Almanya da bir ilk!! Z900 satışları, patlayan GS satışlarını geçti. Honda yine 1 numara oldu.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
normalde forumda yazmıyorum, sadece istatistik vererek adam tokatlayacam artık.., evet.

"Pazar payı açısından Honda (%20,7), Haziran 2025 itibarıyla BMW'nin (%18,6) bir kez daha önünde yer alırken, Kawasaki sağlam bir %15,8'lik payla üçüncü sırada yer alıyor. Ardından, Yamaha (%8,6) ile aralarında daha büyük bir fark var.Suzuki ise yuzde 0.4 ile listeye giremedi. "

ahh suzukiii ahhh. triumph bile kaç model sokmuş senin bu durumun çok üzücü be.insaşlh batmazin.

Top 50 neu zugelassene Motorräder in Deutschland / Juni 2025
Rang
Hersteller

Modell Anzahl
1 Kawasaki Z 900 679
2 BMW R 1300 GS 563
3 Honda CB 1000 HORNET 320
4 Yamaha MT-07 255
5 Honda CBR 650 R 230
6 Kawasaki Z 650 225
7 BMW F 900 R 204
8 Yamaha MT-09 204
9 Yamaha TÉNÉRÉ 700 190
10 Kawasaki NINJA 650 187
11 Honda NC 750 X 179
12 Aprilia RS 660 170
13 BMW R 12 GS 167
14 BMW R 1300 RT 138
15 Honda CB 750 HORNET 138
16 BMW F 800 GS 136
17 Honda CBR 600 RR 133
18 Ducati PANIGALE V2 132
19 Honda CB 650 R 119
20 Ducati STREETFIGHTER V2 118
21 Yamaha TRACER 900 115
22 BMW S 1000 R 113
23 Honda CMX 500 REBEL 111
24 Honda XL 750 TRANSALP 106
25 Honda CBR 500 R 92
26 Voge DS 900 X 92
27 Honda CRF 1100 AFRICA TWIN 91
28 Honda CRF 300 L RALLY 90
29 Aprilia RS 457 88
30 BMW S 1000 RR 86
31 Honda CB 500 F 86
32 Honda CMX 1100 REBEL 86
33 BMW M 1000 R 82
34 Kawasaki NINJA 500 82
35 Triumph TIGER SPORT 800 79
36 BMW F 900 GS 78
37 BMW F 900 XR 77
38 Honda GB 350 S 77
39 Honda CL 500 76
40 Honda X-ADV 750 75
41 Kawasaki VULCAN S 73
42 Triumph BONNEVILLE T 120 70
43 Ducati SCRAMBLER 803 69
44 Kawasaki Z 500 69
45 Triumph TIGER 900 GT, RALLY 69
46 Honda NT 1100 68
47 Kawasaki NINJA ZX-6R 67
48 Triumph TRIDENT 660 66
49 Honda GL 1800 GOLD WING 65
50 Suzuki GSX-8R 65

daha bugun amatorun teki başka bir başlıkta "yaa honda nında pcx , dio dışında sevilen motoru yok" falan bişeyler sacmalamış..

yavv gerçekten bu insanların kafa çok acayip.

neyse,.. hornet 1000 hala nasıl z900 e geciliyor anlam veremiyorum. ..

atladığım bir nokta olmalı ama henuz bulamadım.

Daldan dala atlamışsın konunun içinde , sen böyle amatörce konu açmazdın 😁

Dikkatimi çeken tek şey Çinli Voge DS 900 26. sırada iken Nippon Africa 27 de kalmış..

Voge iyi satmış demekki çok iyi motor 😅

avrupacıların klasik manuplasyonu bu.
"maserati de az satıyor =)" falannn ..

ben iki motorları kıyaslarken her zaman segment ve fiyatı dikkate alırım.

voge nin fiyatına bir bak bir de africa ya. bu iki motor rakip değil.

ayrica voge fiyatına göre sunduğu kofte iyiyse cok satar.

şu segment, fiyat/performans konularına avrupacıların kafası pek basmıyor sanki :)

africa bir gün 900 gs, tiger 900 ,dukati desertx ktm 1290, suzuki 1050 gibi motorlardan kuskuyu yerse o zaman sana hak verir ve africa pek birsey sunamıyor galiba derim. .

avrupada africa yukardakilerin toplamından daha fazla satıyor mu ?? evet.

ayrıca pazarın yuzde 21 honda da. yani zirvede.
suzuki nerde ya niki ? ahahaha

vstrom , gsx 1000r falan nerde bunlar :)

Motosikleti
cbf 150
suzukiyi bir tek ben hayatta tutucaksam mal varlığım suzukiye feda olsun. Burak ne anlar motordan

avrupacıların klasik manuplasyonu bu.
"maserati de az satıyor =)" falannn ..

ben iki motorları kıyaslarken her zaman segment ve fiyatı dikkate alırım.

ayrica voge fiyatına göre sunduğu kofte iyiyse cok satar.

şu segment, fiyat/performans konularına avrupacıların kafası pek basmıyor sanki :)

africa bir gün 900 gs, tiger 900 ,dukati desertx ktm 1290, suzuki 1050 gibi motorlardan kuskuyu yerse o zaman sana hak verir ve africa pek birsey sunamıyor galiba derim. .

avrupada africa yukardakilerin toplamından daha fazla satıyor mu ?? evet.

ayrıca pazarın yuzde 21 honda da. yani zirvede.
suzuki nerde ya niki ? ahahaha

vstrom , gsx 1000r falan nerde bunlar :)
https://www.autotrader.co.uk/bikes/content/voge-900-dsx-review-2024?refresh=true

şöyle bir yazı var Voge hakkında, F/P olarak çok iyi bir motor diyorlar. F900 GS ile aynı bloğu paylaşıyormuş zaten. Ve sanırsam Africa Twin'den 4-5 bin euro daha ucuz.

https://www.autotrader.co.uk/bikes/content/voge-900-dsx-review-2024?refresh=true

şöyle bir yazı var Voge hakkında, F/P olarak çok iyi bir motor diyorlar. F900 GS ile aynı bloğu paylaşıyormuş zaten. Ve sanırsam Africa Twin'den 4-5 bin euro daha ucuz.

hee şimdi taslar yerine oturdu. aynı blok demek.

voge 8500 pound
en ucuz at 13.400 pound.

bizim niki bunların satışlarını kıyaslıyıp bana laf cakıyor :)

nikiiiiiii, bu suzi 3 vakte batacak ben diyim sana
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

suzukiyi bir tek ben hayatta tutucaksam mal varlığım suzukiye feda olsun. Burak ne anlar motordan

hadi ben anlamıyorum. üstün alman ırkı da mı anlamıyor ?

Motosikleti
cbf 150
İstatistik sayılarla oynama bilimidir, nerde bolluk orda bokluk. Suzuki gerçekten motordan anlıyan adamın motorudur. V stromda bu kitlenin baş tacıdır.

ilk 50 de bir tane v strom yok mantıklımı sizce?

Hayabusda yani yarış V stromu da yok ne iş?

Royal enfieldda yok Cfmotoda yok liste hatalı

hepsini geçti bir tane vespa bile yok

İstatistik sayılarla oynama bilimidir, nerde bolluk orda bokluk. Suzuki gerçekten motordan anlıyan adamın motorudur. V stromda bu kitlenin baş tacıdır.

ilk 50 de bir tane v strom yok mantıklımı sizce?

Hayabusda yani yarış V stromu da yok ne iş?

Royal enfieldda yok Cfmotoda yok liste hatalı

hepsini geçti bir tane vespa bile yok

ktm de yok yavvv :(

halbuki her modelini holigan, hayvan, canavar falan diye biliyoduk. uzucu.

Nasıl değil ? Crosstourer ve Super Tenere nin fiyatıda GS den çok çok ucuzdu ama rakipdiler , Voge DS 900 ile Africa'nın fiyatı farklı olabilir ikiside maxi enduro denilen sınıfta birbirine rakipler , tel jantlı , bol çantalı yüksek motorlar , motor güçleri çok yakın , Alman bu kadar tercih ettiğine göre sağlam makina demekki , ne motor be 😂

Nasıl değil ? Crosstourer ve Super Tenere nin fiyatıda GS den çok çok ucuzdu ama rakipdiler , Voge DS 900 ile Africa'nın fiyatı farklı olabilir ikiside maxi enduro denilen sınıfta birbirine rakipler , tel jantlı , bol çantalı yüksek motorlar , motor güçleri çok yakın , Alman bu kadar tercih ettiğine göre sağlam makina demekki , ne motor be 😂

niki yine beni gulduruyosun seviyorum valla seni.

ya voge de oyle boş değilmiş gormuyon mu bmw motoru varmış.hani bmw nin çinde uretilen ve bmw fanatiklerinin "nasıl iş lan bu" dedikleri 900 serisinin motoru.

yav africa twin adv nbu vogenin nerdeyse iki katı el insaf yav. beni bir kez olsun "nc750x dukati v2/v4 e kuskuyu verdi, içinden geçti" dediğimi duydun mu ? ben asla sacmalamam safafddg

ayricayanlış anlaşılmasın. ben voge nin bu modelilini alınabilir bulabilirim ki almanlar da bulmuş.gerçi bu bmw den dolayı almanya ya ozel bir durum, benelli de italya da cok satıyor mesela.italya listesi verirsem orda da benelliden yurursun artık :d

Ormanı görmek istemiyorsun Nikicim. Yuzde 21 ile Bmw in kalesinde daha çok motor satmak, 1.olmak, daha çok tercih edilmek...
Nerde bu vstromlar ,suziler hiç cevap vermiyon.. gozumden kaçmıyor bu durum sfadfad

Suzi ne hikmetse bu listelerin hiçbirinde yok ama bu Suzuki'nin kalitesine gölge düşürmez , en ucuz sukuterinden bile kalite akıyor , eksik tarafları vardır mesela biraz daha güçlü olsa gidip 800 Vstrom alırdım ama kalite demek Suzuki demektir , ha otomobilinde bu kalite var mı ? yok (geçmişte Vitara serisi iyiymiş) , dünyada Suzukinin motosikletini al otomobilini alma derler , çok satamamasının sebebi diğerleri gibi ucuz üretime kaçmaması , fiyatta rekabet edememesi olabilir , bayi ağları zayıflamıştır vs vs merak edip detaylı arama yapmadım , ama asla kalitesiz üretim yaptığı için tercih edilmeme olamaz..

Motosikleti
cbf 150
Ula Nick Fury zenci marvel kahramanı, ha bu suzukinin arabaları ne eyledi sana?

Bende 2016 Jimny var arazide üstüne araç yok dünyada. Suzukiye laf ettirmem edenede yan gözle bakarım.

Ula Nick Fury zenci marvel kahramanı, ha bu suzukinin arabaları ne eyledi sana?

Bende 2016 Jimny var arazide üstüne araç yok dünyada. Suzukiye laf ettirmem edenede yan gözle bakarım.
Vitara diye belirttim arazi araçları farklı bir kategori , kendim kullanmadım ama bayide gördüğüm ve test ettiğim bir kaç otomobili incelediğimde kullanılan malzemelerin kalitesi çokda iyi görünmüyordu..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Otomobilleri daha çok seven biri olarak hangi markanın kapısından girip bir otomobil almazsın deseler çinlileri bir kenara atarsak (zaten almam) sanırım suzuki derdim.

Tek alınacak otomobili swift sporttu benim gözümde, Ring'te kiralananlar var ya işte onlar. Onun yerine de nd mx5 alır üstünü açar gezerim. Performans olarak çok uçurum fark yok, daha iyi handling ve rwd sürüş imkanı sunuyor. Suzuki gitsin japon yapıştırıcısı yapsın.

Motosikleti
cbf 150
Bak bana Gardaş dedirticen sonunda, o malzeme kalitesini neyle karşılaştırıyorsun? VW ilemi almanlar ilemi neyle?

Bu araçların malzemeleri dayanıklılık için üretilmiştir kıramazsın bozamazsın uvden etkilenmezler. vitaralar jimnnyler ölümsüzdür.

Suzukinin motorlarıda öyledir. Bir parça bir kere tasarlanır 20 sene kullanılır. Neyse sinirlenmicem ben budistim

bizde delikanlılık suzuki ile başlar

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Vitara diye belirttim arazi araçları farklı bir kategori , kendim kullanmadım ama bayide gördüğüm ve test ettiğim bir kaç otomobili incelediğimde kullanılan malzemelerin kalitesi çokda iyi görünmüyordu..
Güney Afrika'da en çok tercih edilen markalardan, oranın Albea'sı. (Bak Egea bile değil...) Suzuki denince aklıma hiç araba gelmez, nedense kafamda öyle yerleşmemiş.

DL650 de özel bir model, aynı motosikleti neredeyse hiç değiştirmeden 21 yıl sattılar.

Bak bana Gardaş dedirticen sonunda, o malzeme kalitesini neyle karşılaştırıyorsun? VW ilemi almanlar ilemi neyle?

Bu araçların malzemeleri dayanıklılık için üretilmiştir kıramazsın bozamazsın uvden etkilenmezler. vitaralar jimnnyler ölümsüzdür.

Suzukinin motorlarıda öyledir. Bir parça bir kere tasarlanır 20 sene kullanılır. Neyse sinirlenmicem ben budistim

bizde delikanlılık suzuki ile başlar

tabanca mı lan o !?

kamyoncu, ben de tam silah almak istiyodum.
pompalı tufek var, benelli m4( dunyanın en iyisi)

ama tabancam da olsun istiyorum. revolver lara merakım var tutukluk yapmaz vurdu mu oturtur. otomatik isterdim de yerliye guven olmaz ki aq.

yabancı bir dünya para.. çok zor kararlar be.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar