Arkadaşlar konunun referans alındığı yer şurası ,
http://www.indiancarsbikes.in/featured/bajaj-statement-pulsar-rs200-alloy-wheel-accident-126789/
Burada iki tane fotoğraf var biri RS biride NS . İki motorda da aynı jant kırılma olayı gerçekleştiği söyleniyor. Hatta site editörü Bajaj ın böyle bir şey olamayacağına dair yazısını da yayımlamakla birlikte konunun tek bir olaydan ibaret olmadığını söylüyor.
Otomotiv sektöründe neler yaşanıyor. Bir yerli markanın 2000 li yıllarda ürettiği bir modelinin fren diskleri fabrikasyon döküm hatalı olduğu için çatlıyor du.. Bu tip şeyler her zaman olabilir. Sonuçta birçok parça 3. parti üreticilere sipariş ediliyor.
Ancak Hindistan da bir site kendi ülkesinin ürünü ile ilgili 2 tane olay fotoğrafı yayımlamış.. Bu her şekilde dikkate alınması gereken bir olaydır. Hatta bildik Japon motosikletlerinde bile yaşanmış böyle şeyler ( fotoğraflar ile iddia ediliyor )
Son yıllarda üretim kalitesi otomotiv ve motosiklet sektörü için oldukça düştü. Maliyetler çok yüksek.
Burada Bajaj Türkiye olarak Kuralkan agresif hedeflerinden dolayı meseleyi çok sıkı tutmaya çalışıyor ancak müşteri tarafında tank bile yapsan bu asla olmaz demek hiç sempatik gelmez. Aksine hatalarını açığa vuran markaların müşteri sadakatleri ve bağımlılığı artmıştır.
Honda, Toyota, BMW hatalarını açık ortaya koyan ve çok saygı duyulan markalardır. Burada ifade edilen yazının içeriği bana göre yanlıştır.
Yazı "böyle birşey münferit olarak gerçekleşse bile dünya standartlarında üretim yapan Bajaj markasının "önce insan hayatı" ilkesi ile denetim ve kontrolleri sonuna kadar müşterileri adına yapacağını belirtmesi" şeklinde devam etmelidir.
Eğer önümüzdeki dönem içerisinde böyle bir olay gerçekleşir ise marka AEA / Bajaj sahipleri / Motosiklet severler nezdinde çok yara alır.
Herşeye olabilir gözü ile bakarım ben. Konu maliyetleri kısmak ise özellikle..
Dip Not: 1993 te lada samaralarla gazlayıp giderken birden gaz teli yerinde çıkıyordu tekrar yerine takıyordun