- Konu Yazar
75 euro üzeri alış verişlerinizde gümrük bedeli odersiniz bu bedel sanırım yuzde 20 kadar artı kargo bedeli özel kargo ıle gonderilirse baya rakamlar tutuyor ve gümrüğe takılma riski var bilginize.
Hocam şirket lojistik şirketi
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------
bana bedava verseler bile uzerinde ingiliz bayragi olan bi kaski takmam ondan bu kaskin desenine olan hayranliginizi anlayabilmis degilim
Yarış tulumuma uyumlu diyelim
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------
Yahu biz ithalat ihracat yapıyoruz. 1000 lerce euroluk mal getiriyoruz almanya ingiltere abd den şu gümrüğe takılma işine bir aklım fikrim ermiyor. Biri bi yerinden bi şehir efsanesi uydurmuş gidiyor. Gümrüğe takılınca ne oluyor ? Mal devletemi kalıyor 500 euro mala kim 500 euro gümrük alıyor. Muz cumhuriyetimi
Aldığınız malın kkdf vs.vs. gümrük vergilerini öder beyanname doldurur malınız gümrükten alırsınız. Gümrüğe takılınca bu oluyor buda malın 100 de 20 si filan ediyor.
Ağzı olan konuşuyor yazmayacağım diyorum tutamıyorum kendimi. Ayrıca artık yurt dışı online satış siteleride işi öğrendi üzerine GIFT yazıp hediye paketi yapıyorlar al sana gümrükten muaf mal![]()
X-RAY ne olucak ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------
Sevgili serdar 37100 benim lafım sana değil artı kimseye değil ben genel bir değerlendirme yaptım.
Ebay sitesini normal bir alışveriş sitesi ile bir tutmayın lütfen orda şahıslarla muhattapsınız lakin online satış siteleri öyle değil.
ayrıca bu kaskın değeri 500 euro ve bir tane alırsa gümrükçüye gerek yok. Ptt ile anlaşmalı olan firmalarla yollanırsa avrupa yakası müdürlüğüne çağırılır vergisi hesaplanır. gider vergisini öder makbuzu gösterir malı alır. 1500 euro ve 30 kg yi aşmayan ürünler için bu böyledir. Fakat yılda 5 ten fazla mal almışsa ve-veya getirdiği kask ambalajında ikiden fazlaysa mal ticariye girer ozaman müşavir işin içine girer. Gümrük müşavirleri beyanname başına 200-300 tl bir para alır. Ayrıca malın vergisi ab üyesi ülkeden gelirse yüzde 18 diğer ülkelerden gelirse yzde 20 dir. Kargo bedeli fiyattan düşülür malın fiyatından hesaplanır.
Almanya kargo %19 düşüyor.DHL Türkyie 30.08 kargo ücreti alıyor.Mail atımıstım gümrük kask'ın %20 si değil %100 ünü alıyor.500 İSE 1000 oluyormuş.Zaten tırlarla getiricez o yüzden problem yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------
Sizinle ayni yorumu cok sevdigim bir magaza sahibi daha yapti bana kendisi schubert satiyor tamam ama bizzat ayni kelimeleri kullandiShark ve Schubert arasinda gercekten bu kadar fark varmi ? Kullanan arkadaslardan tavsiye alalim ?
Hocam SHARK dünya markası Youtubede : Ghostrider ,Vecci87,Meddes diye arat bu adamlar neler yapıyorlar motorlarla ve Shark RSR2 kullanıyorlar. / Schubert TR de yavas yavas tanınmaya başladı.Ben Schubert kasklarının tipsiz,Havalandırmalarının yetersiz oldugunu gördüm.Sağlamlıkta daha sağlam diyemiyceğim test etmedim bilmiyorum