Dayısı ben motoru aldığımda TNT 25 9.300 Hyosung GD250N 12.750 idi. Bunun sigortası plakası ruhsatı + 2k ediyor. Ben motoru kendi üstüme aldım. Sigorta 1300 çıktı. Ne yapacaktık. GD250 alıp plakasız, ruhsatsız ve sigortasız apaçiyi saldım çayıra diye gezecek miydik ortalarda ?
Sezon sonu Hyo GD250N hala 11.999 :king: Gönül isterdi ki Duke olsun güzel lastik olsun. Ama hayat şartlar böyle işte.
Ktm kaliteli bir motor lakin fiyati cok yuksek ve haliyle yeni baslayan dusup kalkacagi icin masrafi cok artacaktir. Ktm konusundaki yapilabilecek en guzrl tercih baslangici uzmeyen motorla yapip herseyi kavradiktan sonra ktm 390 a yonelmektir diye dusunuyorum. 390 albenisi cok olan bir model.
KTM bakımlarında sadece işçilik o kadar. Sarf malzemelerinden de güzelce para alıyorlar. Yıkama bedeli filan da giriyor işin içine. Arkadaşta Duke 200 var, her bakımda 350TL, 380TL. Her gittiğinde buji değiştiriyor adamlar 60TL'ye. Kadıköy(Hasanpaşa) servisinde yaptırıyor bakımı.
Bir de tok satıcı durumu var. "Doluyuz, bugün git, randevu al da gel" diyorlar.
@whitedeamon
Öncelikle şunu söyleyeyim, bütçeniz varsa, motoru düşürmeyecekseniz ya da düşse bile masrafları çok koymaz derseniz Japonlar'a ya da KTM'ye yönelin. Kendini kanıtlamış, yılların modelleri sonuçta. 15 bin TL verip de ABS'siz almayın derim.
Benelli'ye gelirsek, en büyük sıkıntı servis. Profilinizde de Kuşadası'nda olduğunuz yazıyor. En yakın servis İzmir'de, bu yüzden Benelli size uymaz derim.
Bence parça kalitesi güzel. Özellikle TNT250'nin kalitesi çok iyi.
TNT25'in selesi ince kumaşla kaplanmış, kediler hemen haşat edebiliyor.
Peg'ler ve manetler de çok kaliteli değil. Motoru düşürünce, kaza yapınca direkt kırılıyorlar. Bir de debriyaj maneti 35TL, peg 65TL. Benelli biraz saçmalamış bu konuda.
Ben motoru sokakta bırakıyorum, brandayla uğraşmıyorum. Disklerde ve arka salıncakta ufak paslanmalar var. Diskler fren yapınca temizleniyor. Salıncak da çok belli olmuyor, düzgün temizlik yapıp koruyucu sprey kullansam sorun kalmaz herhalde.
3 kere motor durduğu yerde düştü. 1 kere yağmurda 20km/h civarında kayıp düştüm. 1 kere de kumda kayıp düşük hızda öndeki tampona girdim. Manet ve peg'ler dışında sorun yaşamadım.
Kronik olmasa da statöründe sorun yaşayanlar oldu(ben dahil), garantiden değiştiriyorlar. Yeni modellerde bu sorunu da düzelteceklerini düşünüyorum.
Bir de naked olmasına rağmen bakımı zahmetli. Buji ve valf ayarı depo sökülmeden yapılmıyor. Yağ değişimi için de sakalın sökülmesi gerekiyor.
Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin. A sınıfı ehliyetimi yeni aldım ve motor bakmaya başladım. Fakat o kadar çok çeşit var ki hangisini alayım karıştırdım. Satıcılara kalsa hepsi kendi motorları kusursuz ve yedek parçası bol. Fakat gerçek öyle değil. Aklımda birkaç seçenek var. Sırasıyla yazmak istiyorum.
1. Yamaha mt25: Çift silindir,36 bg 14750tl + 1000lira lastik masrafı var
2. Ktm 250 duke abs: tek silindir 31 bg +ABS , mzf lastik, wp süspansiyon, kaydırmalı vites kutusu vs. 16.000TL
3. Kawasaki Z250sl: tek silindir 28 Bg nispeten güzl lastik fakat servis vs sıkıntısı olduğu söyleniyor. Abs 16000 tl ye geliyor.
4. Honda cbr250r: tek silindir 27 bg. Hondanın servisi ucuz fakat rahat 1000 tl lastik masrafı var. ayrıca ss olduğundan grenaj sıkıntı olabilir benim için. 14.700 tl
5. Hyousung gd250n: Nispeten daha kalitesiz, fakat güzel lastikler, çelik fren hortumları, alüminyum şase ve çok daha ucuz: 10 ile 12 bin lira arası çok fiyat var. Birde servis sıkıntısı olduğu söyleniyor.
6. Pulsar 200ns: çok çok ucuz. 200 cc fakat malzeme kalitesi vs çok vasat. sanki elde kalacak gibi. Fakat servisi ve yedek parçası çok bol. Zaten herkese oradan gol atıyor. 24.5 bg ve 8000 tl fiyatı var.
Sizce bu seçenekler arasından hangisini almak daha mantıklı? Gönlüm ktm'ye kayıyor fakat 500 tl periyodik bakım adamın zoruna gidiyor. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
hepsi pahalı bence,
Daha ucuz bir alternatif bakmanı şiddetle tavsiye ederim.
Şimdi diyeceksin ki "hocam, iyi mal iyi para" sonuna kadar haklısın. Bi KTM bi Yamaha bunların kalitesi tartışılmaz. ama şu ekonomik durumda bu kadar para verilir mi? Hani uygun bir kredi bulursun ayda 400-500TL olursa belki.
Hepsinden evveli kaskın nasıl? Snell onaylı mı?
Boyunluk var mı?
Sırtlık, göğüslük var mı?
Uzun tam korumalı çizme var mı?
Tam korumalı sliderli eldiven var mı?
Bunca 250 içinde Buccaneer 250. Başlığı görünce aklıma ilk gelen bu oldu.