Alman markası Zundapp sürpriz bir modelle geri döndü

Zündapp ZXA Adventure 500

Ünlü Alman motosiklet üreticisi Zundapp markası 1980'lerde günümüze ortadan kaybolmuştu. Ancak marka Köln'deki Intermot Fuarı'nda yeni bir motosikletle sürpriz bir geri dönüş yaptı. 1917'de doğan marka, ertesi yıl ilk motosikleti olan Z22'yi piyasaya sürmeden önce bugünkü adını ancak dört yıl sonra aldı.

Üretim oldukça hızlı başladı ve sonunda sadece on yılda 100.000 motosiklete ulaştı. Zundapp daha sonra 400cc ve 500cc öotosiklet ve hatta 800cc dört silindirli motosikletler üretmişti.

On yılın ardından ilk büyük hacimli makinesi olan ZXA Adventure 500 prototipiyle ortaya çıktı.

yUwx9k.jpg

VsVI2e.jpg

wINd3D.jpg

srGb8i.jpg

OmHO47.jpg

c8jYI8.jpg

Ekli dosyalar

• Zundapp-ZXA-Adventure-500.jpg
    Zundapp-ZXA-Adventure-500.jpg
    77.9 KB · Görüntüleme: 18,130
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zündapp'ın isim hakkı Çin firmalarından birinde mi?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben çocukken etrafta görürdüm bu markayı. En çok Java motorlar varken zündapp değişik gelirdi ama sonra kaybolmuşlardı. haberi görünce hatırladım yine markayı.
Eğer sahiden alman üretimiyse kaliteli bir şey olabilir.

Daha bilindik bir marka ile aynı motoru kullanıyordu sanki hatırlayamadım.
Yeni çıkan jawa ile bir alakası var mı acaba?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aslında motorun şekil şemal güzel olmuş da gaga kısmı sanki sonradan motora eklenmiş gibi. Şu Adv tipi motorlardaki gaga modası inşallah bir gün biter.

Tasarım anlayışı olarak hayvanlardan feyz almayı kabul ederim, anlarım ama tövbe estağfurullah kargadan feyz almak çok ilginç olmuş.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Dış görünüşü güzel. Motor nedir orası önemli. Tabi eninde sonunda fiyata geliyor iş. Bekleyip görelim.

Tammy öyle deme karga çok akıllı hayvan.İmkanım olsa beslerim.Balkon alıştırsam birini her gün beslerim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eskiden bella mı neydi öyle bir vespa tarzı saç Demir’den bir modeli vardı .. eskiden derken ben bacak kadar Veletken ..

Çinliler almış galiba..
doğal bazı sektörlere sıfır marka ile girmek büyük risk bir sıfır geride başlıyorsun maça bunların başında otomobil motorsiklet geliyor ..

Çinliler Volvo yu aldı Pirelli lotus gibi markaları aldı bildiğim kadarı ile motorsiklette uyuyan markaları aldı benelli gibi şimdi zündapp almış hayırlısı olsun ..

Zaten resme baktın mı benelli modelini çok çağırıştırıyor bu xunda şirketin arkasından keeway zongshen Lifan grup falan çıkarsa şaşırmam ..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çinli bu resmen. Sadece görsel yetti...

Ben armut gibi Google'a "Zündapp kimin?" yazınca tabi senin verdiğin bilgilere ulaşamadım :) Bazen kendimi Facebook'ta "Annengillere selam söyle yeğenim, Bayram'da bekliyoruz" yazan 60 yaş üstü amca gibi hissediyorum.

Kaan, birileri beni mi andı acep ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:43 ----------

Alamanların 2. Dünya savaşını, neredeyse birincinin 2 misli sürdürebilmelerinin belki 2 sebebi vardı.
1- Zündapp,
2- NSU , Ülkemde ENESU formuna dönüşen iki büyük motosiklet firması . Ki bugün MAZDA RX 7 isimli 27 bin devir yapabilen WANKELL motorlu aracın
dünyada ilk üreticisi de NSU firmasıdır. Bu ZÜNDAPP ile NSU motosikletlere, A. Hitler yanlarına birer tane sepet ( sidecar ) taktı . Sepetin önüne bir ağır makineli tüfek monte edilmiş , artçı sürücünün arkasında değil , sepetin içinde oturuyor . Ağır makinelinin kabza ve tetiği artçının elinde. Beygirin , katırın bir saatte gidebileceği yere NSU ve ZUNDAPP lar 10 dakikada yetişiyor ve alan hakimiyetini eline alıyordu. BMW ise o gün motosiklet üretimini ikinci dereceye bırakmış , onun yerine kalkıştan 3 dakikada 12 bin metreye çıkabilen pervaneli, benzinli tayyareleri üretiyordu.
İşte bu uçaklar , motosikletler , artı olarak her türlü arazi araçları ve tanklar Hitler'in neredeyse 10 yıl ikinci dünya savaşını sürdürmesini temin etmişti.

476 cc, çift silindir, 47 beygir, 18 litre depo, 196 kilo, çanta seti standart olacakmış. Henüz prototip seviyesindeymiş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
After the bankruptcy, the entire production line and intellectual properties were bought by Xunda Motor Co., Tianjin, China.

https://en.wikipedia.org/wiki/Zündapp#Post_bankruptcy

Üstadım yanlış anlamayın ama herkesin ingilizce bilgisi yok. Yazdığınızı anlamak için kopyalayıp Türkçesine bakılmasına da gerek yok bence. Burası bilgi paylaşım, muhabbet ortamı ve aynı dili konuşmak daha güzel olur düşüncesindeyim. Amacım laf sokmak değil sadece ingilizce bilmeyen arkadaşlarımız açısından bakıp düşüncemi sizinle paylaşıyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Üstadım yanlış anlamayın ama herkesin ingilizce bilgisi yok. Yazdığınızı anlamak için kopyalayıp Türkçesine bakılmasına da gerek yok bence. Burası bilgi paylaşım, muhabbet ortamı ve aynı dili konuşmak daha güzel olur düşüncesindeyim. Amacım laf sokmak değil sadece ingilizce bilmeyen arkadaşlarımız açısından bakıp düşüncemi sizinle paylaşıyorum.

Bunu yazana kadar kopyala google translate'e yapıştır daha kolay. Zor olanı yaptığınıza göre amacınız laf sokmak gibi anlaşılıyor. Son derece gereksiz bir yorum olmuş...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar