250 sl nin boyutu ile barışamadım.
R25 içinde en iyi motor algısı oluşturuluyor ve böylece herkez cbr250 geriban deyip bu motora yönelecek ama motor ihtiyaca göre alınan birşey.
CBR250 1000 tl ucuz(13.500 kampanyalı)Rosso 2 parası rodaj benzini içinde geliyor. süspansüyonlar konforlu, R25 ten 1 lt az yakıyor ve daha torklu... 250cc de en çok aranan özelliklerden biride az yakmasıdır, hızlı gitmesi kadar. grenajlar ucuz, parça var servis ağı iyi. top case demiri ve tutacaklar var. Küçük VFR800 gibi bağaj takıp turlara çıkmak veya yükleyip yazlıga gitmek mümkün, artçı tutamağı var, hem cinsiniz sizden hosşanıyor gibi gezmeye de gerek yok
Yani demek istediğim yeni başlıcak adam var, aslında cbr 250 alsa ona daha uygun ve birsürü artısı işine gelecek ama R25 sınıfının en iyisi algısı oluştuğundan R25 e yönelecek ama yakıt kasıcak, bağaj isticek takamıcak, arkadaşı binecek tutamak yok, uzun yol çıkacak yakıttan canı yanacak... devirecek 5000 tl fatura çıkacak, parça bekleyecek... uzar gider.
CBR250 gariban lafına katılmıyorum. Joker gibi motor, Hatta türk pazarı için bu açıdan bakıldığında çift silindirli 2. bir Japon motora gerek yok, yani hondaya. Suzuki girse iyi olur tabi...
Bu arada cbr250 yi övdüğümü düşünmeyin. Mesela bana üst devirlerde gelen 8 beygir daha önemli, ama yeni başlayana veya bazı kişilere gereksizdir
Lastikkeri berbat diye 3 motorda yerin dibine sokuldu ama cbr250 rosso 2 parası içinde denilebilirdi en azından bu kadar muhabbete.
Bu tarz testlerde V box ve performans rakamlarının sayısal karsılıklarıda gerekli, 0-400m ler top speedler.
birine gariban dersin birine çok hızlı sonra alıp kalkış yarışı yaparsın antalyada arkadaşların yaptığı gibi 150 ye kadar CBR250 nin plakasını izlersin R25 le
Bazı benzetmelerin insanları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. hele hele herkesin biribirinin motorunu ölümüne kötülediği bir ülkede

ale: