Amaç vs. Araç

Bazen istediğimiz şeyleri neden istediğimizi sorgulamak, elde edince ne yapacağımıza bakmak kafa karıştırıcı oluyor.

En iyi cep telefonunu alacağız, kiminle görüşeceğiz? En akıllı cep telefonunda facebook'ta izlediklerimizin hangileriyle yüzyüze arkadaşlık edeceğiz? En güzel arabayı alıp nereye gideceğiz? Oraya kiminle gideceğiz? En kral motosikleti alıp nereye süreceğiz? Kiminle süreceğiz? En baba dizüstü bilgisayarı alıp ne üreteceğiz?

Amaçladıklarımız, aslında daha anlamlı bir kavrama bir amaca gitmek için kullanılacak araçlar mı acaba? O amaçlara ulaşınca aslında araç olduklarını fark ettiğimizde ne yapacağız? Bilgisayarın kendisini güncellemek için araştırma yapmaktan, uğraşmaktan o bilgisayarla bir şeyler üretmeye zaman kalmıyorsa neyin peşindeyiz?

Ben söyleyeyim. 10 milyon dolarım olsaydı da muhtemelen aynı sayıda arkadaşım olacak, aynı insanlarla görüşüyor, aynılarıyla görüşmüyor olacaktım. Şimdiki cep telefonumla yaptığım gereksiz işlerin aynılarını daha pahalı telefonla, şimdiki bilgisayarım yaptıklarımın aynılarını daha pahalı bilgisayarla yapacaktım. Aynı sitelerde dolanıp, "her sabah yine parlak işler planlayıp, gün boyu budalalık edecektim".

Peki anlamlı olan ne? Yapmaya değer olan? Bilmiyorum. Evde Leyla ile Mecnun karşısında iki kişi oturup çay içerken, kucağımda uyuklayan kediyi okşamak belki de.

Nerden çıktı bunlar? Şurdan: Kariyerinizi Çöpe Atma (ve sonra çöpten beslenme) Rehberi

DKN

vanasir ne demiş. Tanrım, bir gün bütün insanlara istedikleri kadar para ver ki asıl ihtiyaçlarının o olmadığını anlayabilsinler

vanasir ne demiş. Tanrım, bir gün bütün insanlara istedikleri kadar para ver ki asıl ihtiyaçlarının o olmadığını anlayabilsinler

Nehirdeki son balık ölünce beyaz adam paranın yenmeyeceğini o zaman anlayacak..

Kızılderili atasözü..

Madem atasözü yazıyoruz bende yazıyım

Nereye dönersen dön kıçın arkandadır.

DKN

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar