Amerika'dan merhabalar

Gunaydinlar herkeze, adim Kaan, 27 yasindayim, gelicek sene turkiyeye temelli donsmus yapmayi planliyorum, bu sebeple simdiden profilimi olusturmak istedim. Turkiyede motor kullanmanin püf noktalarini sizlerden ogrenicem cunku severek ugrastigim sporlardan bir tanesi.
Burada San Francisco'da oturuyorum, daha doğrusu silikon vadisinde, yolu dusen herkesi beklerim.
2 ay once motorlarimin ikisine sattim, sabirsizlikla turkiyede almayi bekliyorum.

Dirt bike ve motocross ile basladim
SS ve touring motorlarim oldu.

Turkiye dönüşü aktif bir uye olucam, o yuzden şimdilik herkeze selamlar
:king:

Motosikleti
'08 GTR 1400
Silikon Vadisi'ne neden gittiniz? Daha da önemlisi neden dönüyorsunuz? :) Bir yazılımcı olarak meraktan soruyorum kusura bakmayın.

Eğer hayattan soğuyup intihara felan meyilli değilseniz Türkiyeye dönmeyin, hadi döndünüz birde motor mu? Amerika gibi medeni biyerden bu trafiğe girmek aman Allahım. Bencede dönmeyin ben olsam hayatta dönmezdim.

selamlar, burada daha önce araba veya motosikletle trafiğe çıktınız mı? Çıktıysanız değerlendirmenizi yaparsınız ama çıkmadıysanız, öncelikle araba ile çıkıp trafiği bir görmeniz, 6 ay kadar tecrübe etmeniz iyi olacaktır düşüncesindeyim. Bundan sonra zaten kendi fikrinizi oluşturursunuz.

bundan öte ortaya konması gereken (ve muhtemelen sizin de bildiğiniz) durumlar ise şunlar: motosikletler ABD'ye göre pahalı (alım gücü de işin içine girince çok çok pahalı), getirilen düzgün model çok az ve servis/parça durumlarında sorunlar yaşanabiliyor. Ayrıca yollarımız hem malzeme hem de planlama olarak gerçekten kötü durumdalar. 2 ay önce yapılan yollara bile yama atılıyor, sürekli yarıçap değiştiren eğer önceden bilmiyorsanız ve hafif hızlı bile girseniz ecel terleri döktürebilecek virajlar mevcut.

hayatın genelinde ve özellikle de trafikte, kurallara riayet ve başkasına saygı kültürü burada bulunan şeyler değil. kurallara uyduğunuz için kaza yapıp üzerine bir de haksız çıkabileceğiniz bir yapı var. Trafik polisleri bile kanunları rahatça ihlal edebiliyor, gerisini siz düşünün.

kısaca, Türkiye'de motosiklet işini iyi tartmak lazım, motosiklet gerçekten çok keyif aldığınız bir uğraşı değilse risklerine değecek bir durum yok. hırsızı, polisi, yolu, trafiği, ihracatçısı, vergisi, servisi, parçası, diğer insanların yaklaşımı (trafikte araçtan sayılmazsınız ve sizin de bir şeridiniz olduğunu misal kimseye anlatamazsınız) derken eksi yönler çok yüksek.

örnek vermek gerekirse, "lane splitting" bildiğim kadarıyla ABD'de çok tartışılan bir konu ve bazı eyaletlerde büyük tartışmalar oluyor. şimdi bu durum aslında Türkiye'de serbest değil ancak, şerit aralarına girmediğiniz için polis bile trafikte sizi taciz edebilir. yani bırakın tartışmayı, bunun aslında yasak olduğundan bile insanların haberi yok.

Orası nasıl bilmem ama buranın .oku çıkmış gelmesen daha iyi:)

Fikirleriniz icin tesekkurler,

Buraya université okumaya gelmistim, yaklasik 8-9 senedir burdayim. Amerika'dan ve kulturunden cok sey ogrendim, yanliz isim geregi suan Turkiyede olmak daha avantajli olucak.

Turkiyede araba kullandim yanliz motosiklet hic kullanmadim, cocukken kapicinin mope'dini calmayisaymazsak ;)
Turkiyeye sadece tatil amacli geldigim icin aslinda Istanbul trafigi beni hic germiyo, bu aslinda amerikada kalmanin ve sinir stres duygularinin bir cogunun traslanmis olmasindan kaynaklaniyor.

Lane splitting, california'da serbest. durmus bi trafikte, 2 arabanin arasindan gecmek serbest. ben trafik akarken zaten yapmayi sevmiyorum, gerek yok.
Turkiye kurallarin cok isledigi bir yer olmamakla beraber, turkiyeyi motorla gezmek istiyorum. Motosiklet almak istememdeki sebep aslinda uzun mesafe kullanmak, sehir icinde kullanmayi pek dusunmuyorum, belki pazar sabahi kiz arkadasimla kahvaltiya gidersek gibi me geliyor...

Turkiye suan cok *oktan biliyorum ama amerikan vatandasi olmaninda bir rahatligi var ustumde. Turkiyede amerika ehliyetimle durduruldugumda hic sorun yasamadan birakiyorlar.

Ulkemizde tecavuz ve adam oldurme cok yaygin geleneklerimizdendir, sutu bozuk insanlarimiz oldukca fazla, motorla ucra yerlere gidenlerin basina kotu seyler gelebiliyor, GELMEYIN ...

Buraya gelirken alacağın motora dolar bazinda ABD fiyatının en az iki katı para vereceğini bil. Sonra benzine üç kat fazla para vereceğini bil. Ayrıca trafik konusu var ki anlatılmaz yaşanır.

Kısaca aklın varsa sakın gelme.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar