Allahini seven yardim etsin

Ya bu vbr 125 r in rodaji nasol yapilir valla cildircam kimi diyo 6000 deviri gecme digeri butun vitesleri kullan 9000 deviri gec ama o devirde fazla tutma diyir kimisi vites kuculterek yavasla diyor ...

El kitabinda kullanma kilavuzunda bulamiyorum dostlar lutfen yardim edin henuz 500 km de motor

Neden Çıldırıyon arkadaşım az bi araştırmayla bulursun arayarak herşey bulunur
Gir cbr125 topiğine 2000 sayfa yorum var gir bak ne gerek var başlık açmaya

kitağçıkında yazıyor nasıl yapacağın iyice bak onu uygula yoksa herkes farklı birşey diyor

Sen daha yeni aldığın motorun kitapcığına sahip çıkamamışsın Allah'ı da beceriksizliğine alet etmeye çalışıyorsun. Allahını seviyorsan forumda biraz araştırma yap nasıl yapıldığını öğren. Onuda beceremedim googledan motorunun kitapçığını indir. Onuda beceremedim yanıma gel anlatayım. OK.

panik yok no panik :cherry: ilk 500 50km hız, 1000 km ye kadar 70 80 1000 den sonra bas çek ara ara

Sen daha yeni aldığın motorun kitapcığına sahip çıkamamışsın Allah'ı da beceriksizliğine alet etmeye çalışıyorsun. Allahını seviyorsan forumda biraz araştırma yap nasıl yapıldığını öğren. Onuda beceremedim googledan motorunun kitapçığını indir. Onuda beceremedim yanıma gel anlatayım. OK.

Kaybettigimi kim
Soyledi ki elimde var ama yabanci

cbr kitapçığı yabancımı, ben cbf in kitapçığını indirmiştim arkadaş için hondanın sitesinden indiriliyor mu bak istersen

ilk 500 fazla zorlama 4-6 devir fabrika yağı değiştikten sonra 6-8 devir 1000 kmden sonra uzun yola çık basabildiğin kadar bas al sana rodajı düzgün yapılmış motoru açılmış cbr

Eski kasa cbr125 kitapçığından;
481rd.jpg

Işin özü , parçaların birbirine alışma süreci boyunca akıllı uslu kullan. Motoru zorlama. Ani hızlanmalarla motor aksamına aşırı güç yükleme.
Alışsınlar birbirlerine. Son gaz gitme , devri sonuna kadar çevirme vs...
Bunları uyguladıktan sonra mis gibi bir rodaj geçirirsin.
Yoksa bilmemkaç devri 1 devir geçersen sorun olur bilmemne açıklamaları kafanı karıştırır.
Ayrıca yolda sürekli devre bakmaktan motoru düzgün süremezsin...
Vitesleri zaten motoru kullanırken kullanıyorsun. Hele ki 125cc olunca.

Eski kasa cbr125 kitapçığından;
http://img171.imageshack.us/img171/1586/481rd.jpg

Işin özü , parçaların birbirine alışma süreci boyunca akıllı uslu kullan. Motoru zorlama. Ani hızlanmalarla motor aksamına aşırı güç yükleme.
Alışsınlar birbirlerine. Son gaz gitme , devri sonuna kadar çevirme vs...
Bunları uyguladıktan sonra mis gibi bir rodaj geçirirsin.
Yoksa bilmemkaç devri 1 devir geçersen sorun olur bilmemne açıklamaları kafanı karıştırır.
Ayrıca yolda sürekli devre bakmaktan motoru düzgün süremezsin...
Vitesleri zaten motoru kullanırken kullanıyorsun. Hele ki 125cc olunca.

çok teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar