Alüminyum yapıştırmak ?

Merhabalar MT ailesi. Şimdi bir sorunum var. Nmax 155 im var. Radyatör kapağını tutan 3 tane vidam var. Birtanesi kırılmış vidayla birlikte. Vidayı soktum de o kırılan yuvayı yerine yapıştırabilecegim bir yapıştırıcı varmı. Megabond gördüm kullanıp deneyen varmi Yada başka bir önerisi olan. Kaynak atılabilecek bir parça değil.

Üstüne karbonat döküp japon yapıştırıcı damlatın , kemik gibi olur.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
sunfix ya da 404 gibi çift bileşenli epoksi türü yapıştırıcı yapıştırır metali.

En iyi çözüm İran macunu diye geçen yapıştırıcı.
Onu bulamazsanız eğer, bizim çoğunlukla kullandığımız yöntem karbonat Japon yapıştırıcısı karışımı.

Sunfix var fakat antifrize maruz kaldı mı çözünür mü bilmiyorum sunfixin birde tek bileşenli yeşil renk olan sıvılar için yapıştırıcısı var ikisinide araştırmanı tavsiye ederim.

radyatör kapağını tutan vida kısmını anlamadım?radyatör koruma?Plastik bildiğim kadarıyla.Plastik için uygun olan tüm yapıştırıcılar olur.civatayla bağlamadan önce daha geniş bir pul kullanarak kırılan yüzeye uygulanan gerilimi azaltırsın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar MT ailesi. Şimdi bir sorunum var. Nmax 155 im var. Radyatör kapağını tutan 3 tane vidam var. Birtanesi kırılmış vidayla birlikte. Vidayı soktum de o kırılan yuvayı yerine yapıştırabilecegim bir yapıştırıcı varmı. Megabond gördüm kullanıp deneyen varmi Yada başka bir önerisi olan. Kaynak atılabilecek bir parça değil.

vida yuvanın içindeyken başı kırılmış sanırım?
çözüm: içeri karbür uçlu matkap sallayacaksınız. içerdeki vidayı ve vida yatağını eritip dümdüz hale getirecek.
daha sonra kılavuzla yeniden diş açtıracaksınız. bir numara büyük vida ile vidalayacaksınız artık bundan sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar