Alyan vida kafası yalama olmuş

Merhaba dostlar 2.el aldığım cbr 250 motorumun grenajlarındaki bazı alyan vidaların kafasını yalama yapmışlar uygun numara anahtarı takıyorum oturmuyor ve lastik koyup denedim açamadım nasıl açarım ?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Aslında sanayide gayet rahat sökerler o vidaları ama sen kendim sökerim dersen bir sürü yolu var. tornavida ,yan keski yani ne kadar yatağın yalama olduğuna göre değişir çözümü.

Motosikleti
Ns200
Ters kılavuzlar var, vidanın sıkılığı ve pas durumuna göre işe yarayabilir. Hiç uğraşmadan direkt tornacıya giderseniz onlar da ya delip parçalayarak ya kılavuzla bir şekilde sökerler.

Dediklerinizi uygulayacağım en kötü ihtimal sanayide söktürüp yeni vida seti takmak

Muhtemelen gevşemesin diye Loctite sürmüşlerdir.Plastik aksamda olduğu için delmek tehlikeli olur altındaki plastiğide delip atabilirler.Delinecekse çok ama çok dikkatli delmek lazım.Ben bile kendime güvenemem delme konusunda öyle söyliyeyim.
Ters kalavuza benzer aparatar var onlarla denerseniz açılabilir belki görsel bulursam eklerim.
Bunun senin allen anahtara uyacak modeli lazım.

https://www.hepsiburada.com/grask-hasar-gormus-vida-cikarma-seti-yalama-hasarli-vida-sokucu-set-4-lu-pm-HB00000ZJEAV

Son düzenleme:
alyan ölçüsünden bir numara büyük torx tornavidayı çekiçle çak çok rahat açarsın.

En iyi yıldiz yani T20 veyat T30 biraz zor girdimi dikatli bi sekilde sökersin.
Ama once vd40 sık altan vidalara.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar