Amatör motor kullanıcısıyım ve motorumdaki sorunlara çözüm bulmakta zorlanıyorum. :(

Roy

Herkese selamlar
motosikletimde bi kaç sorunum var. yamaha dt 125. 92 model Cross.

Aşırı derecede performans düşüklügü başlıca sorunlarımdan biri bunun için neler yapılmalı.
motoru pedalla çalıştırırken bi hayli zorlukla çalıştırıyorum. Bugün çalıştırırken egzozdan paat diye bir ses geldi bunun nedeni ne olabilir.
Birde motoru çalıştırken pedala bastığım zaman bob bob diye ses cıkarıyor düşününkü denizin içinde suyun altında nefesinizi bıraktıgınızdaki bir ses misali bob bob diye bir ses coğu kişi tahmin edicektir. Motorun sesi egsozun bitiş kısmından cıkmıyor. Egsozun Motora bağlandıgı yerden cıkıyor bunu zaten sesi duyduğunuz anda hissedebilcek kadar rahatsız verici bir ses olduğunu anlıyabilirsiniz aşırı derecede bağırıyor motor normal bi dt'nin sesinden cok daha yüksek derecede..

Sorunlarım bunlar. Amatör biri olduğum için önce sizden bilgi edinmek ve daha sonra bir motosiklet tamircisine gitmek istiyorum. Hiç bilgim olmadan gitmek istemiyorum o yüzden bana yardımcı olurmusunuz.. Sağlıcakla kalın..
:rendeer:

Motorundakı Performans düşüklüğü debriyaj balataladın bitik olabılır,
ve eğer egzosunda delık, kırık, çatlak ve bunun gibi aşınmış kısım varsa ondanda yapabılır,
bı ses çıkıyor demişsin BOB BOB diye,
sanırım o sesin sebebi egzosunun civataları gevşemiş olmalı onlarıda kontrol et,

ve birde egzantrik ve subap (sibop) ayarına baktır,
ateşleme zamanı ile subapların hareketi bi diş kayık olabılır...

Aklıma Gelenler Şimdilik Bunlar...
Kolay Gelsin...

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
yamaha dt 125 den bahsediyorsan büyük ihtimal motor ömrü bitmiştir kardeşim 2 zamanlıda motor ömrü bitince bu olaylar peydahlanır

detaylı km bilgileri model tarihini yazarsan daha iyi olur 2 zamanlı olduğu için motor ömrü daha kısadır özellikle arzu edilen yağlar kullanılmamıştır..

ayrıca suzuki nin crf250 diye bir modeli varmı ?

2 zamanli motordan anlayan bi ustaya git eger motordan anlamiyorsan bu sefer kas yapiyim derken goz cikarirsin once bi motoru toplat sonra ufaktan baslarsin incelemeye sonrada tamire bqslarsin

egzozun vidalarını sık. bi keresinde uzun yol yaparken egzoz motor bloğundan çıkmıştı titreşimden(ramzey 150) ozaman aşırı bir ses ve bob bob dediğin sesten de yapmıştı. sübap ayarlarını kontrol ettir.

Roy

Sağolun arkadaşlar dediklerinizi uygulayacam..

Roy

yamaha dt 125 den bahsediyorsan büyük ihtimal motor ömrü bitmiştir kardeşim 2 zamanlıda motor ömrü bitince bu olaylar peydahlanır

detaylı km bilgileri model tarihini yazarsan daha iyi olur 2 zamanlı olduğu için motor ömrü daha kısadır özellikle arzu edilen yağlar kullanılmamıştır..

ayrıca suzuki nin crf250 diye bir modeli varmı ?

Oraya Zaten o bilerek yazılmış espirisini anlamadın :D Honda oldugunu biliyorum o kadarda degil :p Ama degiştiririm sen kızma :p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:22 ----------

ken block teker ogrenmekten vazmı geçti ?

ken block benim kuzenim ikimizinde başı belada aldık 2 tane motor ama sorunlar var işte napalım elimizden geldikce bilgi almaya çalışıyoruz

sen Aliye git..benim ona söylediklerimi aynen senin motora da uygulayın..ama senin motorun egzoz boğazınıda sıkın..bu işin artısı olacak..hatta madem gevşemiş sıkmadan önce tamamen söküp içini güzelce temizleyin..daha sonra müsait olunca özelden yada msn den yazarsan yardımcı olurum..msn adresim Alide var...

Eksozun deliktir performansa o yüzden düşüktür..
Motorları satıyomusunuz? Özellikle Ts 125i :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar