi degilde sanki zaten benim malimmis orda unutmusum gibi gostermek istesek nasil olur, bide ucuzundan posta onerisi varmi?

Hediye pakedi degilde sanki zaten benim malimmis orda unutmusum gibi gostermek istesek nasil olur, bide ucuzundan posta onerisi varmi?

nasıl göstereceksin o dediğini? malın yanında fatura, orijinal kutusu falan olursa vergi takma çabasına girebilirler.

kargo işi için, türkiye sınırına kadar nasıl olur bilmem de, sınırdan beride bildiğim kadarıyla ptt ve ups işin içine giriyo. ptt makul fiyatlar çekerken ups bayağı bi giydiriyor, sen de 300 ben deyim 500 kağıt

Akraban kaskı (usps) Amerikanın postanesine götürüp bir fiyat öğrensin. eğer pahalı tutmaz ise kaskı noele yada yılbaşına yakın, 1 ay kala hediye adı altında sana göndersin. O zaman gümrük vergisi ödemezsin.

Daha 1 ay önce ptt'yi kullandık.

5 kilo 600 gram karayolu ile amerika'dan 320 TL
10 kilo 500 gram karayolu ile rusya'dan 205 TL

Sıfır bebek ürünlerini bebek kıyafeti diye yazdırıp geçtik. sorunsuz geldi.

Anladim herturlu 300 kagitlik olucaz... yilbasi cok gec yav en azindan bi 10 gunde gelsin cokta acelesi yok. Icinde fatura vs olmayacak, kutu farkli fiyat ya da marka ibaresi falanda olmayacak gift falanda mantikli geldi napsak bilemedim.

Türkiyede bulunan 10-20 tl ye satılan kasklar eğer amerikada varsa (sanmıyorum orda o kaskları alacak birinin var olduğunu) onlardan alıp onun faturasını ile gönderebilir ucuz olduğu için gümrüğe takılmaz diye düşünüyorum tabi tecrübe etmiş biri daha iyi bilir :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Daha 1 ay önce ptt'yi kullandık.

5 kilo 600 gram karayolu ile amerika'dan 320 TL
10 kilo 500 gram karayolu ile rusya'dan 205 TL

Sıfır bebek ürünlerini bebek kıyafeti diye yazdırıp geçtik. sorunsuz geldi.

Amerika'dan kara yolu ile nasıl geldi? :)

Gemi ileyse kaç hafta sürdü?

PTT derken USPS mi demek istediniz?

Karayolu derken şunu kast ediyorlar. Ya uçak deniyor ya da karayolu. Fiyat ve hız farkı olduğu için. Gemi+karayolu diye uzatmıyorlar kısacası :) Gemi ile yalan olmasın ya 15 ya da 17 günde geldi. PTT ile gönderdiler.

Amerika'dan kara yolu ile nasıl geldi? :)

Gemi ileyse kaç hafta sürdü?

PTT derken USPS mi demek istediniz?

20 gun olsun sorun yok yeterki su vergiden ve ek ucretlerler yirtalim :)

Sakın ozel bir nakliyr firmasi kullanmasinlar.
Yuk buraya geldiginde ardiye, depo parasi gibi ekstra ucretler cikar ve kaski ucuza almanin bir esprisi kalmaz. Hediye yazmalarini ve usps ile gonderim saglamalarini isteyin. Artik TR gumrugune takilmamasi icin dua edin, kucuk boyutlarda bir urun olsa siritmaz ama kask dikkat ceker gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar